Még nem volt szerencsém találkozni a Spanyol Bombo termékeivel, de amikor megkaptam az értesítést, hogy a Master of Vape (ex The Liquid City) kínálatában újdonságként megjelentek a gyártó dohányos aromái, úgy gondoltam teszek egy próbát. Nem kellett csalódnom!
Idézet a leírásból:
“Dohánykeverék és amerikai tölgyfahordókba mártott vanília kiegyensúlyozott keveréke, hogy megteremtse az alapot ennek a kitűnő eliquidnek. Különböző ízprofilokkal egészítettük ki elegáns illatát. Exkluzív folyadék három különböző áztatási fázissal.” (by Google Translate)
Kibontás után elsőre a vanília illata érződött. Bekeverés után frissen is a vanilía volt a domináns de érezni lehetett a kissé száraz, enyhén édeskés dohány ízeket is. 2 nap pihentetési időt javasol a gyártó. Ezt a bejegyzést a bekeverés utáni harmadik napon írom és jelentős változások érezhetőek az ízekben. Háttérbe szorult a vanília dominanciája és előtérbe kerültek a dohányos ízek, emellett előbújtak a kompozícióból a tögyfahordós íz mellé társulva a kellemes, kissé fás, pörkölt ízjegyek így minden íz kiegyensúlyozódott, tökéletes harmóniát alkotva egymással.
Kávé mellé kimondottan finom. Egész napos gőzölésre kiválóan alkalmas.
Ez a tölgyfahordó nagy misztikum. Bár kóstolni nem szoktam fákat, de az illata még rémlik, viszont belerondítanak IKEA-s emlékillatok. Viccet félretéve, nem könnyű körülírni, milyen.