Gyári alap, vagy PG+VG?

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok kinek milyen tapasztalatai vannak a “gyári”(webshopból rendelt) alaplevekkel és a teljesen házi készítésű külön VG, külön PG összeöntéssel kapcsolatban… Furcsa anomáliát tapasztalok, csak költöm rá a pénzem de nem jutok előrébb.
Azt tapasztalom, hogy a “gyári” lötyi jópénzért sokkal jobban kihozza az aromákat és lágyabb, szinte szürkés, könnyen szálló egybefüggő gőzt produkál.
Amit viszont én keverek magamnak eleve acetonos(szagú), büdöskés lötyi, hiába tolom túl akár az ajánlott 12-15% aromakeverési arányt (már elmentem 20%-is is), teljesen abszurd módon minél több az aroma, annál halványabb az íz. A (“barkácslötty”) gőze pedig hófehér, kimondottan “nehéz”, egyből a padló/talaj felé veszi az irányt és nagyon hamar elillan/szétesik.

Mi lehet vajon az előre kevert alaplevekben amiért elkérik azt a plusz pár ezer forintot, cserébe a zömökebb, zsírosabb gőzért és a jobb ízekért?!

Próbálgatom szellőztetni, érlelni, kísérletezni kicsiben a DIY megoldásokkal de a pénzem és a kedvem is fogytán van… Mit ronthatok el ennyire?!

Ti, kedves gőzölők mit tapasztoltok? Az alapleveteknek milyen szaga/illata van?

Köszönöm ha megosztjátok a tapasztalataitokat! :hugs:

6 kedvelés

Szia!
Amikor saját keverést készítesz honnan szerzed be az alapanyagokat?
Propilénglikol,glicerin,nikotin,illetve aromá(k)ra gondolok.
Azért kérdezem,mert legtöbbünk innen:
Növényi glicerin 99,7,%-os 1.25 kg Élelmiszeri, gyógyszerkönyvi minőség. 1 liter E422 [205 VTSZ: 29054500]
Propilén-glikol 99,93%-os 1 liter gyógyszerkönyvi E1520 minőség [2366 VTSZ: 29053200]
vagy:
Glicerin növényi 99,5%-os, Ph.Eur | Humanity
Propilén glikol gyógyszerkönyvi tisztaságú - Humanity
ezekről a helyekről vásárol,és még soha senkitől,nem olvastam negatív kritikát az általam linkelt termékekről.

12 kedvelés

Csatlakozom @John-hoz.
Honnan is szerzed be az alapot?
Egyébként Floravita, de sokat rendeltem még az oxigain -ről is előkevertet. Semmi baj nem volt azzal sem. :saluting_face:
E-liquid alapok - oxygain.eu
Edge böngészővel jó a link. :wink: :saluting_face:

8 kedvelés

Én is az előttem szólók szerint szerzem be. Semmi kellemetlent nem tapasztaltam. Az alapanyagok tiszták, szagtalanok. A nikotin oldatnak alapból van egy kis jellegzetes szaga, de ez természetes.

6 kedvelés

A Floravita tökéletes!!

9 kedvelés

Sziasztok!
Köszönöm a reakciókat! A Floravita webshopból rendeltem, ezért is meglepő mert ugye elvileg ez már nem is élelmiszeripari, hanem gyógyszerészeti tisztaságú. A gyári lötty pedig liquidhalltól van. Az aromák (javarészt Vampire Vape) szintén a horvát shopból.
A sztorihoz hozzátartozik, hogy mindkettő alapanyagot ugyanazon helyen tartottam (ez sajnos nyáron melegebb a kelleténél, de tetőtérben lakom így csak inkább mostanában garantált a száraz, HŰVÖS hely :smiley: ). Többek közt ezért sem értem, hogy mi lehet a különbség, mert ha “megbuggyantak” volna nyáron akkor a boltinak is meg kellett volna. Annyi, hogy a gyári 3 mg alatti nikotinos, a házilé pedig teljesen mentes. Most fél-fél mili boosterrel próbálok érlelni, napjában többet rázni és pár órákat szellőztetni.

6 kedvelés

Legutóbb Vapire Vape pinkmant vettem és nagyon gyenge íze van. Ha pod-ba rakom és kicsit zárok a levegőn egy keveset egész jó íze van. 50/50 pg vg

4 kedvelés

Szervusz !

“Most fél-fél mili boosterrel próbálok érlelni, napjában többet rázni és pár órákat szellőztetni.”
Én soha nem rázogatom a flakonokat , kivéve amikor összepakolom, és szellőztetés sincs. Teljesen feleslegesnek tartom. Szépen össze szokott érni, ha békén hagyom. Az idő ami fontos tényező, a többinek szerintem nincs értelme.
“mert ha “megbuggyantak” volna nyáron”
Nem szokott olyan könnyen megbuggyanni, akkor van probléma, ha konkrétan bele van piszkálva a keverésbe, értem ezalatt, hogy fecskendővel van a vételezés. én mindig csak kifele öntök belőle, és 12 év alatt soha nem volt problémám még a legnagyobb melegekben sem hűtés nélkül.

További szép napot !

11 kedvelés

Szintén ez a vélemény/tapasztalat, csak nyáron nálam hűvösön van a kazánházban. :saluting_face:

6 kedvelés