Én most ismerkedem Brünhildával. Még nem volt ilyen sodronyos megoldású tankom, emiatt kicsit tartottam tőle, de működik. Nagyjából 3/4-ig töltöttem és most kezd kifogyni a leves belőle, de még viszi a sodrony meg a vatta rendesen az aljáról is.
Viszont nem értem, hogy bírjátok 12W-on, meg felette hajtani, mert nekem 7 W-on is (0.92 ohmra sikerült tekeréssel) elèg meleg a gőz (de nem éget)?
Regen volt nekem is. Es nekem is meleg gozoket adott. En ezert is valtan meg tole.
Lehet egy még hosszabb szipka a megoldás. Mert amúgy tetszik. Csak nem értettem, hogy ha nekem már ilyen alacsony watton is meleg, mások hogy bírják sokkal magasabb értékkel? Úgy már nagyon forró talán.
Mit rakták bele és mekkora levegővel használod?
Mivel az volt kéznél, az Ares2-höz kapott huzalból tekertem 0.92 ohmra. A 2.1 mm-es levegőzővel használom most.
Na jó, de milyen húzal fajta és mekkora mag? Brüncibe inkább 2-es magra kell tekerni szálhúzalból, mert elég forrófejű, ja hát nő.
Igen, 2-es magra tekertem. Most megnéztem, mi van a huzal tasakján: Fil Kanthal 26G
Aresbe jó volt, gondoltam, ide is megfelelhet.
Sok az a 26…
Szerintem ide vastag, 29 vagy 30.
Akkor majd kerítek más huzalt. Addig kipróbálom a hozzá kapott tekerést.
Mindig claptont tekerek bele 2.5-es magra. Sosem forró
Még nem forró, de ha feljebb venném a wattot, akkor már az lenne. Ez volt az elsö próba, még kísérletezem vele.
Ha az segít, akkor tekeréstől függően 10-20W között használom. A 0.92-re a 7W durván kevés.
Ajánlom számodra is ezt a watt kalkulátort:
Köszi!
Ha azt a heat sink-et amit keresel a Hilda alá tervezed tenni az úgy már felhőkarcolónak fog hatni.
Nem feltétlenül, de majd meglátom.
Hilda alá felesleges, mert csak alá tudod rakni a kazán meg fölül van. A kettő között meg egy bazi tank
Nem hűtésre kell.
Túl alacsony?
Írtad, hogy a mod 510es csatlakozóját óvnád, de hatalmas lesz így…
Bár tudjuk, hogy a csajoknak a méret nem számít
Mondjuk a heat sink stílusa passzol a tankhoz (ha színben és átmérőben is passzol)