Sziasztok!
Adott egy 3 hónapja vásárolt Basen akkupár, mod és töltő.
A történet ott kezdődik, hogy az egyik akku pólusánál azt láttam, hogy valszeg megfolyt. Miután levettem a töltőről láttam a tipikus “rozsdás” foltot asszem a pozitív oldalon. Egyből gondoltam is, hogy ebből bizony baj lesz. Hülye fejemmel azért még beraktam a modba, jelezte is a mod, hogy low battery nincs feszkó benne.
Utána tettem a modba másik akkut, de azokkal is hol bekapcsolt hol nem a mod, illetve a töltő is hol tölt hol nem, attól függően, hogy hogy forgatom a belehelyezett akkukat.
A kérdés leginkább az, hogy ez a megfolyt akku képes meghibásodást okozni a töltő és a mod érintkezőjében?
Öröm az ürömben, hogy 2 hete úton van kínából az új mod, a modhoz pont most rendeltem új akkukat és hozzácsaptam még egy új töltőt is, így teljesen új szett lesz használva rövid időn belül.
Szia Gábor!
Az a gyanú merült fel bennem, hogy talán a megfolyt akku “váladéka” összekente a mod érintkezőket és ez okozhatja a kontakt hibát.
Töltésnél, beüzemelésnél.
Megmarhatja a mod érintkezőjét, illetve a dzsuva rontja a kontaktot. Benyúlnék és jól letakarítanám a mod érintkezőjét. Illetve megnézném a felületét.
Hosszabb távon a gőze is kárt tehet az ilyen kifolyt savas közegnek megmarja az elektronikát, a nyákot.
Egyből takarítottam mindkettőt.
Igazából a töltő esetében már amúgy is mindegy, már használaton kívül helyeztem.
A modba is takarítottam az érintkezőt, de igazából nem javított a helyzeten. Továbbra is fennáll, hogy hol jó hol nem.
A tanulság számomra az, hogy a Basen akkut el kell engedni. Igazából mikor vettem is drágának találtam, de ugye úgy voltam vele, hogy minőségi cucc és kiszolgálja az árát. 3 hónap váltott használat után nem mondanám, hogy kiszolgálta… Persze az is lehet, hogy ez a 10000-ből 1 volt gyártási hibás, de az én kedvemen az se segít
Ha a modban a pozitív érintkezőpogácsa rugós, én megnyomkodnám jó párszor, hátha “öntisztul”. Akár némi alkohol vagy kontakt spray kíséretében. Utána hagyni kiszáradni persze.
Sprével nem mertem még benne tisztítani tudom, hogy ez pont az elektronikai cuccokhoz gyártott anyag, de az elektromos áram és folyadék esetén csilingel a tiltórendszer a fejembe, hogy nem szabad a villanyáram nem játék
Azért hagyod utána kiszáradni. 1-2 óra ha nagyon be akarod biztosítani magad.
Az alkohol, meg az (olajmenzes) kontakt spray hamar elillan.
Mindenképp teszek egy próbát, hátha javít a helyzeten. Egy hetet kellene még nyerni a modnak kb, akkorra számoltam nagyjából az új érkezését.
Az én basen akkuim jól kiszolgálnak.
A legrégebbi darabok kb 2 évesek és még mindig 3000mah felett van a kapacitásuk.
Eddig semmi problémám nem volt velük.
Ezt továbbra is így gondolom illetve el is vette a kedvem a kisérletezéstől ezzel a gyártóval kapcsolatban
Az akksiból sav jön ki,ami megmar mindent. Savat lúggal lehet csak közömbösíteni (szappan). Azt viszont nem biztos, hogy bármely elektromos kütyü szereti.