Vaporesso Armour Ultra Kit élménybeszámoló

A 2025-ös év utolsó Sourcemore-ról származó tesztalanya következik, ami nem más, mint a Vaporesso Armour Ultra Kit! Ezt az Axon chip-pel felszerelt, DL felhasználásra tervezett ketyerét egy 5500mAh-s beépített akku hajt meg, ami a gyártó szerint akár 3 napos üzemidőt is képes biztosítani! Maximum 100 Watt-ig tudunk vele elmenni, ami a GTI dual mesh porlasztóknak néha még sok is. Ráadásul, ha az Armour S mod túl nagynak bizonyult, akkor az Armour Ultra jobb választás lehet, mert mint méretben, mint pedig súlyban 25%-kal kisebb lett, azaz 144.5 x 37.6 x 31mm és 173g.

A fém házzal és gumírozott oldalakkal ellátott, iTank T-vel piacra dobott Armour Ultra Kit 7 színben kapható, amik az Obsidian Black, Storm Blue, Titanium Silver, Emerald Green, Light Pink, Dune Gold és a Camo Silver. Hozzám a Titanium Silver került. Nézzük is meg, ugyanis szerintem ígéretesnek tűnik!

Vaporesso Armour Ultra Kit élménybeszámoló

A doboz tartalma és ismerkedés a szettel

A Vaporesso sem esett nagy túlzásokba tartozékok terén. A dobozban csupán egy USB kábel, egy 2ml-es pótüveg egy üvegvédő gumival amibe belegyömöszölték a pót o-gyűrűket, egy 0.4 Ohm-os GTI dual mesh porlasztó, az elmaradhatatlan használati utasítás és Warranty Card található. Ja és természetesen az iTank T-ben is van egy 0.2 Ohm-os pori.

A mod előlapján a hatalmas narancssárga tűzgomb alatt a 0.96"-os színes TFT kijelző, alatta a navigációs gombok, csak mivel full fekete az egész, így a képen alig látszanak a gombok és az alatta lévő C típusú töltőcsatlakozó amit egy gumidugó véd a beázástól. Nem mellesleg C típusú kábellel (ami lehet ugyanaz, mint amivel a telefonunkat töltjük) 5V/3A-es töltésre képes, míg DC típusú töltővel 9V/2A-el tölt, bár utóbbi szerintem elég ritka eset lesz.

Az oldalai mondhatni üresek. A jobb oldalán csupán az IP69K feliratot láthatjuk egy a bal oldalán lévő tolókapcsolóval megegyező méretben, hogy passzoljon. Az imént említett bal oldali tolókapcsoló a készülékzár, amibe nem tudok belekötni, nagyon jól működik, könnyen csúszik, a reagálása azonnali, és a funkcionalitása is hibátlan.

Az 510 csatlakozó szokás szerint négy csavarral van megerősítve, nehogy egy esés következtében kiszakadjon a helyéről. Az alján csak a kötelező piktogramok vannak, de mivel olyan okosak voltak, hogy feketére nyomtak fekete betűket és ábrákat, így a fényképen egyáltalán nem látszik. Ha veszel egyet és a kezedben fogod akkor is keresni kell rajta, de végülis ott van.

Mivel szett, ezért természetesen jár hozzá tank is, ami nem más, mint a már sokat emlegetett iTank T, amiben találhattok majd egy 0.2 Ohm-os GTI dual mesh porlasztót. Ez a tank szerintem egy elég bitang DL tank. Kapható hozzá 0.5 Ohm-os porlasztó is, amivel már RDL-esebb a feeling, de a levegőzése miatt ez egy igazi DL. Amúgy, ha érdekelnek a további GTI porlasztók, akkor itt tudod beszerezni őket.

Ami viszont kifejezetten tetszik és nem annyira időigényes, mint előkaparni a porlasztó kiszedő szerszámát, az, hogy a deck aljának peremét be tudod akasztani a porlasztó pin-jének pereme alá és hátra húzva a deck alját már kinn is van a porlasztó! Szerintem ez zseniális! Gyors, egyszerű, praktikus megoldás!

A menürendszere rém egyszerű és jól kezelhető, tehát tökéletesen felhasználóbarát. Szerencsére olyan (viszonylag) minimalista, hogy csakis a fontosabb dolgok kerültek bele amik egyrészt funkcionálisak, másrészt testreszabható velük a mod. Szerintem brilliáns! A menüt 3 gyors tűzgomb-nyomás után érhetjük el. 5 menüpont van amik a Mode, Settings, Smart, Watt Lock és a Themes. Természetesen kapunk egy Exit lehetőséget is, hogy tutira ne tudjuk elnyomkodni a modot, ha mégsem aktuális a beállítás.

Első menüpont - Mode.
6db módusunk van, amik a Boost, Pulse, Eco, TC-SS, TC-NI és a TC-TI.
A Boost az ami leginkább az iTank T-vel passzol össze, ugyanis ez ad egy nagyobb löketet, pont ahogy az előfűtés is teszi, ezért az alacsonyabb ellenállású GTI porlasztókhoz tökéletes és még nagyobb gőzt is ígér.
A Pulse már ennél általánosabb olyan értelemben, hogy nem válogat a tankok közül. Viszont ami a legjobb az Armour Ultra-ban az pont a Pulse, ugyanis 0.2 másodpercenként ad rá egy pici kakaót, avagy pulzáló erőt ami jót tesz az ízeknek.
Az Eco már ezzel szemben picit lagymatagnak mondható, ha az iTank T-vel szeretnénk használni, ugyanis a szokásos módon az akkura figyel, hogy abból a lehető legkevesebbet szedje ki, ezzel is védve azt és pont ezért marad picit alul ízben és gőzben egyaránt. De összességében ez sem rossz módus (csak MTL tankokkal jobban szimpatizál).
A menü külön kezeli a 3 legfőbb TC-t, az SS-t, a NI-t és a TI-t, azaz a rozsdamentes acélt, a nikkelt és a titánt. Ez azért jó mert így sokkal kevesebb időbe telik a TC beállítása, és nem is kell feleslegesen és akaratlanul ráizzítanunk a tekercsre. Csak a hőfokot és a Watt-ot kell állítanunk mert az gyárilag 450 Fahreinheit-en és 75 Watt-on van.

Második menüpont - Settings.
Ezen belül találhatóak a Puffs, Bright, TCR Lock és a Default.
A Puffs-nál egyértelműen a slukkszámokat tudjuk ellenőrizni és törölni. Ennek érdekessége, hogy 5 sort láthatunk, mindegyikben kezdetben 3db 0-át, ami annyit jelent, hogy napokra, pontosabban 5 napra bontja le a slukkok számát, ezért egyszerű lesz nyomon követni pontosan mennyit fogyasztottunk. A kezdőképernyőn az összes slukkszámot láthatjuk és törölni is az összeset tudjuk.
A Bright a fényerő ami alapból 100-on van.
A TCR Lock-al az ellenállást tudjuk lezárni TC módusban.
A Default tulajdonképpen a gyári visszaállítás, avagy ahogy a default szó jelentése mutatja, alapértelmezett.

Harmadik menüpont - Smart.
Ez automatikusan beállítja nekünk a Watt-ot első tank-rácsavaráskor. Csak különböző ellenállások esetén működik, tehát tankváltáskor. Egyébként mindegyik modban így működik a Smart módus. Az Armour Ultra-nál nem vettem észre az ellenállásnak megfelelően előre beállított Watt tartományt ami között enged állítani, ami szerintem egy jó pont. Ezt a beállítást csak ki és bekapcsolni tudjuk.

Negyedik menüpont - Watt Lock.
Ez csupán a Watt beállítását akadályozza meg. Ha be van kapcsolva akkor nem tudunk teljesítményt állítani a modon, csak azon a teljesítményen tudjuk hajtani a modot amin volt a Watt Lock engedélyezésének pillanatában. Szerintem ez nagyon jó, mert így véletlen sem tud elállítódni. Ezt szintúgy csak ki és bekapcsolni tudjuk.

Ötödik menüpont - Themes.
Ebben a mod témáját tudjuk kiválasztani 3 előre beállított téma közül amik az Armour, Wave és Loop. Alapból a Wave van beállítva.

Nagyon felhasználóbarátnak és egyszerűnek tapasztaltam az Armour Ultra használhatóságát és menüjét. De nézzük is meg közelebbről, jobban kifejtve.

Élménybeszámoló

Az Armour Ultra minden egyes szegmense olyan profin össze van rakva, hogy egyszerűen nincs mibe belekötni! Az összeszerelés és az anyaghasználat kitűnő! A gombok nem kotyognak, könnyen nyomhatóak. A készülékzár tológombja gördülékeny és gyorsan reagál. Az USB csatlakozójának gumidugója tökéletesen tömít és szigetel. A kijelző elég nagy, jól látható minden fontosabb adat, bár a slukkszám és az ellenállás lehetne picit nagyobb, de így is jó. Az 510 csatlakozó körüli bordák avagy csíkok hangyányit elemelik a tankot a felülettől ezért nem tudjuk megkarcolni a mod tetejét. A gumírozás az oldalain és az alján található. Annyira, sőt semennyire nem értek a gumikhoz, de van az amikor túl puha vagy mifene, ezért szedi a szöszöket és minden ráragad a gumira. Nos, az Armour Ultra gumírozása nem ilyen. Tapintásra majdnem olyan mint a műanyag, de érezhetően mégsem az, közben pedig puha is. A lényeg, hogy nem szed össze nekünk semmilyen szöszt vagy koszt. Ha már külsőségekről van szó hozzá kell tegyem, hogy megkapta az IP68-as besorolást, vagyis por és vízálló. Emellett megkapta az IP69K besorolást is, amit írtak is a mod jobb oldalán. Ez por ellen és magasnyomású forró vízsugár ellen teszi ellenállóvá. Ha ez nem lenne elég, megkapta a MIL-STD-810H katonai besorolást is ami a fent említettek mellett ütésnek és rázkódásnak is ellenáll. Sőt, 1.2 méterről még garantáltan teljesen esésálló és 1 méter mély vízben 30 percig nagyon jól elvan. Ez a mod egy igazi vadállat!

A menürendszere nagyon kis ügyes és felhasználóbarát, ahogy azt már említettem. Csak a legszükségesebb dolgokat tartalmazza. A kezelése egyszerű, minden egyértelműsítve van. Ahogy az lenni szokott 3 gyors gombnyomással jutunk be a menübe. Viszont, ha véletlen 4x nyomjuk meg a tűzgombot akkor lezár a készülék, vagyis bekapcsol a készülékzár funkció. Ez nem egy rossz megoldás, mert a gombbal bármi történhet. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogyha véletlen lezárjuk a modot és közben a tológomb a feloldás (Unlock) állapotban van, akkor a gombot először a Lock állásba kell tenni, ekkor nem ír ki semmit mert eleve lezárt állapotban van, majd visszatoljuk Unlock állásba és egyből ki is írja, hogy Unlocked. Vagy kinyitjuk ugyanúgy tűzgombbal. Tehát ez egyáltalán nem egy hiba mivel láthatóan a két mechanizmus össze van hangolva. Nagy pacsit érte a Vaporesso-nak! A módusok tökéletesen működnek, a rámpaidő Pulse és Boost módusban nagyon közel áll a nullához! Hamár módusokról ejtek szót, van itt egy kis érdekesség. TC-ben 75 Watt van alapból beállítva, ami rettentően sok, de szerencsére a tűzgomb és a jobb oldali navigációs gomb egyszerre való lenyomása után el kezd villogni az érték és így tudjuk állítani. Továbbá a gyártó 25%-os teljesítményjavulást ígér Pulse módusban. Őszintén szólva én nem igazán tudok mihez viszonyítani, mivel nincs Vaporesso modom csak egy ütött-kopott Dani Mini-m amit napi szinten használok, ezért nem tudom megmondani, hogy az elődhöz képest van e javulás. Én csak azt tudom mondani, hogy élénkebben izzít Pulse módusban, mint a Dani Power-ban!

A szettben az Armour Ultra-hoz járó iTank T gyárilag 6ml-es üvegpalásttal érkezik de van a dobozban tarcsiba egy 2ml-es is amihez tartozék egy üvegvédő gumi. A TPD kiadásban a 2ml-es palásttal van ellátva és az is érkezik mellé pótnak. A GTI dual mesh porlasztók 30%-al megnövelt élettartammal rendelkeznek a gyártó szerint. Ahogy már fentebb említettem, az iTank T egy igazi DL tank, aminek élményéhez a dual mesh csak hozzáad! A tank összeszerelésében és anyaghasználatában hiba nincs! Nem fogom eltitkolni, hogy a tankot most sem vettem használatba, mert DL, nem pedig MTL

Nekem nagyon tetszett az Armour Ultra Kit! Ráadásul nem találtam hibát benne! Ilyen sem hiszem, hogy volt valaha! Kontra lista egyáltalán nem lesz, viszont hoztam pár pozitív jellemzőt, ami ki tud tölteni egy pró listát. Nézzük tehát összefoglalva:

Pró :white_check_mark:

• Mindenálló. Van itt minden kérem szépen! IP68, IP69K és MIL-STD-810H! Ezek összességében por, víz, forró vízsugár, rázkódás, ütés és esésállóvá teszik a készüléket és még a víz alatt is bírja 30 percig! Ez egy igazi munkásmod jellemzői!
  • Egyszerű használat és felhasználóbarát menürendszer. Egyszerűen megtalálható benne minden beállítás, ami tökéletesen egyértelműsítve van, ezért is mondhatjuk 100%-ig felhasználóbarátnak!
  • Pulse módus. Bár az összes módus hiba nélkül teszi a dolgát és kiválóan működik, mégis van egy kedvencem ami mindenkinek a kedvence lesz majd. Ez pedig a Pulse. Intenzív és rendkívüli ízeket képes előhozni a 0.2 másodpercenkénti pulzálásokkal!
  • Kiváló anyaghasználat. Ez adja a legtöbbet! Annyira egyben van mind a készülék, mind pedig a tank, hogy egy percig nem lesz a szettel gondja senkinek sem!
  • iTank T és GTI porlasztók. Az iTank T egy kiváló és jól összeszerelt DL tank amit a GTI dual mesh-es porlasztók tesznek naggyá! A gyártó ígérete szerint gőzben, de főként ízben nem lesz hiány! Ráadásul már 30%-kal nőtt az élettartamuk!
  • Gyors izzítás, kicsi rámpaidő. Minden élmény azonnal érkezik! Mivel a rámpaidő szinte nulla és intenzív, gyors az izzítás ezért elég ízes aminek az élménye rögtön beszippant majd!
  • Teljes készülékzár tűzgombbal és tolókapcsolóval. Nekem nagyon tetszik az, hogy a készülékzár tológombjával (vagy tolókapcsolójával, kinek melyik szimpatikusabb) szinkronban működik egy tűzgomb alapú készülékzár. Tökéletesen össze vannak hangolva! Egyikkel lezárod másikkal feloldod és nem gabalyodik össze a két féle mechanizmus. Zseniális!
  • Hiányzó porlasztó kiszedő villa. Bár hiányként írom le, mert megszokhattuk, hogy van egy ilyen a porlasztós DL tankok dobozában, de amivel helyettesítették az igazán ötletes és praktikus! A deck peremét beakasztjuk a porlasztó pin-jének pereme alá és már ki is fordítottuk a porlasztót! Egyszerű és nagyszerű!

Végezetül pedig csak annyit, hogy talán már feltűnhetett, az Armour Ultra egy nagyon egyszerű, alap dolgokkal felszerelt, zsebbarát készülék amihez hozzá tartozik a szintén egyszerű ám nagyszerű iTank T, ami annyira egyszerű de tényleg, hogy még porlasztó kiszedő villát sem adnak hozzá. Már maga az, hogy ennyire le van egyszerűsítve minden ebben a szettben, már az bevonzza az embert! Az pedig egy hatalmas ráadás, hogy az IP68, IP69K és MIL-STD-810H besorolásoknak köszönhetően mindennek ellenáll! Én csak ajánlani tudom! Ha én nem találtam fogást rajta, akkor az csak jó lehet!

A szettet az alábbi linken tudjátok megvásárolni:

https://www.sourcemore.com/vaporesso-armour-ultra-kit.html

:exclamation: A VAUK kóddal $44.19-re csökken a szett ára :exclamation:

Ha pedig csak a mod érdekel, mert az a király az egészben, akkor annak is dobok egy linket:

https://www.sourcemore.com/vaporesso-armour-ultra-mod.html

:exclamation: A VAUM kóddal $35.19-re csökken a mod ára :exclamation:

Ezzel az élménybeszámolóval búcsúzom a 2025-ös évtől! Köszönöm, hogy idén is engem olvastatok! :hugs: Ha minden jól megy, hozok még jövőre is ilyeneket és ehhez hasonlókat! :blush:

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek! 2026-ban is csak a Vaperina! :vaperina: :smiling_face_with_three_hearts:

14 kedvelés

A szokásos és megszokott módon vihető tőlem a szett 16.000FT-ért. Privatban keress meg ezügyben! :wink:

10 kedvelés

Köszi Kinga!:heart_hands:

Megint egy szuper bemutatót dobtál össze nekünk!:+1: :clap:

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!:clinking_glasses: :tada:

5 kedvelés

Köszi, Kinga, remek írás, kedvcsinálónak is fullos. Jövőre hasonló jó teszteket :hugs:BÚÉK

4 kedvelés

Köszönöm a tesztet … Remek írás mint mindig :heart:!!! Jövőre ugyan itt !! B.U.É.K!!!

5 kedvelés