Szia, kezdő rtas vagyok, a ga szám mit takar? Olvastam már de nem fogtam fel. Köszi
Szia. Az lényegében a szálhuzal vastagságát mutatja, csak itt minél magasabb a ga érték annál vékonyabb a huzal.
És azt mi alapján választok, ami nekem bejön?
A vastagsággal összefügg a fajlagos ellenállás (persze az anyag fajtájával is).
Ha túl vastag huzalból tekersz, az ellenállás túlságosan lecsökken például.
Fordítóval jól olvasható példalink.
Ami neked bejön, jó a kazánba, és a géped is elbírja. Pl. Én ni80-at használok, de félre kellet tenni a kedvenc otthoni gépet mert a kedven rda-ba olyan alient tettem amit azon a gépen nem tudok használni, és az rda sem a leg megfelelöbb azoknak a tekercseknek. (Nem nagy az rda és igy jobban melegszik mint azt én szeretném.) Ezeket ki kell tapasztalni, de ha megírod mit használsz, biztos kapsz javaslatokat kiindulópontnak.
Gép: geekvape aegis legend 2 és zeus x-et használok hozzá.
A kazánt nem ismerem, ráadásul a google mesh kazánt is kidob. De mivel baráti Dl szettröl van szó, mi sokáig használtunk hellvape tricore és quad fused claptont. https://liquidhall.com/hellvape-ni80-quad-core-fused-clapton-tekeres
https://www.liquid-aroma.hu/spd/425414/Hellvape-Ni80-Triple-Core-Fused-Clapton-037ohm-10d
Köszönöm a segítséget!
Igazán nincs mit, ha bármi egyéb kérdés van szólj nyugodtan.
2*26ga fused clapton huzalokat használtam benne, 3mm belső átmérővel 6 tekerést, duálban, de ezt már neked kell kitapasztalnod, elvileg single-ben is működik az az RTA
Ha pedig nem akarsz sokat költeni akkor sima 24 - 22ga huzalt veszel (ni80 vagy kanthal bár érre én a ni80-at ajánlom) és kalkulátorral megnézed hány tekerés kell hogy kábé 0,1 és 0,5 ohm közé essen valahova az ellenállás… de ez mind személyes preferencia
Lenne mégegy, megcsináltam, furamód de elsőre sikerült is jól (kb 30 yt vidit néztem meg), viszont olyan kérdésem lenne mi a különbség a single és a dual coil közt?
A single ciol 1db, a dual coil pedig kettő.
Nem tudom pontosan mire vagy kivancsi, és mivel én szinte csak dualt használok nem biztos hogy normálisan tudok válaszolni. a dualba 2 coilt raksz, jobban eszi a liquidet, és több kraftot kell neki adni, és ahhoz mérten állítani a nikotint is. De, hogy jobb ízeket ad mint egy single… látatlanba azt mondom sokkal inkább kazán függő. De egy alapvetően dual kazánt single-re megépiteni… túlzottan levegős lenne a kazán (aminek szerintem nincs értelme ha csak nem ez a cél) vagy egy akkora coilt kéne beletenni ami kivált kettőt (aztat meg minek?).
Emlékeimn szerint 3,5mm belső átmérővel jól adta az ízeket, és nyomta a gőzt mint Thomas. Zeus x nem kimondottan dual, inkább univerzálisnak mondanám… de ez mind teljesen szubjektív. Mindenki úgy rakja össze ahogy akarja. A gyártó meg ajánlja is hogy mindkettőre jó.
Igen, azért kérdezem, hogy mivel jobb/rosszabb egy single, mint egy dual?
Kevesebb gőz, nem is olyan meleg. De őszintén ha elég nagy a single akkor lényegében semmiben.
Takarékosabb a single a liquiddel és dual tankot nem a legoptimálisabb single-ként használni…ahogy ezt előttem is írták. Ha single az igény akkor single tank az optimális …
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.