Íz kérdés (Coolfire Z80 + Zenith II)

Sziasztok!

Részben kezdő vagyok még bár elég sokat olvasgattam itt és máshol is. Nemrég kezdtem a vapelést, először egy Voopoo Argus G2 mini - vel, viszont ~1hete beszereztem egy Innokin Coolfire Z80 + Zenith II kombót. A gondom az ízzel lenne, mi okozhatja, hogy bármilyen liquid íze a Voopoo - ban sokkal intenzívebb mint az Innokin - ben? Konkrétan utóbbiban szinte semmit nem lehet érezni vagy csak nagyon haloványan. Próbáltam többféle liquidet, többféle arányban, gyárilag kevertet, sajátot, állítok wattot, Hz-t, levegőt de az ízben semmi változás. A Voopoo - ba ha egy dohányos íz után pl egy teljesen eltérő gyümölcsöset teszek, 2-3 slukk után azonnal érezni (fordítva szintén, gyümölcsös után dohányos teljesen jó), az Innokinben semmi. Vettem hozzá egy GO z tankot is, ugyanaz az eredmény, az intenzívebb ízeket csak akkor adja vissza (akkor sem annyira mint az Argus) ha nem volt előtte semmi más beletöltve. MTL - re használnám de nekem furcsa, hogy a lényegesen drágább készülék ennyivel “rosszabbul” adja vissza az ízeket. Az rendben van, hogy más porlasztó, stb, de hiába növelek az aroma arányán, lényeges változás akkor sem történik. Ugyanaz a liquid teljesen más a két készülékben. Próbáljak esetleg más tankot? Néztem a Voopoo PnP-X és Aspire Nautilus 3 - at, ezek közül javíthat valamelyik a problémán?
Köszi!

1 kedvelés

Zenith 2 kazánt én használok a 0,3-as porival. Dl-ben 30W körül igen jó ízeket ad vissza. Gyümölcsös és desszert ízek voltak próbálva

6 kedvelés

Szerintem a porlasztós kazánoknál a porlasztó kivitelezése is számottevő lehet. Nehéz kicsemegézni a gyártó által használt és beépített anyagokat pl. milyen vatta, tekercs vagy háló. Ezek viszont jelentősen más-más ízt produkálhatnak, azonos beállításokat, ellenállást feltételezve.

1 kedvelés

Szia! A Voopoo porlasztói mérföldeket ver versenytársaira. Esetedben még egy csavar, hogy podból kihúzott ízeket szeretnél produkálni. Legegyszerűbb talán egyik legolcsóbb megoldás egy PNP pod tank. Ezzel talán űberelni is tudod a G2 minit. https://eliquidonlineshop.com/hu/integralt-tankok-es-alkatreszeik/93070-voopoo-pnp-pod-tank-45ml-black.html + https://eliquidonlineshop.com/hu/integralt-tankok-es-alkatreszeik/93070-voopoo-pnp-pod-tank-45ml-black.html

6 kedvelés

De ez DL nem?
A PNP porlasztók 0.3 ohm körüliek meg széles a szája.
MTL-ben nincs ilyen?
Én most ha porlasztós akkor Z-coilokat használok Innokin Zlide porlasztós tankba, de igazából 1 napig jók a coilok, utána égett íz meg dry hit, így meg kész ráfizetés az 1500 forintos porlasztó. Váltanék.

4 kedvelés

Gondolom olyan liquidet is használsz, ami kokxol. Én nyuztam a Z coilt, kb 80ml anyag ment át rajta, de még nem fekete a porlasztó belseje.

3 kedvelés

PNP X pod tankok MTL és DL @gangsta_gergo írta róla, hogy elég jók.

7 kedvelés

Valóbam bátran tudom ajánlani :+1:

4 kedvelés

Köszi mindenkinek! Első körben a PNP-X MTL tankot fogom kipróbálni, ezt pont tudok is venni a környéken de elmentettem a másik ajánlást is ha ez mégsem jönne be. Kipróbáltam a 0,3 - as porlasztót 30W-40W - on, nekem sajnos ott sem jött át az íz. Bár most dohányossal teszteltem, porlasztó új volt, mégsem volt íz. Tesztelek, próbálgatok, majd meglesz ami tényleg jó :smiley:

4 kedvelés

Nem sajna csak így tudod venni. Régen meg tudtad venni külön az 510-es bázist és külön-külön a kívánt pod tankot. Én azért ezt a kombót írtam mert ezt használtam tudom milyen. Az X tankot nem próbáltam így nem tudom véleményezni. Annyi biztos, hogy az X tuti más lesz ízre mint az általam javasolt. Az X felső levegőzésű+ szerintem csak az X porlasztókat tudja fogadni.

2 kedvelés

Nagyon fontos, hogy PnP-X tank és a PnP X tank nem egy és ugyanaz :blush:

Egy kötőjellel szórakoznak? Na menjenek a …

1 kedvelés

Sajnos igen. Láttam már pár felhasználónál, hogy ezt elnézte :frowning:

Javítottam. PnP X pod tank, amit írtam fentebb.

Részletek:
A PnP X Coil technológiát alkalmazza
Felső légáramlás, végtelen élvezet
4 alkalommal gőzölgő öröm
DTL vagy MTL gőzölést biztosít
Tank és Cartridge egyben

PnP X Pod Tank VOOPOO paraméterek:
Márka VOOPOO
Termék neve PnP X Pod tartály
Méret DTL verzió: Φ2653.9mm
MTL verzió: Φ26
60mm
Kapacitás 5 ml
Anyag PCTG + rozsdamentes acél
Kitöltés típusa Oldalsó töltelék
Szabványos tekercs DTL verzió: PnP X 0.15Ω, PnP X 0.3Ω
MTL verzió: PnP X 0.3Ω, PnP X 0.6Ω
Kompatibilis tekercs DTL verzió: Minden PnP X sorozatú tekercs
MTL verzió: PnP X 0.3Ω, PnP X 0.6Ω tekercs
Kompatibilis eszköz Minden mod 510-es alappal
Drip Tip DTL verzió: Nem cserélhető
MTL verzió: Cserélhető PnP X 510 Drip Tip
Szín Fekete, szürke, ezüst

A DTL verzió a következőket tartalmazza:
1* PnP X Pod Tank DTL (5 ml)
1* PnP X 0,15Ω tekercs
1* PnP X 0,3Ω tekercs
1* Felhasználói kézikönyv

Az MTL verzió a következőket tartalmazza:
1* PnP X Pod Tank MTL (5 ml)
1* PnP X 510 MTL Drip Tip (cserélhető)
1* PnP X 0,6Ω tekercs (előre telepítve)
1* PnP X 0,3Ω tekercs
1* Felhasználói kézikönyv

(Google fordítás, nem volt türelmem javítani)

2 kedvelés

Alátámasztom, magam is ezt tapasztaltam. Kutatom a pori vagy cartridge összetételét, eddig sikertelenül…