A kezdetektől

Persze mááár​:wink::joy::joy::heart:

Köszönöm szépen. Sajnos össze-vissza járunk haza és nem is.mindig tudom előre de nagyon köszönöm a felajánlást!!

4 kedvelés

Köszönöm az eddigi segítséget. Ha nem vagyok tolakodó valaki ráérne délután útbaigazítást annyira hogy megrendelhessek egy teljesen kezdőknek való szettet?? A többibe beletanulok közben szerintem, de szeretnék előrébb lépni mint az elhatározás. Természetesen elkapkodni sem szeretném ezért is kérnék segítséget! Köszönöm :blush::smiling_face_with_three_hearts:

5 kedvelés

Két féle lehetőség van:

• porlasztós tank → kezdőbarát, gyorsan be lehet üzemelni, a porlasztó drágább, mint az építés
  • építős tank → nem kezdőbarát, kézügyességet és időt igényel, első szettnek nem ajánlom, hacsak nem vagy bügykölésben profi

A készülék maga lehet:

• beépített akkus → előnye, hogy megveszed, használod, nem kell hozzá más, csak egy töltőfej, hátránya, hogy ha lemerült tölteni kell (nem lehet addig használni), ha az akku elfáradt, akkor kuka
  • cserélhető akkus → előnye, hogy vehetsz n darab akkut, nagyobb kapacitás, cserébe kell egy töltő is hozzá (3-10k), évekig elmegy

A porlasztó lehet:

• külön tank-> előnye, hogy ki lehet cserélni alatta a készüléket (mod), jobb variálhatóság
  • AIO → általában kezdő szettek, minden egybe van építve, kis méret, tényleg csak arra való, hogy kipróbálja az ember
  • pod → az AIO továbbgondolt változata, sokan szeretik, sokan nem

Szóval a lényeg, hogy szerintem a kezdő összeget kell meghatározni, ha 10k mások a lehetőségek, mintha 40k.

Ami biztos kell: sok csere porlasztó 10+ darab, vape liquid és maga a készülék, egy alap minimál szett kb. 15-20k, ha valami jobb cuccal kezdenél, akkor ennek a duplája.

6 kedvelés

Nagyon köszönöm :blush:

2 kedvelés

@Adrienn én egy Vaporesso gtx one-al kezdtem.Még mindig nagyon szeretem.Max.14.000.-ért azt hiszem még lehet venni.Mod és tank.Jó porlasztók vannak hozzá.0.8ohm és 1.2ohm ami mtl(olyan mint a cigi volt kb)A csehektől is meg lehet rendelni emailban…boltokat most nem írok,azt majd úgy is írnak a többiek.Meg készülékeket is fognak írni.:heart:

4 kedvelés

Köszönöm ez jó kiindulási pont. Délután utánanézek​:blush:

3 kedvelés

A keresőjükbe beírod a nevét…itt a készülék és alatta közvetlen a porlasztók…

Az oldal linkje,ha sikerül…(angolul kell nekik egyenlőre emailt írni…de lehet máshol is kapni)
Az új színek is már kaphatók náluk.

https://www.vaporism.cz/vaporesso-gtx-one/sada-vaporesso-gtx-one-40w-2000mah/

1 kedvelés

@Adrienn őt is sokan szeretik itt…én is mindig szemezek vele​:wink:Lehet,hogy van is itt valakinek most eladó(eddig ők nem árulták úgy tudom,de már van)
https://www.vaporism.cz/geekvape-wenax-style-pod/geekvape-wenax-stylus-kit-1100-mah/

1 kedvelés

@Adrienn és ő még nagy kedvenc kezdő…
https://www.vaporism.cz/caliburn-g/uwell-caliburn-g-pod/

De érdemes itt a vaperinán az adok-veszek-et is megnézni.Vannak jó dolgok​:slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Ha jól értelmezem amit írtál, akkor életvitel szerűen Ausztriában laksz(dolgozol), és Sümegre jársz haza. Úgy tudom (javításáról ki ha tévedek), hogy Ausztriában más az e-cigi szabályozás, mint itthon, és ott akar kész liquidet, és készüléket is tudsz venni Vape shopban. Ha ez így van, akkor a legegyszerűbb szerintem egy ilyen shopba besétálni, és egy-kettőt kipróbálni. Le is írom miért. :slightly_smiling_face:

Több kollégámat sikerült e-cigire átszokni a cigiről, és ez alapján a tapasztalatom vegyes, MTL/DL felhasználás terén. Van aki szűk MTL, és van aki levegős DL tankkal tudta letenni a bagót. Azt, hogy kinek melyik áll közelebb az ízléséhez szerintem 100%-ban nem lehet előre megmondani. Ehhez szerintem ezt is, azt is ki kell próbálni. :slightly_smiling_face: Saját példámból tudom, hogy ha a számára kevésbé megfelelő módot próbálja valaki először, azzal kevésbé lesz hatékony az átszokás (ez az én véleményem, más lehet, hogy nem így látja).

Szerintem ez a legfontosabb kezdésnél, ezt követően lehet a nikotin tartalomról, és a készülékekről beszélni, és tovább indulni a vásárlás felé.

Amiket leírtam, teljes mértékben a saját tapasztalataimból kiindulva tettem, ha valaki nem ért egyet velem ebben, azt el tudom fogadni.:slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Igen jól értetted a kétlaki életünket. Tényleg jó ötlet hogy itt megpróbálom :blush:
Köszönöm szépen :blush::blush:

5 kedvelés

Csatlakozom Zolihoz. Mindenképpen a személyes vásárlás lesz a jobb döntés! Az a biztos!

2 kedvelés

Vásárolni nem feltétlenül kell ott szerintem, de legalább megtudod, hogy neked az MTL vagy a DL irányzat a vonzóbb.:slightly_smiling_face: Utána mi már készüléket simán tudunk ajánlani, amik jók lehetnek. :slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Köszönöm mindenkinek, találtam Grazban valakit akinél ki tudok próbálni pár készüléket, és segít bevásárolni stb. :blush::blush: Sajnos Ő éppen Magyarországon van, de remélem a hét elején tudunk találkozni. Szóval már csak párat kell aludnom, és elinulhatok egy új úton amire már nagyon várok​:blush::smiling_face_with_three_hearts: Nagyon jól esett, hogy Ti is próbáljátok segíteni, a tanácsokat, ajánlásokat. :kissing_heart::smiling_face_with_three_hearts::heart:

8 kedvelés

Ha a vásárlásban segítség kellene, mit-honnan, vagy más kérdésed merülne fel, szívesen segítünk a jövőben is.:slightly_smiling_face:

4 kedvelés

Köszönöm szépen​:blush:

3 kedvelés