ElfBar - Pod liquid íz, mit csinálok rosszul?

Sziasztok!

Kezdő Pod-os vagyok, próbáltam korábban Elfbar-t, Poco-t és nagyon bejött az íz érzet. Nagyon jó lenne ezt az ízt érezni mindig, de így anyagilag húzós lenne, ezért bele vágtam és vettem egy Podot, Joyetech Widewick-et és vettem hozzá egy több féle liquidet is, de nem érzem ugyanazt, mit csinálok rosszul?

4 kedvelés

Nem feltétlenül csinálsz rosszul semmit. Az elfek pocok egyik trükkje a megfelelő aromákkal való túlízesítés. Van pár márka, amit itt a fórumon is preferálnak, és hasonlíthat hozzá…

6 kedvelés
7 kedvelés

Nem feltétlen TE csinálod rosszul, túlhúzottak ízben azok a fajta “műszerek”. :thinking:

8 kedvelés

Szia :wave:

Ahogy a többiek is írták előttem ezek a bárok elég erősen túl vannak aromázva plusz különböző édesítőket is használnak az íz elérése érdekében. Nehéz, de nem lehetetlen hasonlót elérni.

Ami kell hozzá:

1. Egyensúly 50/50 -es liquid vagy 60/40 PG többlet (jobb íz, kevesebb gőz)
  2. Nikotinsó (nikotinsóval lágyabb a th, intenzívebb az ízérzet, mint a szabadbázisú nikotinnal)
  3. Intenzívebb aromakoncentrátum
  4. Szűkebb levegőzésű pod rendszer - magasabb ellenállású (~1 ohm) porlasztó - koncentráltabb ízt biztosít.
  5. Szívástechnika (hosszabb, lassabb slukkok, amiknél jobban kijönnek az ízek)
8 kedvelés

podtól is függ, készüléktől is függ, hogy melyik liquid mit csinál benne. a widewicket nem ismerem és biztos fejlődött a joyetech is, de amikor én anno ~10 éve azzal kísérleteztem először, akkor eléggé hervasztó eredményt produkált. semmilyen íze nem volt semelyik akkor kapható liquidnek (mondjuk valszeg azok a liquidek is kakik voltak, ebben biztos vagyok, ilyen liqua és társai).
Mindenesetre próbáld ki a bar juice 5000 és az oxva liquidjeit + esetleg maryliq, ezek között van olyan, ami számomra jobb élményt is ad, mint az elfbar. Én személy szerint abszolút élvezem, hogy mindig van egy pár új, amit korábban nem próbáltam, de elég vegyes a felhozatal még gyártókon belül is, erre mindenképp készülj fel. A bombo, dinner lady vagy drifter gyakran feljön ilyen-olyan topicokban, a saját podommal és tapasztalatommal viszont ha volt is íze valamelyiknek, az se volt túl jó, így ezt látatlanban neked se ajánlom, viszont az oxva és a bar juice eddig nem okozott csalódást. Vannak köztük is kevésbé aromásabbak és/vagy édesebbek, de ezt ki kell kísérletezni, s biztos vagyok benne, hogy találsz olyan ízt, amit keresel. Példának okáért megpróbáltam már vagy 5 barackízt, és legalább annyi bogyós és dinnyés ízt, és óriási különbségek vannak nem csak intenzitásban, hanem ízben is. Tehát attól ne félj, hogy veszel egy valamilyen gyümölcsöt valakitől és utána ugyanazt kapod a másiktól is, mert nem.

6 kedvelés