Vaporesso Luxe XR MAX vagy SMOK Nord 5?

Sziasztok!

Szeretnék új készüléket vásárolni. A fennt említett készülékeken gondolkodom, és mindenképp podmod készülékbe. Ezek közül eddig csak a Smok Nord 4 készülékét használtam (amit nagyon szerettem).
Nem tudom eldönteni melyik lenne jobb, és miért ?
Nord 5-t szerettem volna eredetileg upgradelni, de vaporesso miatt kicsit elbizonytalanodtam.

Szia. Én egyik készüléket sem ismerem, de ha van nord 4 a porlasztók (ha jól lattam kompatibilisek) jó az 5höz és könnyű a beszerzés akkor az 5-öt mondanám. Pusztán mert praktikus. De ha a vaporesso piszkálja a fantáziád (amugy nagyon jó márkának tartom) nem baj ha megismerkedsz vele.

Amugy ezek mitől podmodok? Lehet hogy primitív vagyok, vagy nagyon szigorú de mivel sok podon van watt állítás es levegő szabályzás nem vágom mitől kap mod kategóriát. Nem kötözködésböl, inkább tudatlanságból.

4 kedvelés

Hali :slightly_smiling_face:

En a Sourcemore oldalon előrendeltem egy Luxe XR MAX-ot. Tesztek után és a Vaporesso oldalon található leírás meggyőzött hogy kipróbáljam. Amint megjött erősen letesztelem és ha addig még nem döntöttél, szívesen elmesélem az élményeimet :wink:

1 kedvelés

Szia!
Megerkezett mar a max?
En is elorendeltem, nekem 2 napja jott meg, rohangalos pod-nak vasaroltam, baromira meg vagyok elegedve vele. Mondjuk rendelnem kellett hozza plussz mtl cartridge-ot , es hozza 0,8 es 1,2-es porlasztot.

4 kedvelés

Nekem sajnos még nem jött meg, pedig május5. - én rendeltem elő. Lehet azért késik ennyit mert fehér színben rendeltem meg.

Te honnan rendelted elő?

Várom már nagyon. Mtl fejet mindenképpen rendelek majd hozzá, 3 legyet egy csapásra :grin:

Aksi, íz, használat, podfej-ről mi a véleményed?

2 kedvelés

Sourcemore-rol rendeltem majus 4.-en feketeben. Akksi nagyon jo , mondjuk en csak mtl -ben hasznalom 1,2-es fejjel igy 11w-ra allitja automatan es az meg is felel nekem.Igy lazan hozza a 800 slukkot. Ize, goze rendben van, a podfej nem szivarog es visszacsapodott kondenz sincs.A porlaszto elettartamarol nem tudok meg nyilatkozni 3-4 napja hasznalom naponta legalabb 500 puffot beletolok.Picit szellos nekem mtl-ben meg lezart levegovel is, igy lezartam a masik nyilast is. Szerintem jo kis pod.Most minden mast felreraktam csak ezt nyuzom, hogy lassam mennyit bir majd a porlaszto. Napi 5-7 millit szivok belole. Nikotinsos liquidet is probaltam es simat is, mindkettovel elboldogul.

5 kedvelés

Ezt jó olvasni! :blush:

Tobb teszt is említette hogx az mtl tervezéskor egy kicsit valószínű hogy háttérbe szorult, mert sok a levego nyílás rajta. Ennek ellenére amiket írtál mostmár mégjobban várom!

Örülök hogy bejött neked! :slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Mi is így látjuk és teljes levegő elvétellel használjha a nőm :). Bár az MTL pod még nem jött meg de a Smok Novo 5 után az asszony el van olvadva :).

3 kedvelés

Mi egy Smok Novo 5-el kezdtük , de nincs jó vélemény róla. Sokan negatívan beszélnek a márkáról.

2 kedvelés

Szia. Mi a baj a Smok-márkával?

Tapasztalatok alapján ipari hulladék.

1 kedvelés

Ez azért így erős túlzás, de az biztos, hogy sok minőségi problémáról olvasni fórumszerte. Én viszont dl-re egy rpm-c podjukat használom, és nyugodt szívvel állítom, hogy ilyen száraz podom még nem volt. Egy pára csepp nem sok annyi se keletkezett egy év alatt a podfej aljában.

Te vagy az üdítő kivétel. Használd egészséggel és megelégedéssel még sokáig!

Üdv!
A Nord 5-öt nem ismerem, így összehasonlítást nem tudok.
Én pár napja használok Lux XR Max-ot.
Úgy kezdődött, hogy nőnek kerestem egy cigihelyettesítőt (így vékony, könnyen kezelhető, podok között nézelődtem, az az Xrose 4-lett)
Aztán arra gondoltam, hogy vajon van ilyen kicsi cucc valami komolyabban is?
Előtte volt pár készülékem, a vaporessó Armour Pro, Lux II-t, majd a Target 100, és Target 200-at használtam (illetve a Target 200-at most is használom, ha a Zeus-ba készítek saját tekerésű porlasztót, de az már egyre ritkább, nincs nagyon rá idő)
Szóval, a vaporessó-k szerintem nagyon jó kis készülékeke,
Alapvetően MTL módban használom legtöbbet, leginkább az ecigiket, évek óta a Nautilus tankok tetszettek. Volt Nautilus 1, 2, Mini, 3, 3s-em. Azokba az 1,8-as aspire porlasztókat használtam.
Motivált még az is, hogy egyre nehezebb a beszerzése, régi tipus, nem tudom meddig lesz még kapható. Igy úgy gondoltam, lehet jó is, hogy váltok valami újra.
A vaporesso előregyártott porlasztói közül a GTI és a GTX-es tipusok a legnépszerűbben, sokféle ellenállású van, számos modellbe bele lehet őket tenni, így olyan készüléket kerestem amibe ezek mennek, és új tipus, hogy sokáig támogatva legyen. A GTI inkább DL-es hagyományos csatlakozású tankokba használják - úgy vettem észre - , én meg leginkább MTL ben "nem szívom mellre :)) ", úgyhogy: GTX, és podfej.
Nos ekkor akadtam rá a Lux XR Max-ra. Ami pod is meg nem is. Van hozz olyan fej is, amibe integrálva van a porlasztó.
Lux XR Max tehát.
Használva: nagyon elégedett vagyok. jobbak az ízek mint az aspire tankban, és az is jó, hogy egy egyszerű fejcserével máris át tudok térni DL módra, abban egyelőre csak a 0,4 es GTX porlsztót próbáltam, de jó.
Egy tanács: a 2 ml-s podfej (tank) amit hozzá adnak, nem jó. Alig tud szétfolyni benne és alig lásztik a liquid (bár lehet az enyém túl sűrű 30/70-es), és kevés is.
Mindenképpen 5 ml fej kell hozz szerintem az MTL használathoz is. MTL-ben a 0,8-as porlasztóval alig fogyasztja az akkut.
A 0,4-es porlasztó viszont szinte minden szívásnál levisz egy százalékot (bár elég hosszan slukkolok), ez 100 slukk..de nem próbáltam végig, mert mindíg cserélgetem a fejeke.
Szóval:
MTL-ben szerintem kibír egy napot - nekem legalább is,
DL-ben, alacsony ohmmal biztos nem.
Az 5 ml-s tankkal elég sokat lehet mindkét módban vépelni (szerintem)
Túl sok beállítási lehetőség nincs, a wattot lehet változtatni, DE ez nekem most kifejezetten jól esett. Az automatik pillanatok alatt felismeri milyen ellenállás van benne, és beállítja a wattot. Nem kell piszkálni, nyomkodni, átteszem, szívom. Ha akarom így, aztán pillanatok alatt másképp. Két fejet felváltva használok, egyikben - MTL-ben - már cseréltem porlasztót, és addig míg megszívta magát, használtam az DL-t.
Az akksi viszonlag gyorsan tölt.
Forma: nagyon tetszik, kicsi, zsebben bárhol elfér, nem látszik, szinte észrevétlen.
Ha nem zárom le, a gomba akkor sem nyomádik be olyan könnyen (target 200-nál előfordult, és sokszor húzta is a zsebem, öltönyben pl kifejezetten nincs hova tenni) ez még a kézben is szinte észrevétlen tud lenni.
Szép. Én a fekete-vörös csíkos bős textúrásat választottam.
Szóval: nekem testszik. :slight_smile:

3 kedvelés