Persze mááár
Köszönöm szépen. Sajnos össze-vissza járunk haza és nem is.mindig tudom előre de nagyon köszönöm a felajánlást!!
Köszönöm az eddigi segítséget. Ha nem vagyok tolakodó valaki ráérne délután útbaigazítást annyira hogy megrendelhessek egy teljesen kezdőknek való szettet?? A többibe beletanulok közben szerintem, de szeretnék előrébb lépni mint az elhatározás. Természetesen elkapkodni sem szeretném ezért is kérnék segítséget! Köszönöm
Két féle lehetőség van:
- porlasztós tank → kezdőbarát, gyorsan be lehet üzemelni, a porlasztó drágább, mint az építés
- építős tank → nem kezdőbarát, kézügyességet és időt igényel, első szettnek nem ajánlom, hacsak nem vagy bügykölésben profi
A készülék maga lehet:
- beépített akkus → előnye, hogy megveszed, használod, nem kell hozzá más, csak egy töltőfej, hátránya, hogy ha lemerült tölteni kell (nem lehet addig használni), ha az akku elfáradt, akkor kuka
- cserélhető akkus → előnye, hogy vehetsz n darab akkut, nagyobb kapacitás, cserébe kell egy töltő is hozzá (3-10k), évekig elmegy
A porlasztó lehet:
- külön tank-> előnye, hogy ki lehet cserélni alatta a készüléket (mod), jobb variálhatóság
- AIO → általában kezdő szettek, minden egybe van építve, kis méret, tényleg csak arra való, hogy kipróbálja az ember
- pod → az AIO továbbgondolt változata, sokan szeretik, sokan nem
Szóval a lényeg, hogy szerintem a kezdő összeget kell meghatározni, ha 10k mások a lehetőségek, mintha 40k.
Ami biztos kell: sok csere porlasztó 10+ darab, vape liquid és maga a készülék, egy alap minimál szett kb. 15-20k, ha valami jobb cuccal kezdenél, akkor ennek a duplája.
Nagyon köszönöm
@Adrienn én egy Vaporesso gtx one-al kezdtem.Még mindig nagyon szeretem.Max.14.000.-ért azt hiszem még lehet venni.Mod és tank.Jó porlasztók vannak hozzá.0.8ohm és 1.2ohm ami mtl(olyan mint a cigi volt kb)A csehektől is meg lehet rendelni emailban…boltokat most nem írok,azt majd úgy is írnak a többiek.Meg készülékeket is fognak írni.
Köszönöm ez jó kiindulási pont. Délután utánanézek
A keresőjükbe beírod a nevét…itt a készülék és alatta közvetlen a porlasztók…
Az oldal linkje,ha sikerül…(angolul kell nekik egyenlőre emailt írni…de lehet máshol is kapni)
Az új színek is már kaphatók náluk.
https://www.vaporism.cz/vaporesso-gtx-one/sada-vaporesso-gtx-one-40w-2000mah/
@Adrienn őt is sokan szeretik itt…én is mindig szemezek veleLehet,hogy van is itt valakinek most eladó(eddig ők nem árulták úgy tudom,de már van)
https://www.vaporism.cz/geekvape-wenax-style-pod/geekvape-wenax-stylus-kit-1100-mah/
@Adrienn és ő még nagy kedvenc kezdő…
https://www.vaporism.cz/caliburn-g/uwell-caliburn-g-pod/
De érdemes itt a vaperinán az adok-veszek-et is megnézni.Vannak jó dolgok
Ha jól értelmezem amit írtál, akkor életvitel szerűen Ausztriában laksz(dolgozol), és Sümegre jársz haza. Úgy tudom (javításáról ki ha tévedek), hogy Ausztriában más az e-cigi szabályozás, mint itthon, és ott akar kész liquidet, és készüléket is tudsz venni Vape shopban. Ha ez így van, akkor a legegyszerűbb szerintem egy ilyen shopba besétálni, és egy-kettőt kipróbálni. Le is írom miért.
Több kollégámat sikerült e-cigire átszokni a cigiről, és ez alapján a tapasztalatom vegyes, MTL/DL felhasználás terén. Van aki szűk MTL, és van aki levegős DL tankkal tudta letenni a bagót. Azt, hogy kinek melyik áll közelebb az ízléséhez szerintem 100%-ban nem lehet előre megmondani. Ehhez szerintem ezt is, azt is ki kell próbálni. Saját példámból tudom, hogy ha a számára kevésbé megfelelő módot próbálja valaki először, azzal kevésbé lesz hatékony az átszokás (ez az én véleményem, más lehet, hogy nem így látja).
Szerintem ez a legfontosabb kezdésnél, ezt követően lehet a nikotin tartalomról, és a készülékekről beszélni, és tovább indulni a vásárlás felé.
Amiket leírtam, teljes mértékben a saját tapasztalataimból kiindulva tettem, ha valaki nem ért egyet velem ebben, azt el tudom fogadni.
Igen jól értetted a kétlaki életünket. Tényleg jó ötlet hogy itt megpróbálom
Köszönöm szépen
Csatlakozom Zolihoz. Mindenképpen a személyes vásárlás lesz a jobb döntés! Az a biztos!
Vásárolni nem feltétlenül kell ott szerintem, de legalább megtudod, hogy neked az MTL vagy a DL irányzat a vonzóbb. Utána mi már készüléket simán tudunk ajánlani, amik jók lehetnek.
Köszönöm mindenkinek, találtam Grazban valakit akinél ki tudok próbálni pár készüléket, és segít bevásárolni stb. Sajnos Ő éppen Magyarországon van, de remélem a hét elején tudunk találkozni. Szóval már csak párat kell aludnom, és elinulhatok egy új úton amire már nagyon várok Nagyon jól esett, hogy Ti is próbáljátok segíteni, a tanácsokat, ajánlásokat.
Ha a vásárlásban segítség kellene, mit-honnan, vagy más kérdésed merülne fel, szívesen segítünk a jövőben is.
Köszönöm szépen