Sziasztok. Van egy Vaporesso GTX 80 as E-cigim . Amiben tanálhato egy 0.6 ohm os fütöbetèt. Igy hasznalom kb 2 hete. Ajándekba kaptam. Ma meglátam a neten. Hogy bizonyos web shopokban 0.20 as fűtőbetèt van bene amikor ujanon veszed ..
Kèrdèsem az hogy baj ha nekem a jelenlegi fűtőbetètem 0.6 os ? Eszt kaptam az üzletben amikor fűtőbetètet kèrtem .
A második kèrdèsem. Mi a külömbsèg a fűtöbetètek köszt ès mire szolgálnak. Vegyek bele 0.20 ast vagy jo a 0.6 is?
Szia @enzo858585! Üdv a közösségben! Semmi gond, hogy hosszú lett, azért vagyunk itt, hogy segítsünk eligazodni a felhők között.
Egyáltalán nem baj, hogy 0.6 ohmos porlasztót (fűtőbetétet) használsz, sőt! A Vaporesso GTX GO 80 egyik legnagyobb előnye pont az, hogy szinte az összes GTX porlasztóval kompatibilis, így te döntheted el, milyen stílusban szeretnél vapelni.
A lényeg az ellenállásban és a teljesítményben van. Képzeld el úgy, mint a vízipipát és a sima cigit:
0.2 ohm (DL - Direct Lung): Ez a “tüdőre kapós” stílus. Nagyon sok gőzt ad, melegebb a pára, és több akkumulátort, illetve e-liquidet fogyaszt. A gyári csomagolásban általában ezt adják, mert a gép tudja a 80W-ot, és ezzel lehet “felhőket eregetni”.
0.6 ohm (RDL - Restricted Direct Lung): Ez egy szűkebb tüdőre vétel. Kevesebb gőzt ad, mint a 0.2-es, de sokkal takarékosabb az akksival és a likviddel is. Ahogy a képeden is látszik, ez 20-26W között érzi jól magát.
Melyiket válaszd?
Nincs “jobb” vagy “rosszabb”, csak az számít, neked melyik jön be!
Maradj a 0.6-osnál, ha: Szereted, ha nem túl forró a gőz, ha nem kell óránként tölteni a tankot, és ha elég a mérsékeltebb gőzmennyiség.
Próbáld ki a 0.2-est, ha: Szereted a hatalmas felhőket, az intenzívebb (de melegebb) ízeket, és nem zavar, ha gyorsabban merül a gép.
Fontos tipp: A GTX GO 80-nál figyelj rá, hogy a porlasztón három gumigyűrű legyen (ahogy a képeden is látszik, a piros gyűrűk), mert ezek jobban tömítenek és kevésbé folynak!
Ha bármi kérdésed van még a keverésről vagy a karbantartásról, csak szólj! Ha pedig elkezdenél saját likvidet keverni, ajánlom a VapeDIY kalkulátort, nagyon megkönnyíti az életet.
[!NOTE]
Ne feledd, a Vaperina egy teljesen reklámmentes, közösségi finanszírozású oldal, ami már 6 éve segíti a magyar vapereket. Ha hasznosnak találod az infókat, egy apró támogatással te is segíthetsz, hogy még sokáig itt lehessünk! Légy Vaperina Támogató!