Red Virginia-ra emlékszem, hogy volt, megúsztam 10-be mert markáns volt.
Nekem meg a sárga címkés latakia!!
Nagyon tartalmas és jó összefoglaló, köszönjük!
Esetleg még további 2 ismertebb gyártó/márka is felfér szerintem arra a listára: Black Note/White Note és az ADG (Angolo Della Guancia)
Az Azhads meg lassan múlt idő, mivel tán felhagytak a 10 ml baráti árú aromáikkal (egy ideje)
Következő keverésem a Zoli76 ajánlásával a Black Note Latakia lesz!! Nagyon kíváncsi vagyok!!
A szíriai Latakia (igazán eredeti) már nagyon ritka, előbb-utóbb lehet el is fog tűnni sajnos
Még tavasszal rendeltem ADG Syrian Latakia-t, remélem ez az eredeti (vagy legalább van benne belőle valamennyi ), még nem kevertem be, most a Tabacchificio és Blendfeel szériákat kóstolgatom
Nem véletlen, ezek szerintem hígabb aromák. Eleve a kiszerelése is 20ml (és nem a megszokott 10ml), ajánlott keverési arányt is 15-20%-nak írják a shopok.
Mondjuk nekem egyelőre elég a 10% is, két hónapja kevertem be néhányat és Bi2hop-ban jól hozza az ízeket
Igen, ugye az ízlések. Többen monták, hogy elég nekik a 10%. Van aki csak pár napot érleli és szívja is!! Neki úgy ízlik!
Hát nem mondanám múlt időnek de értem hogy a költség oldalára gondolsz.
Átálltak a longfillre és abban adják ki a régi-új aromákat, ízeket, ezzel szerintem csak alkalmazkodnak a piachoz. Bár nem ismerem a részleteket de lefogadom hogy nagy és egyre bővülő kereslet lehet a longfillre, aromákat nem sokaknak van kedve kiméregetni, kevergetni (gondolok itt pl. a fiatalabb generációra)
Sziasztok !
Nekem elég a 10%! Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.
Hát, 2800 ft-ról 5000 ft-ra ugrást nem éri meg ugyanaz az aroma, mert akkor 2200 Ft a Chubby üvegcse eddig is fel kellett önteni 1w0(-ra. Hja, mostmár divat a 60 ml-es is, négyezerért…
Nekem eddig csak a sárga címkés latakia! A Kentucky-Tennessee 20% a Maryland 20%!
Ez a tendencia a teljes aroma szekcióban … Nagy üzleti húzás volt a logfill bevezetése… Meg az is amikor rá jöttek , hogy ami eladható logfillként dupla vagy tripla áron azt kivonják a normál aroma piacról ..
Kereslet.. kínálat..kényelmidij
Az addig is legdrágább kivonatosok árát ügyesen megduplázták, nem beszélve arról, hogy “a termék kisebb is lett”.
Így van, csak nem mindegy mit milyen arányban. Visszanézve az elmúlt hetek történései utáni új kommenteket, kérdéseket, sokaknak még alaplevet készíteni is problémás (Vg+Pg), készen akarja venni. Az egyszerűség kedvéért, ha adott egy 10ml-es aroma amit 10%-ban kell keverni (ne is gondoljunk az 5%, 8%, 15% stb arányokra) és emberünknek csak 60ml-es Chubby-ja van otthon, azt jó lenne kimérni (6ml aroma), de ő “vapelni akarok bmeg, nem matekozni meg méregetni” felkiáltással inkább előveszi a shortfillt és hozzáad egy nic boostert. Vagy egy longfillt, 1-2 booster bele, üres helyet felönti alaplével…
De ez csak a személyes véleményem, nyilván kicsit sarkított… És tisztelet a kivételnek!! Nem akarok általánosítani.
Mondjuk a másik oldal is ott van, mint üzleti fogás, u.annyi aromát így drágábban el tud adni a “kényelmi” marketinggel (csak felöntöd a flakon tetejéig és kész).
Pont ezt akrtam írni. Semmi bajom a longfillel,csak az ára. Kényelmi szempontból baromira jó. Mondjuk az aromával sincs semmi bajom,szívesen méricskélek.
Egyébként teljesen logikus a 20% és hogy te kicsit kevésnek érzed.
Ha 10ml pl. Azhad ajánlott keverése 10% és a 20ml-es Tabacchificio ajánlottan 15-20%, és még árban is mindkettő kb. ugyanannyiba kerül, akkor feltételezem a Tab. kicsit hígabb fajta, de ezekkel az arányokkal hasonló “íz élményt”, koncentrációt kapok.
Mégis, nekem most jó egyelőre a 10%, arra gondolok a Bi2hop-nak van nagyon jó íz visszaadása. Vagy nem tudom
Sajnos nincs benne semmi túlzó és sarkító
Ez a szomorú valóság
Én Dvarw, Kayfun lite plus,és Prime-ből szívom!! Majd előkeresem a Bi2hop-ot rápróbálok arra is!! Hátha!
Én is Bishop2-vel próbálgatom…