Köszi szépen ezt a nagyszerű írást @Vaperina_Kinga ! Nagyon jó írás lett, és úgy gondom, hatalmas segítség a kezdők/haladók számára! Nekem is voltak benne új információk. Köszönöm!
Kettő olyan dolog volt számomra benne, amivel nem teljesen értek egyet.
Az első, az ízvisszaadás.
Nagyon sok féle különböző huzalt próbáltam már ki, különböző teljesítmény tartományokban, single/dual/mesh építésekben, és többnyire DL felhasználásra. Az íz érzékelés relatív, és szerintem egy bizonyos szint után már nem kapunk jobb ízeket. Nagyobb teljesítményen nagyobb/melegebb gőzt igen, de több ízt már szerintem nem. Lehet, hogy én vagyok energia-spúr, de nekem ez a tapasztalatom. Szinte az összes tankokban jól működik/működött a fused clapton valamely típusa, és akiknek adtam belőle teszt huzalt/tekerést, nekik is.
Ezen kívül a fused claptont követő kategóriákkal jócskán vannak negatív tapasztalataim/infoim. Minél több szálból áll egy tekerés/huzal, általában annál nehezebben melegszik/hül, és annál nagyobb légrések lesznek a szálak között (persze sok függ attól is, milyen vastag szálak alkotják; nyugodtan cáfoljatok meg, ha nem így gondoljátok). A nagyobb légrés a hosszabb rámpa idő mellett még két problémát fel tud vetni, mégpedig a “fröcsögést és pattogást”. A liquid a légréseken be tud szivárogni, és mivel a huzal egyes pontjai máshogy melegszenek/hűlnek, ezért léphet fel ez a két jelenség is.
A második MTL/DL huzal közti különbség.
Szerintem egy különbség van, a felhasználó. A Dl és az MTL felhasználás között hol van a határ? Van olyan ismerősöm, aki DL porlasztós podot MTL-ben, és van olyan is, aki MTL huzalt DL-ben használ.
Úgy gondolom, hogy egy huzal attól MTL/DL huzal, hogy hogyan használják. Nyilván vannak szélsőségek, de egyszer az egyik ismerősöm mutatott egy kézi gyártású tekerést, ami 0.15 Ohm körüli ellenállású volt, és 15watt volt a javasolt teljesítmény, amivel már elvileg jó ízeket ad hosszú távon.
A cikk nagyon tetszett, és itt is szeretném megköszönni azt, hogy így össze szedted nekünk ezeket @Vaperina_Kinga !
Amiket írtam gondolatébresztőnek szántam, és senkit nem szeretnék megbántani a véleményemmel!
További szép napot mindenkinek!
Vapeltessék!