Üdv!
A Nord 5-öt nem ismerem, így összehasonlítást nem tudok.
Én pár napja használok Lux XR Max-ot.
Úgy kezdődött, hogy nőnek kerestem egy cigihelyettesítőt (így vékony, könnyen kezelhető, podok között nézelődtem, az az Xrose 4-lett)
Aztán arra gondoltam, hogy vajon van ilyen kicsi cucc valami komolyabban is?
Előtte volt pár készülékem, a vaporessó Armour Pro, Lux II-t, majd a Target 100, és Target 200-at használtam (illetve a Target 200-at most is használom, ha a Zeus-ba készítek saját tekerésű porlasztót, de az már egyre ritkább, nincs nagyon rá idő)
Szóval, a vaporessó-k szerintem nagyon jó kis készülékeke,
Alapvetően MTL módban használom legtöbbet, leginkább az ecigiket, évek óta a Nautilus tankok tetszettek. Volt Nautilus 1, 2, Mini, 3, 3s-em. Azokba az 1,8-as aspire porlasztókat használtam.
Motivált még az is, hogy egyre nehezebb a beszerzése, régi tipus, nem tudom meddig lesz még kapható. Igy úgy gondoltam, lehet jó is, hogy váltok valami újra.
A vaporesso előregyártott porlasztói közül a GTI és a GTX-es tipusok a legnépszerűbben, sokféle ellenállású van, számos modellbe bele lehet őket tenni, így olyan készüléket kerestem amibe ezek mennek, és új tipus, hogy sokáig támogatva legyen. A GTI inkább DL-es hagyományos csatlakozású tankokba használják - úgy vettem észre - , én meg leginkább MTL ben "nem szívom mellre :)) ", úgyhogy: GTX, és podfej.
Nos ekkor akadtam rá a Lux XR Max-ra. Ami pod is meg nem is. Van hozz olyan fej is, amibe integrálva van a porlasztó.
Lux XR Max tehát.
Használva: nagyon elégedett vagyok. jobbak az ízek mint az aspire tankban, és az is jó, hogy egy egyszerű fejcserével máris át tudok térni DL módra, abban egyelőre csak a 0,4 es GTX porlsztót próbáltam, de jó.
Egy tanács: a 2 ml-s podfej (tank) amit hozzá adnak, nem jó. Alig tud szétfolyni benne és alig lásztik a liquid (bár lehet az enyém túl sűrű 30/70-es), és kevés is.
Mindenképpen 5 ml fej kell hozz szerintem az MTL használathoz is. MTL-ben a 0,8-as porlasztóval alig fogyasztja az akkut.
A 0,4-es porlasztó viszont szinte minden szívásnál levisz egy százalékot (bár elég hosszan slukkolok), ez 100 slukk..de nem próbáltam végig, mert mindíg cserélgetem a fejeke.
Szóval:
MTL-ben szerintem kibír egy napot - nekem legalább is,
DL-ben, alacsony ohmmal biztos nem.
Az 5 ml-s tankkal elég sokat lehet mindkét módban vépelni (szerintem)
Túl sok beállítási lehetőség nincs, a wattot lehet változtatni, DE ez nekem most kifejezetten jól esett. Az automatik pillanatok alatt felismeri milyen ellenállás van benne, és beállítja a wattot. Nem kell piszkálni, nyomkodni, átteszem, szívom. Ha akarom így, aztán pillanatok alatt másképp. Két fejet felváltva használok, egyikben - MTL-ben - már cseréltem porlasztót, és addig míg megszívta magát, használtam az DL-t.
Az akksi viszonlag gyorsan tölt.
Forma: nagyon tetszik, kicsi, zsebben bárhol elfér, nem látszik, szinte észrevétlen.
Ha nem zárom le, a gomba akkor sem nyomádik be olyan könnyen (target 200-nál előfordult, és sokszor húzta is a zsebem, öltönyben pl kifejezetten nincs hova tenni) ez még a kézben is szinte észrevétlen tud lenni.
Szép. Én a fekete-vörös csíkos bős textúrásat választottam.
Szóval: nekem testszik.
3 kedvelés