Longfill aroma keverése Nicsalt boosterrel. Heeeeelp pls🥹

Sziasztok!

Egy ideje már megvan a kis Geek Vape Wenax készülékem, viszont eddig 20mgos kész nicsaltokkal használtam. Azonban mivel nem lehet kapni újabban így muszáj leszek longfillt venni, de fogalmam sincs hogy keverjem​:sweat_smile: 40ml Bombo mangos aromát szeretnék venni ami 120ml flakonba van. Ebbe mehet 8*10ml 20mg nicsalt booster vagy valami alapfolyadék is kellene bele plusszba? Köszi előre is a segítséget :face_holding_back_tears:

2 Likes

Szia!

Összeöntheted így, de akkor kb 13mg-os lesz a liquid. Ha még alaplevet is öntenél hozzá még kevesebb.
Boosterrel ennél nagyobb nic arányt nem tudsz összehozni.

6 Likes

Szia! Arról nem beszélve, ha a booster is 100% pg, akkor lesz egy 13 mg-os, 100% pg-s lötyid. Azt nem hiszem, hogy fogja szeretni a gép. Mondjuk, ha 50-50-es a booster, akkor jobb a helyzet, mert az kb 67-33 pg-vg arány jön ki. Egyébként itt a VapeDIY, liguid vegyítő tök jól számolja.

7 Likes

Na, én nagy bajban lennék 13 mg-mal. :roll_eyes:

4 Likes

Igen, ilyenkor érdemes 70/30-as nic-et venni. Mármint a VG javára :grinning:

7 Likes

Én is bombot használok.Én ugy szoktam 4×10ml tiszta vg booster és még 4× 50/50 pg-vg booster igy a végerednény 50/50-lesz és 13mg.:grinning_face:

7 Likes

Szia. Szeretnél maradni mindenképp a nikotinsónál? Próbáltál már sima nikotinos (freebase / szabadbázisú) folyadékot?
Nikotinsóval is tudod keverni, de ha csak 50/50-est öntesz hozzá, akkor túl híg lesz a bombo. Van sűrűbb nikotinsó booster (70/30), csak azt meg nem mindenhol árulják. Szabadbázisú nikotinból kicsit több a lehetőség. 100 VG, 100 PG, 50/50, 70/30 és így tovább. Viszont, ennek durvább a torokhatása, tehát itt nem kell megcélozni a 20 mg-ot. Keverésnél tudod nézni a folyadék arányát egyszerűen. Az 50/50 booster, az 5 ml VG és 5 ml PG. Ugyanez a helyzet a többinél is, csak ott figyelni kell, hogy mondjuk 70/30 vagy 30/70, nem mindegy miből van benne több. Ha pl. van egy 120 milis bombod, amiben van gyárilag 40 ml lötyi, akkor azt számolhatod 40 mili PG-nek. Tehát, ha öntesz bele egy 50/50-es boostert, akkor az lesz 45 mili PG és 5 mili VG. Ha a kész folyadéknál 50/50 arány a cél, akkor 60 ml PG és 60 ml VG-t próbálj meg összehozni.
A nikotinnak az erősségét sem nehéz számolni. Általában 2 félét lehet megtalálni a boltokban, 18 mg/ml és 20 mg/ml. Én mindkettővel keverek, de példának nézzük a 20 mg/ml-set. Egy flakon 10 ml ugye és ebben milinként van 20 mg nikotin. Tehát ebben az esetben, egy flakon az 200 mg nikotin. Összeadod az összes nikotint, amit szeretnél önteni a folyadékodba és elosztod a kész folyadék mennyiségével. Ha csináltál egy 120 milis bombot, amibe tettél mondjuk 6 flakon 20 mg/ml nikotint, akkor az 6*200 és ezt osztod el 120-al. Így kaptál egy 120 milis folyadékot, aminek az erőssége 10 mg (milinként 10 mg nikotin van benne).

3 Likes