Érkezett egy ötlet pár nappal ezelőtt @Zoltan_Sandor -tól, melyben figyelmünkbe ajánlja, hogy lehetne esetleg egy podcastot vagy podcasthoz hasonlót csinálni Vaperinán belül is. Köszönjük! Mit szóltok hozzá?
Érkeztek az ajánlások, hogy mivel lehetne illetve mivel lenne a legcélszerűbb ezt véghezvinni és úgy gondolom megszületett egy lehetséges megoldás.
majd csatlakozott hozzá Edina is…
Én is leírtam a véleményem:
Szóval ez egy járható út lehet… Mostmár igázából csak arra vagyok kiváncsi, hogy hányan lennénk itt akiket érdekelné és pont ez amiért ezt a témát írom. Lentebb lesz egy szavazás szeretném ha bejelölnéd, hogy Te szívesen részt vennél e ebben. DE előszőr olvasd el, hogyan működne ez az egész.
Hogyan működne ez a valóságban?
Nagyvonalakban leírom miről lenne szó. Pontos részleteket még nem tudok én sem.
Ez egy nagyszerű mód arra, hogy jobban megismerjük egymást és még közvetlenebbül tudjunk diskurálni bizonyos dolgokról.
A kapcsolatfelvétel a Zoom segítségével jönne létre. A Zoom egy videókonferencia, webinárium és képernyő megosztó szolgáltatás.
Működését tekintve, létrehozunk egy külön kategóriát amelyben rendszeresen, előre meghatározott időben kitesszük, hogy mikor lesznek a meetingek Ezt csak a Tagok láthatják. Aki részt szeretne venni előre regisztrálhat és automatikusan értesítést kap mielőtt indul a meeting… Aki lemarad a regisztrációról, az a meeting közben is tud csatlakozni… Nagyvonalakban ennyi. Pontosabb részletek később várhatók.
Pozitívum:
Jelszavas védelem, hogy tényleg csak a Vaperina Tagok legyenek jelen
Regisztráció nélkül is be lehetne csatlakozni
Negatívum: (?)
Limit maximum 100 résztvevő
Limit maximum 40 perces csoportbeszélgetés
Töltsd le most!
Mobil alkalmazások
Asztali gép
Kattints a következő linkre és automatikusan elindul a letöltés
Természetesen az időpontokat mindig előre egyeztetnénk. Mi is az esti órákra tennénk. Amikor a legtöbb Tagnak megfelel akkor lennének. Menet közben is nyugodtan be lehet csatlakozni, ha valaki lemarad a kezdésről.
Sziasztok!
Remek ötlet, nagyon jó kezdeményezés! Én is szívesen részt vennék akár csak hallgatóság szintjén is! Bár számomra leginkább a szombat esti órák lennének elfogadhatóak! A “gőzlérparaszt” csatornán működött egy darabig csak szerintem rossz idősávban volt! És ha megoldható, jó lenne ha itt az oldalon vissza lehetne nézni!
A Talán-t jelöletem be. De nem a bizonytalanságom miatt. Hanem mert nagyon megfejthetetlen és kiszámithatatlan munkabeosztásom van, ráadásul legtöbbször délutános műszakban. Viszont ha itthon vagyok azokon a bizonyoy napokon, természetesen igen, erdekelne a dolog.
Sziasztok!
Jó dolognak tartom!Ha időm engedi biztosan becsatlakoznék!Talán a szűkös időintervalum miatt kezdetben lehetnének adott témák egy egy meetingen és így könnyebb lenne talán kordinálni az egészete és nem csúszna el a helló mizu veled felé,ez csak egy ötlet,de feleségemék szoktak meetingelni és látom mikor kötetlen rész jön kicsit kusza lessz az egész beszélgetésük és sokszor 2-3 ember hallatja folyamat a hangját lehet sokakat nem érdeklő témakörben,ha van adott téma sokkal jobban működik közöttük.
Hu mindenkitől elnézést kell kérnem, de a Zoom úgy néz ki mégsem tud összejönni…
A napokban megcsináltam mindent összekapcsoltam a Zoomot a Vaperinával aztán amikor elindítottam volna a teszt webináriumot, kértek 400 dolcsit 1 évre Nagyon elnéztem valamit mert ez a része rohadtul nem ingyenes
Más megoldást kell találni, de úgy néz ki van 1 lehetséges alternatíva.
Szóval az van, hogy végigmentem az összes lehetőségen ami a Zoomon kívül van még ebben a kategóriában és rá kellett jönnöm, hogy nincs más.
Illetve nyilván van, de egyik sem tudja felvenni a versenyt érdemben a Zoomal.
Ott van pl.: a BigBlueButton, Whereby és a Jitsi Meet. Ez utóbbi volt legközelebb ahhoz, amit keresünk. Azonban a Nagy teszt alkalmával kiderült, hogy mégsem lesz a legjobb megoldás mert… Igaz, hogy a Jitsi által szolgáltatott szerveren tud működni, azonban nagyon gyenge minőségen. A videó rögzítés minőségét nem is említeném…kaputelefon
Van lehetőség saját szerveren futtatni a Jitsit, viszont nagyon rendszerigényes cuccról van szó és ahhoz, hogy jól fusson és legalább 30 ember fel tudjon kapcsolódni és használni rendesen, 50 - 100 dollár körül van havonta. Van még néhány dolog amiért végül dobnunk kell ezt a lehetőséget is.
Akkor mi lesz?
Vissza a Zoom -hoz és nem webináriumot (sajnos korábban csak ebben a lehetőségben gondolkoztam), hanem a personal meetinget fogjuk használni. Ebben is lehetőség van legfeljebb 100 résztvevő csatlakozására és 40 perc max meetingre, ez biztosan jó minőségben és biztonságosan tud működni. Ja és ezt már kipróbáltam mielőtt ezt a bejegyzést írtam INGYENES!
Elnézést kérek mindenkitől a sok variálásért de ez még nekem is új valamilyen szinten. A Zoomhoz, illetve hasonló videó konferencia szolgáltatásokhoz még nem nagyon volt szerencsém a korábbiakban. Mostmár azért jobban átlátom a dolgokat.
Szuper!
Tegnapelőtt volt online szülői értekezlet, a 40 perc valóban 40, mert utána kidob. Én már vissza sem tudtam lépni.
Csodálkoztam, amikor irtad, hogy fizetős, de nem akartam belepampogni. Ezekszerint van ennek ingyenes veziója is. Nemigazán ismerem a programokat mélyebben, en csak láttam a gyereknél.
Örülök, hogy sikerül
Igen van ingyenes verzió is ez nem is volt kétséges. Viszont az tántorított el illetve azért mentem inkább a webinárium felé mert ez personal azaz személyes meetingnek van feltüntetve és lehet kicsit túl gondoltam a dolgokat az volt zavaró hogy, a personal meeting meg a webinárium kb ugyanazt tudja és azt hittem a webinárium funkció benne van a personal meetingben. De aztán kiderült, hogy az teljesen külön van.
Ez opionális a telefon mikrofonján és hangszóróján keresztül is tud működni.
Mobilon kétfajta nézet közül lehet választani.
Amikor azt a személyt látod nagyban aki éppen beszél. Ezt automatikusan váltogatja a Zoom.
Mozaikos nézet: ilyenkor kis négyzetekben kiteszi teljes képernyőre a résztvevőket és aki éppen beszél kap egy sárgás-zöldes keretet. Itt gondolom a telefon képernyőjéhez igazodik a megjelenített résztvevők száma. Egyébként az asztali gépen és telefonon is max 25 résztvevőt jelenít meg oldalaként. Ez a maximális, tehát több nem lehet, kevesebb igen a készülék kijelzőjének méreteihez igazítva. De pl ha telefonon azt nézzük egy sorban elfér 3 ez a kijelző szélessége. És mondjuk a magassága kétszerese a szélességének akkor egy oszlopban lehet 6 megjelenített résztvevő… szóval 18 elméletileg elfér egy oldalra és a többi résztvevő lapozással elérhető további oldalakon Mindenkinél más lesz szerintem… Majd a gyakorlatban kiderül
Itt vannak az alkalmazások listája:
Mobil alkalmazások
Asztali gépre készült alkalmazáshoz kattints a következő linkre és automatikusan elindul a letöltés