Én sem használtam sosem, könnyebb korrigálni is, ha nem fix a magméret. Persze nem rossz dolog ez a cipőfűzős cucc, de 8 év alatt mást szoktam meg.
Tépőzár
Ez a cipőfűzős az a konfekcionált zsinóros csíkos? (Vapetampon?
Nem tűnik gazdaságosnak.
Szemeztem vele, de inkább “szalonnázni” kezdtem.
2,5 mag van benne, 2,5-es vattát raktam bele. Jól megpödörgettem, ahogy mondtátok és hát meglepően könnyen bele is ment!
A vattának húzósan kell belemennie a tekercsbe , valamennyi ellenállással !
Egyáltalán nem gazdaságos, de mivel még kezdőmotoros vagyok az rta világában, így igyekeztem mindennel könnyíteni a helyzetet!
Na ugye… Fog az menni… Csak kis türelem és kitartás…
Rosszul emlékeztem bocsánat. Elvileg passzolnia kéne bele. A módszer jó volt. Csak majd tégy egy próbát nagyobb vattával. Egyébként kezdésnek nem rossz a cipőfűzős, aztán majd belejössz. Mindenben segítünk.
Igen igen, nem sokára megpróbálom vastagabb vattával. Egész fincsi már az íze is, az erősség is enyhült, most már csak a fröcsögést kell valahogy megszüntetnem!
Arra lesz megoldás a több vatta. Örülök, mert sínen vagy.
Én meg örülök, hogy ennyire aranyosak és segítőkészek vagytok! Imádom, hogy nincs lehurrogás, hanem mindenki próbál segíteni, ahogy tud! Nagyon jó itt lenni! Lassan többet lógok itt, mint a facén!
Hát, ez nem egy “face csoport”. Tessék csak itt lógni. Örülünk Neked.
Érdekes, hogy én is hasonlókat észleltem szétolvastam már a tudásbázist is, olyan jól ír a Kinga.
Vapebook.
(Gyűlik az Off).
Szétkaptam gyors…
Sajnos a hangot le kellett vennem pedig magyaráztam közben csak közben más is beszélt, de azért remélem így is segítség lehet. Helyette raktam valami zenét
Én 3-as magra tekertem, hézagosan 5 menetet.
A tekercset teljesen betoltam a bekötőoszlopokhoz. Utána úgyis enged annyit, hogy a kis hézag megmaradjon a tekercs és az oszlopok között. A vattát a tank szélével egyvonalban vágom le és megborzolom a végeit, ha soknak tűnik ritkítom kicsit és jól betömködöm a nyílásokba, hogy fedje mindenhol.
A vatta akkor jó ha egyik irányból behúzva érzel egy minimális ellenállást a huzalról és utána a másik irányba elmozdítva is. Ilyenkor a vatta kicsit púpos vagy mi szélesebb a tekercsnél? A videón látszik, hogy mindkét irányba elmozdítom és igaz, hogy az egyik fele jóval vastagabb de azt ritkítani is fogom, míg a másikat amelyik vékonyabb nem. Miután betömködted fontos, hogy alul a levegőző nyitott legyen és semmi ne álljon az útjában. Ezeket is mutatom a videón.
De szuper vagy, nagyon köszönöm a videót!
Gyönyörű munka!!!
A következő lépés a 3-as mag lesz, de be kell szereznem még huzalt és olyan tekerentyűmekerentyűt!
Nagyon hálás vagyok a sok segítségért!
Igen, tegnap este tévézés helyett én is Kinga irományait olvastam!
Ez az én tekerő készletem. Tudom, primitív… De jól elvagyok vele. A vastagabb imbusz kulcs, a 2 mm-es coilozóm… Sőt, mi több, nagyon is primitív, de attól még jó… Nekem… Utolsó képen a tekerő segéd egyik vége 2.5mm a másik pedig 3mm átmérőjű…
Ezt arra az esetre, ha nem szeretnél sokat rá költeni, így az elején.
De jó! Nagyon kreatív vagy
Nahát! Ez megtisztelő.
Mindenesetre van mit tanulni tőle
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.