Sziasztok!
Már egy ideje foglalkoztat egy DIY keverő gyakorlati elkészítése. Nekem kell. Már a V0.1 ki is lett próbálva. Így beszámolok erről, illetve a V1.0 is készül. Cél hogy az elektronika és ami kell hozzá-táp nélkül - kijöjjön olcsón… És még mindig gondolkodok ám mennyire is… Valószínű két teljesen azonos tudású verzió lesz, egy olyan csavarral az egyik kap kijelzőt a másik “csak” telefont/laptopot . Aki után szeretné építeni annak minden terv, program a rendelkezésére fog állni.
Nos a V1.0 első fecskéje, alkatrésze kezd megszületni. Ez a keverő lap.
Elektronika téren… Egy kis okos wifis panelt használunk, léptetőmotort (meghajtójával) és a kettős táp kiváltására egy kis panelt. Mint láthatjátok ez a deszkamodell. Igen, valószínűleg kellene egy alaplap is neki, ami fogadja a panelokat. Nos ha szeretne valaki ebbe a részébe beszállni, várom szeretettel.
A beszerzés. Igazából 5 babát cirka 1600 forintért az emberhez vágnak. Egy méret. 75-150
ml keveréséhez jó. Motort is többen érdemes venni… Talán több baba/motor bármi ami kell még kevesebb. 2-3 baba elég egy embernek. Csak ne lenne itthon drága a futár…
Alaplap sem kell, de saját és egy valamilyen tervéhez csinálok. Mivel nyílt lesz a terv akár le is lehet gyártatni a közeletekben. Igazából csak a motorra helyezett kis tárcsa kell, a többi… Az DIY elve szerint bárhogy megoldható.
Gondolkodok a felső, lapátos keverésen is. Vagy a mágneskapcsolt de kis tornyot és csapágyazást igénylő lapátos keverésen is.
Folytatás:
Ugye nyári szünet van…. Szóval ma sem haladtam sokat . Befejeztem ezt az alkatrészt. A motor rajta, keverő tárcsát még nem csináltam. Viszont végre nem kell alakítanom a terveken! Vagyis ennél a felállásnál nem, normál boltban kapható csavar hosszal dolgozok. Tervezés ügyileg arra jutottam ez a terv kaphat egy felső lapátos keverő kiegészítést is. Erre szolgál az a furat. A lapát tervezés majd…. Az A4988 hűtőborda terv már kész. Ha 2 motoros lesz a keverő…. Akkor valószínű jó ötlet lesz az hogy 2 darab A4988 őt kapjon. Fűtés…. Nem tartom jó ötletnek, így szerintem lemondok róla (minden megvan hozzá). Növeli magát a baba távolságot, az áramfelvételt l. És sajnos akkor már tényleg ilyen alaplap kell hozzá. Hőmérés miatt. Most jelenleg akár fából is meg lehet építeni.
Ám ha nem növeli a komplexitást kap a jelenleg még csak fejben lévő pcb ilyen kiegészítést is. Lehetett volna fűteni a motorral, sajnos a nálam lévő motorvezérlők vagy a függvénykönyvtárakk baj van, nem tudja azt amit tudnia kell. Gondolkoztam hogy egy vezérlő vigye a két motort. De 6-800 forint az A4988, nem éri meg. A külső “felső keverő” kap egy csatlakozót.
Az utánépítőknek tudniuk kell forrasztani. Nem egy bonyolult eljárás, ráadásul akár moddal is lehet mert van “ 510 ” forrasztópáka hegy is.
Szóval itt még nem is látszik a lényeg, mert nincs kész. Ez pedig a mágneses tárcsa. Ami alumínium, és kap pár erős mágnest.
Temus bórszilikát üvegek… olyan mintha kis por lenne bennük, vagy “homokosak” lennének. Vagy mintha üvegre köszörültünk volna. Ha nem jön le… végül is nem gond, mert a keverés sem szedi le. 1200 forint volt a 100-5 ml 5 darab szett. A baba ,150-100 és talán az 50 ml es üveghez jó. Azért majd lemérem azt a 100 ml
. Hátha olyan ahogy sikerült alapú. Nyilván nem ezzel mérjük az összetevőket.
Már keverek is.
Bár van egy új program, még nem töltöttem föl. Most a kedvenc Blizzard aromám keveredik. Kihagytam a nikotint. Azt a végén teszem bele. Azt 1 órát szoktam keverni.
Egy videó ahol kifejtem mi hogyan működik. Valamikor egy szerelős videó is lesz.