Részben kezdő vagyok még bár elég sokat olvasgattam itt és máshol is. Nemrég kezdtem a vapelést, először egy Voopoo Argus G2 mini - vel, viszont ~1hete beszereztem egy Innokin Coolfire Z80 + Zenith II kombót. A gondom az ízzel lenne, mi okozhatja, hogy bármilyen liquid íze a Voopoo - ban sokkal intenzívebb mint az Innokin - ben? Konkrétan utóbbiban szinte semmit nem lehet érezni vagy csak nagyon haloványan. Próbáltam többféle liquidet, többféle arányban, gyárilag kevertet, sajátot, állítok wattot, Hz-t, levegőt de az ízben semmi változás. A Voopoo - ba ha egy dohányos íz után pl egy teljesen eltérő gyümölcsöset teszek, 2-3 slukk után azonnal érezni (fordítva szintén, gyümölcsös után dohányos teljesen jó), az Innokinben semmi. Vettem hozzá egy GO z tankot is, ugyanaz az eredmény, az intenzívebb ízeket csak akkor adja vissza (akkor sem annyira mint az Argus) ha nem volt előtte semmi más beletöltve. MTL - re használnám de nekem furcsa, hogy a lényegesen drágább készülék ennyivel “rosszabbul” adja vissza az ízeket. Az rendben van, hogy más porlasztó, stb, de hiába növelek az aroma arányán, lényeges változás akkor sem történik. Ugyanaz a liquid teljesen más a két készülékben. Próbáljak esetleg más tankot? Néztem a Voopoo PnP-X és Aspire Nautilus 3 - at, ezek közül javíthat valamelyik a problémán?
Köszi!
Szerintem a porlasztós kazánoknál a porlasztó kivitelezése is számottevő lehet. Nehéz kicsemegézni a gyártó által használt és beépített anyagokat pl. milyen vatta, tekercs vagy háló. Ezek viszont jelentősen más-más ízt produkálhatnak, azonos beállításokat, ellenállást feltételezve.
De ez DL nem?
A PNP porlasztók 0.3 ohm körüliek meg széles a szája. MTL-ben nincs ilyen?
Én most ha porlasztós akkor Z-coilokat használok Innokin Zlide porlasztós tankba, de igazából 1 napig jók a coilok, utána égett íz meg dry hit, így meg kész ráfizetés az 1500 forintos porlasztó. Váltanék.
Köszi mindenkinek! Első körben a PNP-X MTL tankot fogom kipróbálni, ezt pont tudok is venni a környéken de elmentettem a másik ajánlást is ha ez mégsem jönne be. Kipróbáltam a 0,3 - as porlasztót 30W-40W - on, nekem sajnos ott sem jött át az íz. Bár most dohányossal teszteltem, porlasztó új volt, mégsem volt íz. Tesztelek, próbálgatok, majd meglesz ami tényleg jó
Nem sajna csak így tudod venni. Régen meg tudtad venni külön az 510-es bázist és külön-külön a kívánt pod tankot. Én azért ezt a kombót írtam mert ezt használtam tudom milyen. Az X tankot nem próbáltam így nem tudom véleményezni. Annyi biztos, hogy az X tuti más lesz ízre mint az általam javasolt. Az X felső levegőzésű+ szerintem csak az X porlasztókat tudja fogadni.
Részletek:
A PnP X Coil technológiát alkalmazza
Felső légáramlás, végtelen élvezet
4 alkalommal gőzölgő öröm
DTL vagy MTL gőzölést biztosít
Tank és Cartridge egyben
PnP X Pod Tank VOOPOO paraméterek:
Márka VOOPOO
Termék neve PnP X Pod tartály
Méret DTL verzió: Φ2653.9mm MTL verzió: Φ2660mm
Kapacitás 5 ml
Anyag PCTG + rozsdamentes acél
Kitöltés típusa Oldalsó töltelék
Szabványos tekercs DTL verzió: PnP X 0.15Ω, PnP X 0.3Ω MTL verzió: PnP X 0.3Ω, PnP X 0.6Ω
Kompatibilis tekercs DTL verzió: Minden PnP X sorozatú tekercs MTL verzió: PnP X 0.3Ω, PnP X 0.6Ω tekercs
Kompatibilis eszköz Minden mod 510-es alappal Drip Tip DTL verzió: Nem cserélhető MTL verzió: Cserélhető PnP X 510Drip Tip
Szín Fekete, szürke, ezüst
A DTL verzió a következőket tartalmazza:
1* PnP X Pod Tank DTL (5 ml)
1* PnP X 0,15Ω tekercs
1* PnP X 0,3Ω tekercs
1* Felhasználói kézikönyv
Az MTL verzió a következőket tartalmazza:
1* PnP X Pod Tank MTL (5 ml)
1* PnP X 510MTLDrip Tip (cserélhető)
1* PnP X 0,6Ω tekercs (előre telepítve)
1* PnP X 0,3Ω tekercs
1* Felhasználói kézikönyv