Sziasztok
Eddig mindig bekevert alapom volt,most külön van a pg vg.Nèztem a keverdèt,ès az lenne a kérdésem hogy mièrt nem egyformán kell belőle(pl:5dl-5dl)?Nyilván a keverde alapján fogom csinálni, csak nem èrtem
Szia. Mivel az aromák és boosterek is ml-ben vannak megadva,így sokkal egyszerübb számolni. Sima mértékegység átváltás. Ha dl-ben lenne megadva ,a tizedes vessző véletlen elcsúszása elég nagy bonnyadalmakat okozna. 5dl=500ml vagy 0.5 liter. Nehéz keverési arányt számolni tizedes jegyekkel szerintem. Haljan megjegyzem van aki súlyra kever.
Reggelt .
Lehet 5-5 dl .. akkor az alapod 50/50 Vg-PG arányú lesz ..
103 kg vagyok…akkor én is keverhetek? …
Gyaaa! Tegnap elalvásközben ezen agyaltam amúgy hogy mennyivel egyszerübb grammra keverni mint a ml literekkel kinlódni. Bár azt hiszem a pg nehezebb mint a víz. Na majd ennek utána járok,hogy is néz ki ez valójában. Már csak egy ékszerész mérleg kell. Meg egy ultrahangos mosó,meg dvarw,meg aromák,meg egy kis thsító,meg idő meg penz. Meg flakonok meg 1-2 mod,meg a dvrwot mondtam? Ja és egy dvarw.
Az a K…a lista Amúgy tényleg sokan kevernek mérleggel .. én is próbáltam , de lehet én vagyok rosszul bekötve, de nekem sokkal körülményesebb méregetni grammra nekem kb dupla idő .. így maradtam a hagyományos módszernél
Nálam lustább ember nem létezik. 10ml 100as th. 100ml pg 100ml vg. Eztjól összerázom majd 2 nap múlva 100 100 mlhez öntök egy 10 es aromát. Kész.
Persze, diétás koktélt!!
1liter VG-be öntök 35ml nikket…mérőpoháron a nik szintje bejelölve, szóval csak borítani kell addig. Pár keverés 10 percenként (3 alkalommal) és kész is a kb 10 heti dózis. Ennél lustább megoldás nincs a vépes nikbevitelre
“1000” ok közül az egyik ami miatt nem használok aromát
Jó persze te máshogy vapelsz. Én 10ml es tht tudok csak szerezni. Valahogy így jön ki nekem az 5% körüli leves. A 6 túl sok volt a 3 túl kevés. Ez régóta bevált nekem.
PG(és minden, ami PG alapú)=1g/ml
VG= 1,25…1,27g/ml
1,25-el számolom mindig, csak mert lusta vagyok Nem agysebészet
Igen a 60/40 akár lehet jó köztes megoldás … Ugye a DL re 70/30 at szoktak alapból javasolni mert a VG többlet felelős a nagyobb Gőz-ért + ugye sűrűbb a VG töbletes alaplé így nehezebben folyik még .. MTL be 50/50 az alap ajánlás .. vagy akár Pg-töblet is…
De pl én DL re is 50/50 körül keverek , ennek egyszerű az indoka a PG meg felel az izért és engem a nagy gőz mennyiség annyira nem érdekel .
Szia, kérdésedre válaszolva, ha jól értem…azért nem egyforma mennyiség kell a PG-ből és a VG-ből-már amennyiben 50-50-est akarsz-mert amint beleteszed az aromát, ami az esetek túlnyomó többségében PG alapú, máris eltolódnak az arányok. Ha pedig még boostert is teszel bele, megint másképp alakulnak a százalékos arányok, főleg, hogy a boosterek is lehetnek különböző PG/VG arányúak.
A Vaperina keverdéje szerintem kiváló, érdemes azt használni.
Ez így teljesen igaz!
boosteröl még szó sem esett csak a külön vg és PG került szóba
…
Hát, valóban nem kérdezte, dehát na.
Ha még az aromát is bele keverjük akkor lesz csak igazán érdekes
Ja, bocsi, csak most nézem, hogy 60/40.
Nekem nagyon bevált, szűkített DL-ben én is ezt használom. (60VG/40PG)
De ugye akkor az nem azt jelenti, hogy 6 dl VG, meg 4 dl PG a fentebb említett okok miatt.
Ez nem szàmított a régebbi időkben ennyit, amikor is még 2-5 százalékban elég volt egy böcsületes aroma.
Mióta silányabb, meg felhígítja mindenki, azóta persze hogy jelentősebb PG-t visz bele