Sziasztok! Akku-Elem webáruházból rendeltem a képen látható Samsung akksit. Eddig csak beépített akkus modokat használtam, szóval nem igazán értek hozzá. A felirat alapján nem jó vapeléshez. Ez most komoly, vagy én értettem félre valamit? Ha tényleg nem jó, segítenétek honnan tudok megfelelő akksit rendelni? Előre is köszi a segítséget!
Szia, szép estét!
Összegezve: - @Zolika hozzászólása a lényeg!
Köszi! Még egy kérdés, bocs ha ez is sokadjára. Egy akksis modba (Geekvape Aegis Solo 2) MTL-re (0,7-1 ohm, 18-22 watt, kb 4V) megfelelő lesz ez az akksi?
Szia Tökéletes
Azért a korrektség jegyében,- MTL-re 22W-on épp hogy elég, de nagyon nem szerencsés választás volt
Szerintem teljesen felesleges 22w mtl-re.
Én 0.8 körül tekerek szálhuzalt és 15w pont jó nekem hozzá.
Szerintem is. Mert az egy fura szám. 17-23 Watt közt használom, de a 22-őt soha
Amúgy megszokás kérdése, átlagosnál nagyobb Watton mtl-ezek, de rövideket “tüzelek”. Mint amikor rövid slukkokkal szívsz erős cigarettát. Nem jött be a 12 Watt+Multifilter hosszú, mély szívás szimulátor
Ahány ház annyi szokás .. mindenki maga döntse el mennyi watt és milyen Ohm neki a jó MTL …
Nekem 13 watt is DL
Sima DL slukkok .. igaz hosszabbak …
Kaptam egy “tökéletes” és egy “nem szerencsés” választ, hát, akkor majd meglátom ha megjön a mod. A wattszámra reagálva, nem tudom ez miktől függ, de nekem mindkét jelenlegi modomnál, mindkét tankomnál, bármilyen ellenállású huzalnál elmondható, hogy 3,9-4 volt között kapom a legtöbb és legfinomabb gőzt Ni80 fused claptontekercsről.
Az a lényeg ,hogy neked jó legyen ahogy @Gumikacsa írta valóban nem a legjobb választás az akumlátor , de szerintem gond nélkül fog működni … legközelebb , amikor akut veszel .. vegyél “erősebbet” .. 20 A vagy a felettit
Szia!
Arra még éppen jó lehet, de ha hosszú életű, és minőségi-jó akksikat szeretnél, ami akár DL-re is bőven jó, akkor ezt tudom ajánlani: Molicel INR18650-P28A Li-Ion akkumulátor cella
Nekem van belőle 6 db, a “legöregebb” az kb másfél éves, csak 80-85 wattos DL megy velük, és egyáltalán nincs bajom egyikkel se
Legközelebb mindenképp erősebbet veszek, de maradok az MTL-nél.
Szia, ezt és az “épp hogy elég” választ az akku max. (folyamatos) kisütési áramerősségére írták (max continuous discharge current), elég kevés. Bár a pillanatnyi kisütési áram mindig picit nagyobb szokott lenni (így vapelünk, rövidebb terhelések), de nem jó kimaxolni, mert (akár jelentősen) melegedhet, idővel pedig ahogy elhasználódik, ez az amper érték kicsit csökken is (adatlapon a vaci új akkura adják meg az értékeket), beindul az ördögi kör, még jobban melegszik, még jobban elhasználódik.
Én is MTL-ezek, de 25A alatt nem veszek akksit, jobb a békesség. Sok videó van már neten, mire “képes” egy kis akku cella.
Csak gondoltam bővebben kifejtem, mert azt írtad, eddig beépített akkus készülékeid voltak.
Én is belefutottam egyszer. Azt írták nekem, a gyártó így söpri le magáról a felelősséget ha esetleg felrobbana.
Én mondjuk DL-re használom de kacsintanék az mtl felé is már. Most így is megállok napi 15 ml környékén .
Azóta 35A 40A akksit veszek.
Pl legutóbb 21700 samsung 40t
Jó reggelt!
Na akkor nézzük:
Mivel azt írtad, 0,7-1 ohm között használod, és kb 18-22 watton, ezért azzal a szélsőséggel számoltam, hogy legkisebb ellenállásán a számodra legnagyobb wattot rátekered az akksira. Voltot most hagyjuk, nem azt fogod paraméterezni. A képről láthatod, hogy bőven a megengedett max értek alatt vagy.
De:
Ahogy előttem is írták, ez a vattaúj akksi esetében lesz így. Robbanni nem fog, mert a VTC Sonyk kivételével, ebben is van hőmegfutás elleni védelem. (PTC) A mostani alsó-közép kategóriás chipek is tudnak védekezni. Ha az akksi öregszik, annyit fogsz egy idő után észrevenni, hogy halványodnak az ízek, de robbanni egy elektronika szabályozott készülékben nem fog. Tény és való, egy nagyobb áramtűrésű akksi szerencsésebb választás, erre az itt többek által leírt instrukciók alapján legközelebb már tudsz figyelni. Jó választások: LG HG2 (csoki LG), Samsung 30Q (rózsaszín Samu - személyes kedvencem), Sony VTC5-VTC6.
Csak az érdekesség kedvéért:
Én magam 12 watton MTL-ezek max, és 1,5 ohm környékén. Ott még 3 ampert se húzok ki az akksiból, mégis 15-20 ampertűrésű akksikat rakok bele. Miért?
Ahogy korábban írták, amivel maximálisan egyetértek: jobb a békesség.
Köszi a kimerítő választ! Erre a rózsaszín Samura gondoltál? https://www.akku-elem.hu/Ipari-nagyaramu-akkucella-18650-Li-ion-36V-3000mAh
Ha 3,6V a névleges feszültség, attól még jó lesz nekem ha 4V környékét állítom be?
Igen, erre. A 3,6 a névleges fesz, a max töltési fesz 4,2 lesz.
Amit még érdemes venni az a Molicel … mással nagyon nem próbálkoztam ..