Sajnos igen.
Vajon mennyi idő lesz amire rájönnek, hogy az “íz” utólag is hozzáadható a folyadékokhoz… The Netherlands leads call for EU to clamp down on vapes – POLITICO
Ezek .. festik magukat… Tudnak mindent .. nem szoktam politizálni ,de véleményem ezen témák csak arra szolgálnak ,hogy legyen olyan téma ami eltereli az igazi problémákról a figyelmet … Propaganda és festék az egész ..
Hozzá teszem , hogy sajnos tényleg egyre nagyobb problémát okoz a fiatalkorúak vépelése vagy is az amit ők vépelésnek gondolnak …
És sajnos szülőként pont a szülők hozzáállását a témához tartom a legnagyobb problémának..
Nem tudom ,hogy mikor fog kikopni a tiltás a legjobb megoldás minden problémára mentalitás az emberekből… Persze tudom soha ..
De ahelyett ,hogy foggal körömmel tiltva van a Kínából érkező 50mg/nikotin tartalmú szutyok ahelyett el kellene gondolkodni ,hogy a gyereknek alternatívákat is fel lehet kínálni … Néha úgy érzem ,hogy mikor valaki szülővé válik teljesen elfelejti ,hogy ő is volt fiatal ..
Alternatív megoldások közt nyilván szerintünk a legjobb megoldás ,ha saját keverés esetleg egy pod stb … De azért vannak ezekből az eldobható xarokbol is olyan ami bevizsgált ami minden országban elfogadott .. ( na jó tudjuk itt nem ) amiben ésszerű mennyiségű a nikotin stb ..
De a világ nem változik … Marad a megtiltották .. és mi azért is tovább csináljuk …
Bocsi csak ez most így kiszaladt Béke
A politika annyira hagy hidegen amennyire megengedhetem magamnak. Elég ha annyit tudok, hogy mikor kell csomagolnom. A cikket csak azért osztottam meg, mert viszonylag friss volt illetve az EU Egészségügyi biztosának Várhelyi Olivérnek a megemlítése miatt. Olykor ránézek miben mesterkedik az EU, hogy nehezebbé tegye a “hobbinkat” vagy mit lehet érdemes raktározni a közeljövőben. Már a 2016-os EU vape tanulmányban is 107-szer szerepel az “izesítés” szó, olyan ismert cégek termekéinek a vizsgálatával is mint a FlavourArt és társai, aggályukat kifejezve, hogy ugyan a termékeik emberi fogyasztásra bevizsgáltak viszont belelégzésre nem. Lassan őrölnek az EU malmai, de ha valamibe bele tudnak kötni akkor (nem szentírás, de) azzal szemben jelentősen megnő az esély, hogy egyszer bele fognak kötni. Nem tudjuk mi lesz, de az sosem ártott meg senkinek ha felkészülten érte egy változás.
Tegnap olvastam egy cikket pont a holland “tiltás” következményéről. Beindult az illegális árusítás…
Egy apa és 15 éves fia foglalkozott vele, annyira ment az üzlet hogy az egyik szomszéd megunta a sok mászkálót meg a szemetelést és meglőtte az apát és a fiát… Mind kettő kórházban van…
Pedig ők szinte az elsők között voltak akik vape aromákat állítottak elő,és előszeretettel használják sokan a mai napig is.
Sztem ezt is csak a"megóvás " miatt írták
“Ha egy színdarabban az első felvonásban egy puska lóg a falon, akkor az a harmadikban el kell hogy süljön.. .”
Csehov.
A napokban én is ránéztem holland IP-vel, hogy mennyire sikerült hatályosítani a rendeletet. Nem kellett sokat kutatni ,hogy találjak helyileg rendelhető eldobhatós oldalakat olyan választékkal, hogy egy hazánkbeli “törpe rudi” függő imára kulcsolná a kezét.
Rendelésnél ne lepődjetek meg
Madrid, 2025.04.02 – A Vapers Világszövetség (WVA) bírálta a gőzölő termékekre vonatkozó , tegnap Spanyolországban életbe lépett adóemelést, tekintve, hogy ez az intézkedés visszalépést jelent a dohányzás elleni küzdelemben, és indokolatlan büntetés azoknak a felnőtt dohányosoknak, akik kevésbé káros alternatívát választottak .
Ennek az intézkedésnek az a célja, hogy az elektronikus cigaretták és a hagyományos cigaretták adóztatását egyenlővé tegye azáltal, hogy a 15 milligrammnál kevesebb nikotint tartalmazó folyadékokra 15 cent/ml adót, az ezen határértéket meghaladó nikotint tartalmazó folyadékokra pedig 20 centes adót állapít meg . A nikotinos tasakokat grammonként 10 centtel adóztatja. A gyakorlatban ez 1,50 euróval növeli a 10 milliliteres palack árát.
Mennyi idő alatt ér ide a csomag?
Szia!! Én elsején rendeltem, Egyenlőre csak annyit tudok, hogy valahol úton!!
Kérdezzétek @Robertino_daf -ot, majd ő megmondja meddig kell sétáljon egy csomag…