🇫🇷 The French vape market is in danger – and with it the future of European vapers!

Szia, természetesen nem általánosítani akartam, ha mind rossz lenne, nem rendelnénk tőlük. :smiling_face:

De azért ami eddig pl. amazone coari aroma 10%-ba adta 1 hét után, most valahogy 2.hete érlelődik min.15%-ba..

Illat van, íz halovány…

Furcsa, hisz minden más hozzávaló a régi..

Lehet én lettem türelmetlenebb :grin:

A mac diyer nyilván olcsóbb kategória, de azért nem lejárt szavos solub hasonmás :smiling_face:

Illata van, íz még sehol…várok még :smiling_face:

Persze örülök, hogy még egyáltalán vannak! :smiling_face::smiling_face::smiling_face:

7 éve kevergettem utoljára, utána külföldön jött a kánaán és shortfillek, ízesített niksaltok fillérekért hosszú-hosszú ideig.

Sajnos itthon a kialakult helyzet miatt újra pancsolni kell. Ez van :smiling_face:

Kellemes gőzölést nektek! :grin:

Nem adjuk fel! :grin:

10 Likes

Szia ! Nem biztos , hogy az aroma változott , persze lehet … , de mi magunk is változunk… Jó pár arománál igaz nálam is ,hogy 1 éve még elég volt X % ban keverni … De most az y-t igényli … Vagy is én igénylem az y-t :joy: Az aroma változatlan nem vettem újra itthon volt végig … csak ennyit változtam …

8 Likes

Sziasztok! Ezt csak megerősíteni tudom! Ha valami ízlik és bejön abból én is szoktam venni többet így a gyártási időpont azonos, de ugyan azon ízt, amit korábban 10% kevertem az pár év múlva 15% ra emelkedett. Azt vallom, hogy korral gyengül az íz érzékszervünk így 60 évesen már 20 % keverek.

8 Likes

Hidd első, sok gyártó felhígította az évek alatt, ez is igaz. Még a köztudottan olcsó IW,FA cég is… :cry:

6 Likes

Szia!

Szerintem nem a kor, mind inkább a vapeléssel eltöltött idő számít. Benne vagyok a korban én is, de csak másfél éve gőzölök és csak pislogok az itt olvasott arányokon… Lejöttem a napi 10-15 analogról és kezdetektől fogva mindig a gyári ajánlás, valamint az 5mg.nic az adagom. Lehet, hogy évek múlásával ez váltzik, bár sokan a leszokásban segítő alternatívaként nyúlnak a vapeléshez, mégis kétségbeesetten halmoznak fel több évi, akár lefolyóba landoló mennyiséget…

Ezzel senki felett nem akarok pálcát törni, mert magam is addig míg nem tapasztalom a gőzölés anlog tüneteit eszem ágába sincs felhagyni a vapeléssel…

10 Likes

Szia! Nyílván ez csak az én teoriám, de én ezt gondolom! 14 éves koromtól 40 éves koromig toltam az analogot azóta csak vapelek. Soha nem követtem a gyári előírásokat, mert az íz igénmyem nagyobb volt ami máig tart. A vapelés segített a leszokásban, de erre az élményre közel 20 év távlatában is igényt tartok. A felhalmozás sokunkban olyan gondolatokat ébreszt mint egy jó borász aki a több éve érlelt borait iszogatja. Én is így vagyok vele! Vannak 5-7 éve kevert leveseim amit élvezetttel gőzölök, mert idővel olyan élményt nyujt, mint egy érett bor.

12 Likes

Ilyen gondolatok bennem is felmerültek, mert senkinek semmi közze hozzá, hogy teszem tönkre az egészségem. Mert a vape-l nem az biztos, de ha még is, az is az én dolgom.

11 Likes

Aláírva, megosztva.

12 Likes

15-20 év az már elég sok időnek számít szerintem.(nekik meg kevés a drágáknak :man_shrugging:,igaz több idejük volt a cigarettát elemezni :wink:)

Ha ez idő alatt nem sikerült káros anyagot kimutatni benne,akkor hagy tegyem már én tönkre az egészségemet amivel akarom.

Munkahelyi ártalmakról sem beszél senki az egészséggel kapcsolatban……..

11 Likes

Pedig: “Dolgozz keveset, nem ér baleset!”
A legártalmasabb dolog az egészségre, a munka.
Szegény Zoli76 is “állandójan” beteg, amikor “dógozik”.

10 Likes

Na hát azért nem mindig…:thinking:de mostanában kifogtam. Vagy bent ragasztják rám, vagy hazahozza iskolából asszony.

Egyik esetet sem élvezem.

6 Likes

Sick Get Well Soon GIF by Pudgy Penguins

6 Likes

Még szép, hogy aláírva :wink:

13 Likes

Aláírva

12 Likes

Aláírva!

11 Likes

Remélem nem veszed tolakodásnak, de honnan ez a fekete halál misztikum?

4 Likes

Valahol innen ered . :grin:

12 Likes

Elég monszta turné volt… :roll_eyes::grin:

6 Likes

Sajna . :expressionless_face: De ugye a higénia . Ja és ebben az időszakban kezdődtek a boszorkány üldözések is . Honnan tudjuk ki boszorkány ? Hát van macskája pár db , seprű és ő maga a nem kapta el a járványt . Macska eszi a patkányt, egeret ugye . Így nem volt mi behurcolja a házba azokat kis bolhákat ami terjesztette a kórokozókat.

5 Likes

Megjegyzem a boszorkány üldözések 8. században törvényben foglaltak. Miszerint aki boszorkányak titulált valaki mást azt megvetni és kiközösíteni kell.

Senki se merészeljen külföldi szolgálólányt vagy rabszolganőt boszorkányként megölni, mert ez nem lehetséges, és a keresztényi elmének sem szabad hinni benne. (A lombard törvényekből, 643)

Ha valaki az ördög által megtévesztve, a pogányok szokásai szerint azt hiszi, hogy egy férfi vagy nő éjszakai boszorkány, és embereket eszik, és ezért halálra égeti azt a személyt… ki kell végezni. (8. századi Franciaország/Szászország)

A 11. Században anglia is kicsit fordult de ott vegyesebb volt a kép ott bűnözők közé sorolhatók voltak . Mint kélyelgők , házassagtörők.

Kb. A 15.-ig ez rendben is volt mert addig a kersztény hitvallás és főbb vezetők nem is hittek benne. Helyi szinten azért ugye voltak precedensek . Majd később ők maguk álltak az élre .

4 Likes