Sziasztok,
Amikor kevertek szmotyit, Ti hozza szamoljatok a PG-VG aranyhoz az aromat?
Hallottam olyat is, h igen, olyat is, h nem.
Arra gondolok,h az aromat egy az egyben PG-nek veszik.
Peldaul egy 100 ml 70-30as liquid kevereseknel a 15ml aroma (ha 15%osra akarom kihozni) az beleszamit a 30ml PG-be.
Ti hogy vagytok ezzel?
Koszi!
Peti
Számold pg-nek, abból nem lehet baj, pg alapú
(Pláne, ha sokat kell hozzáadni - vannak olyan aromák, amik 10-15 százalék akár…)
Szia Peti! Igen, bele kell számolni, mert nem mindegy, hogy 50/50-et akarsz, de csak 40/60 lesz a vége.
Én speciel nem szoktam túlkomplikálni. Bekeverek 1 litert 50-50-be. A dohányost erősebbre keverem. Pl. 100 ml alap 50/50 + 10 ml 100%-os nikotin + aroma. Egy flakonba bele, az úgy jó. Gyümölcsösnél DL-be meg 400 ml alapléhez 10 ml 100-as nikotin. Ezt 4 felé öntöm, hozzáadom az aromát, és elégedetten mosolygok. Képes vagyok mustáros virslit enni lekváros kenyérrel.
Akkor én túl komplikálom, soha nem keverek alaplevet, minden arománál és keverésnél kiszámolom és mérem a pontos mennyiségeket. Fura is lenne ha nem így csinálnám, lévén van olyan aromám ami 5% kér 50/50-nél és van olyan is ami 25%, pl Tribeca Halo vagy Dinner Lady Lemon Tart…
Sosem értettem, miért jó az előrekevert alap. Csak a baj van vele
Shortfilleknél kényelmes lehet, megfelelő PG/VG alaplé meg booster használata, de én sem preferálom. Ugyanazért a PG/VG-ért csak mert összeöntötték sokkal több pénzt kérnek, lehúzásnak tartom. A lustaság drága hobby!
Nekem jó, mert én szélsőséges vagyok, 80 pg/20vg-t használok. Abba aztán nem számít, mennyi pg aroma megy de amúgy érdemesebb kikevergetni, aláírom.
Koszi a valaszokat,
En se alaplevel “dolgozom”. Mindent akkor merek ki, amikor keverek es az aromat PG-nek veszem.
Csak gondoltam rakerdezek, mert tobben ugy veszik, mintha az aroma “semleges” lenne.
Nem. Nem te bonyolítod túl, csak én vagyok ilyen lusta. Én nem veszek sok aromát, azt is ritkán. Főleg mostanában azokat, amiket csak felöntesz alaplével a 60 vagy 120 ml-es flakonba.
Én baromi lusta vagyok, de ez rettentően nem célszerű. 1.5-25% között használok aromákat, iszonyatosan el tudná vinni a végeredményt.