By-ka és egyéb tankok - kibeszélő

Jaaa persze…nem soha :rofl: :rofl:

5 kedvelés

De használt van eladó! :wink: :eyes:
Bocsi most nézem ezt a tételt eladták! :face_with_hand_over_mouth: :see_no_evil:

2 kedvelés

:rofl::rofl::rofl:hmn…hmn na jó lehet hogy veszek. Jóvanna…VETTEM :crazy_face:

3 kedvelés

Khm…most más jön :grin:azt nem vehetek már​:rofl::rofl:

4 kedvelés

Ezmiezmi? :grin:

3 kedvelés

De neked már meg van a hatkötőjelkilenc szetted :grin:

4 kedvelés

Még csak 8 van, a kilenc csak kérdőjel.

2 kedvelés

Na, most már 9 lesz, nem bírtam ellenállni, gyenge vagyok, na. :grin: :rofl:

Viszlát szja

Make It Rain Reaction GIF

10 kedvelés

Na ez a beszéd hajrá,én sem bírtam várni most meg várom ami a csehektől jön​:sweat_smile::joy:

7 kedvelés

Kicseréltem a By-ka-ban a pint, most 2.2es van benne. 2.5 magra tekertem 6 menet SS-t. Super Sorbnak kellett 10 slukk, hogy betörjön. Ízre talán a Neeko-hoz tudnám hasonlítani. Viszont, most picit feljebb toltam a tekerést, és kimondottan TH-s lett., de majd letolom, ezen már nem múlik. Csak mesélem, hogy igy, tág MTL-re (avagy szűk DL-re) is nagyon szuper. :blush:

4 kedvelés

Jut eszembe…
A betekintő műanyag. A top capnél nem fogja semmi. Ha húzom ki a decket pont a fémpalást és a műanyag találkozásánál fogom. Szerintetek meddig fogja így bírni a betekintő? Repedt már meg, tört már el így valakinek? :thinking:

2 kedvelés

A klónba az elég sz@r műanyag …én inkább a tetejét fognám és modal együtt lefelé húznám…Rá húzásnál meg a külső afc-nél fogom.

2 kedvelés

Így teszek majd, köszönöm. :blush:

2 kedvelés

Szia. Most akartam témát indítani: AFC, a mostoha, pedig az felelős az ízekért a legjobban címmel. Mindenről írtál már regényeket, de az AFC - k valahogy kimaradtak. Én viszont egy olyan kazán mellett nőttem fel, amihez nem adnak cserélhetős AFC -ket. (Siren2) Aztán vettem hirtelen 2-őt, a mini Dvarw-ot, és a By-kát. Mindjárt meglepett, hogy mennyire más íze van mindegyiknek. Aztán kitört a balhé, mert a By-kát meg akartam buherálni. Te küldtél nekem akkor egy Galaxiest. Megint más ízek, megint újabb kérdések, de már rájöttem: Annak a legnagyobb lyuka is szűkebb, mint a By-kán a legszűkebb, amit eddig nem mertem használni, mert az a kényszerképzetem volt, hogy a legszűkebb a “homlokhorpasztós” mindegyiknél. Eddig nem próbáltam megmérni a furat átmérőt soha, mindig csak úgy gondolkodtam: Kicsi-közepes-nagy. Nem gondoltam még véletlenül se arra, hogy ami az egyiknél a legnagyobb, a másiknál a legszűkebbel azonos. Szóval most ez a helyzet nálam: A By-ka V8-as, ami eddig a fiókban pihent nálam, még a karácsony előtt óta SS316 ból van megtekerve 2-es magra, abból, amit küldtél. A középsős AFC-vel eddig semmi íze nem volt. Tegnap beletettem a legkisebb lyukú gyárit. (Nem buherálunk!) Azóta ennek van a legerősebb íze az összes tankom között. Fél év után jöttem erre rá. Bennem van a hiba? Akkor talán az egyáltalán nem is számít, hány lyukú, csak az átmérő a lényeg? A By-ka tankhoz összesen csak 3 AFC jár? Vagy lehet hozzá kapni mást is, mint 1,5, 2, és 2,5 mm-es?

Szia. Azért nem írtam az AFC-ről, mert nem lehet konkretizálni. Nem lehet egyetlen sémát felállítani az összes tankra vonatkozóan AFC témában. A tankok külső levegőszabályzója az ami fix, arra lehetne konkretizált infókat vagy útmutatókat felállítani, de egy változó tényezőre, mint a cserélhető AFC sajnos nem. Ha azt mondod, te csak és kizárólag egyetlen ugyanakkora átmérőjű AFC-vel használnád mostantól az összes tankodat akkor talán tudnék segíteni. De a helyzet az, hogy ezt ki kell tapasztalni. Mert ahány AFC, annyi setup. És nem is biztos, hogy csak egyetlen setup létezik egyetlen AFC-hez. És mikor az AFC-re gondolok itt a beáramló levegő mennyiségére, sebességére gondolok. Plusz még a deck kialakítása, a belső furat mérete is nagyban meghatározza a beáramló levegőt. Kitűnő példa erre az Aspire Neeko, hiába 2mm-es a jelenleg benne lévő cserélhető AFC, a deckben 4 furat van, ami miatt eszméletlen sok levegő tódul keresztül a 2mm-es lyukon. És itt a 2es magra tekert coilt el is lehet felejteni, mert a 2.5ös is majdnem kevés hozzá.

6 kedvelés

Ez ilyen. Egyik kazánhoz adnak tízet, a másikhoz kettőt, a harmadikhoz egyet sem. Amelyik méret az egyiknél legnagyobb, az kisebb, mint a másik legkisebbje. Mégis ezen buknak az ízek. A 2,5 mm-es afc fölé tett 2,5 mm-es coil már semmi ízt nem ad. Ha jól vettem észre, az afc mindig legalább 1 mm-rel kevesebb kell legyen a jó ízekhez. De ilyen a vape világ. Kiderült, hogy zéró tudással hasonlítgattam össze a kazánjaimat. Ami meg eddig nem volt jó, azt csak én bénáztam el. Amiben eddig hittél, kiderül, lehet hogy nem is volt sohasem igaz. Hogy ezek után melyik tekerés a jobb, a hézagos, vagy a microcoil? Ebben én már nem is merek nyilatkozni. Próbálgatom így is, úgy is, és annál kevésbé tudom, minél többet variálom. A By-kában csak egy méretet váltottam az AFC-n és ég és föld a különbség. A teljesen semmi ízhez képest tömény ízorgia. Ugyanezt nem vettem észre, amikor a legnagyobbról a közepesre váltottam. Akkor alig változott a helyzet. Szinte semmit. A közepes és a legszűkebb közt váltva meg most hirtelen megjönnek az ízek. De nem kicsit, hanem nagyon durván nagy a különbség.

5 kedvelés

Szép estét mindenkinek :facepunch: :vaperina: senki nem vett a héten Bááááájjjjkkkkááá-t??:thinking: :joy:

5 kedvelés

Ma jött még csak meg, azért ennyire nem vagyok veszélyes. :grin:

4 kedvelés

Az hogy lehet egész Európában nincs :rofl: :joy: neked honnan hányas? :thinking:

3 kedvelés

Nekem is ma jött meg 2fdeal-rol a V9. Csak elmosnj volt időm de még a mai napon megépítem. :slightly_smiling_face:

4 kedvelés