DIY azaz csináld magad liqvid keverő

Sziasztok!
Már egy ideje foglalkoztat egy DIY keverő gyakorlati elkészítése. Nekem kell. Már a V0.1 ki is lett próbálva. Így beszámolok erről, illetve a V1.0 is készül. Cél hogy az elektronika és ami kell hozzá-táp nélkül - kijöjjön olcsón… És még mindig gondolkodok ám mennyire is… Valószínű két teljesen azonos tudású verzió lesz, egy olyan csavarral az egyik kap kijelzőt a másik “csak” telefont/laptopot . Aki után szeretné építeni annak minden terv, program a rendelkezésére fog állni.
Nos a V1.0 első fecskéje, alkatrésze kezd megszületni. Ez a keverő lap.

Elektronika téren… Egy kis okos wifis panelt használunk, léptetőmotort (meghajtójával) és a kettős táp kiváltására egy kis panelt. Mint láthatjátok ez a deszkamodell. Igen, valószínűleg kellene egy alaplap is neki, ami fogadja a panelokat. Nos ha szeretne valaki ebbe a részébe beszállni, várom szeretettel.

A beszerzés. Igazából 5 babát cirka 1600 forintért az emberhez vágnak. Egy méret. 75-150
ml keveréséhez jó. Motort is többen érdemes venni… Talán több baba/motor bármi ami kell még kevesebb. 2-3 baba elég egy embernek. Csak ne lenne itthon drága a futár…
Alaplap sem kell, de saját és egy valamilyen tervéhez csinálok. Mivel nyílt lesz a terv akár le is lehet gyártatni a közeletekben. Igazából csak a motorra helyezett kis tárcsa kell, a többi… Az DIY elve szerint bárhogy megoldható.
Gondolkodok a felső, lapátos keverésen is. Vagy a mágneskapcsolt de kis tornyot és csapágyazást igénylő lapátos keverésen is.
Folytatás:

Ugye nyári szünet van…. Szóval ma sem haladtam sokat :laughing:. Befejeztem ezt az alkatrészt. A motor rajta, keverő tárcsát még nem csináltam. Viszont végre nem kell alakítanom a terveken! Vagyis ennél a felállásnál nem, normál boltban kapható csavar hosszal dolgozok. Tervezés ügyileg arra jutottam ez a terv kaphat egy felső lapátos keverő kiegészítést is. Erre szolgál az a furat. A lapát tervezés majd…. Az A4988 hűtőborda terv már kész. Ha 2 motoros lesz a keverő…. Akkor valószínű jó ötlet lesz az hogy 2 darab A4988 őt kapjon. Fűtés…. Nem tartom jó ötletnek, így szerintem lemondok róla (minden megvan hozzá). Növeli magát a baba távolságot, az áramfelvételt l. És sajnos akkor már tényleg ilyen alaplap kell hozzá. Hőmérés miatt. Most jelenleg akár fából is meg lehet építeni.

Ám ha nem növeli a komplexitást kap a jelenleg még csak fejben lévő pcb ilyen kiegészítést is. Lehetett volna fűteni a motorral, sajnos a nálam lévő motorvezérlők vagy a függvénykönyvtárakk baj van, nem tudja azt amit tudnia kell. Gondolkoztam hogy egy vezérlő vigye a két motort. De 6-800 forint az A4988, nem éri meg. A külső “felső keverő” kap egy csatlakozót.

Az utánépítőknek tudniuk kell forrasztani. Nem egy bonyolult eljárás, ráadásul akár moddal is lehet mert van “ 510 ” forrasztópáka hegy is.

Szóval itt még nem is látszik a lényeg, mert nincs kész. Ez pedig a mágneses tárcsa. Ami alumínium, és kap pár erős mágnest.

Temus bórszilikát üvegek…:laughing: olyan mintha kis por lenne bennük, vagy “homokosak” lennének. Vagy mintha üvegre köszörültünk volna. Ha nem jön le… végül is nem gond, mert a keverés sem szedi le. 1200 forint volt a 100-5 ml 5 darab szett. A baba ,150-100 és talán az 50 ml es üveghez jó. Azért majd lemérem azt a 100 ml :hugs:. Hátha olyan ahogy sikerült alapú. Nyilván nem ezzel mérjük az összetevőket.

Már keverek is.

Bár van egy új program, még nem töltöttem föl. Most a kedvenc Blizzard aromám keveredik. Kihagytam a nikotint. Azt a végén teszem bele. Azt 1 órát szoktam keverni.

Egy videó ahol kifejtem mi hogyan működik. Valamikor egy szerelős videó is lesz.

17 kedvelés

Gyanítom, hogy igény bőven van rá…hajrá :rocket:

7 kedvelés

Zsolt68
Még mindig küzdök az oldal sajátosságaival :rofl:. Jó lenne ha már karácsonyra építhető formában tudnám átadni a közösségnek. Ez azt is jelenti hogy már jóval előbb publikálható forma kell hogy legyen mert ki tudja milyen “kínai” roham lesz. Jelenleg 3 hét kb és minden ideér. A főszezonban viszont…
Köszönöm szépen a fogadtatást, mivel nekem is kell egy így… Egy kicsit kerül több munkába rajzolni. Viszont így van értelme…

8 kedvelés