Lehet neked jó volt régen és vissza sírod de a többségnek nem volt jó(ahogy látszik is a szavazáson) de Te is magyar vagy és vaper így a Te aláírásodra is számítunk hiszen összetartozunk ha tetszik ha nem.
Majd eldől, hogy marad-e az írásom.
Azt mondta valaki egykor: Sokan vagyunk, de még mindig nem vagyunk elegen.
Most is ez a helyzet áll fenn.
Ha nem kezditek-kezdjük el, akkor 100%, hogy semmi sem lesz belőle.
Bárcsak mindenki gondolkodna egy kicsit, nemcsak előre, de általánosan is.
És akkor el kell magyarázni a vapereknek, hogy miért írják alá. B@zmeg én elfáradtam.
Hidd el én is…talán azért szólok hozzá ritkábban itt is…de mégis próbálkozom ![]()
Nem akarok visszatérni két héttel ezelőttre,de láthattad :sok lúd disznót győz ![]()
![]()
![]()
az vad
nagy nehezen megállom hogy ne írjak rosszat, de akkor segítek: a mai fiatalok nem fognak a vape petícióval foglalkozni, mert több ezer darab disposablet lehet venni minden sarkon, ami nekik elég. nem is nagyon fogják érteni hogy te mit akarsz ezzel, mert konkrétan csak akkor nem tudsz itthon venni ilyen eldobhatósat, ha nem akarsz. nem is érdekli a különbség, mert ő nem fog liquiddel fröcsögni, meg huzallal vattával tekerészgetni.
bár nem tudom melyik kitartottnak baszta anno az elfbar a fülét, hogy ekkora bant kellett mindenre rakni, de én nem tartom lehetetlennek hogy foglakozzanak ezzel itthon. lehet nem az első évben, de idővel biztosan. azért az elég kurvagáz magyarként, hogy a SZLOVÁKOKHOZ meg a ROMÁNOKHOZ kell átjárni valamiért… jó pár ük meg déd forog a sírjában, az biztos. ![]()
Nos, ha már ilyen rendes voltál, hogy “megálltad” én is segítek…ebben az országban az eddig hatalmon lévők mind a saját zsebüket és a globalisták zsebét tömték…ez most sem fog változni. A dohányipar seggének fényesrenyalását a leköszönő Döbrögi csúcsra járatta…de a mostani sem lesz különb, sőt.
Ez az egész vape sztori sosem szólt számukra egészségről vagy ész érvekről…a vape-et kb olyan ütemben gátolták ahogy elterjedt…én a kezdetektől végignéztem ezt.
Lehet, hogy párezren külföldről vásárolnak és 10-20ezren eldobhatót a hazai háttérgazdaságtól, de az ellehetetlenítéssel, démonizálással, kriminalizálással így is milliós nagyságrendű fejőstehenet tartanak a dohányipar karámjában gyorsabb halálra kárhoztatva.
És még valami, ez az ország réges-régóta valamilyen gyarmat…és a köv 4 évben is az marad. A gyarmatok pedig kifosztásra vannak ítélve.
Köszönöm , hogy elindítottátok a petíciót. Természetesen alá is írtam. Remélem minnél többen leszünk és eredményes lesz.
Szia Zsolt!
A dolog politika részébe nem igazán akarok belemenni,gondoljon mindenki azt amit akar.
Nekünk az a feladatunk,hogy a környezetünkbe lévőket meggyőzzük arról,hogy az általunk használt elektromos cigaretta kevésbé káros az egészségre,mint az analóg.Ha ez sikerül,akár őket is bevonhatjuk a petíció aláírásába.
Mert ugye eddig a kormányzati kommunikáció az volt,hogy ez is ugyanolyan káros.
Magyarországon ez van még mindig a köztudatban.
Nagyon egyszerű az érvem,illetve a kérdés.Ami normális keretek között törvényesen működik a környező országokban,illetve szinte Európában bárhol,az miért nem tud működni itthon?
Ezek után,ha több ezer aláírás ellenére elutasítják a petíciónkat bármilyen okokra hivatkozva,akkor már tisztábban látunk az új kormány hozzáállásával kapcsolatban.
Plusz a dezinformáció (sajnos sikeres) része néhány orvosi jellegű cikk, vélemény leközlése, ami hozzájárult ehhez, hogy az emberek egy kalap alá vegyék. (Illetve az olcsóbb eldobható előtöltött műanyagdarabok valóban kétes összetétele és minősége).
Ez is cél lenne, ezeket ne vegyék egy kalap alá.
Nem is kell belevinni a politikát, bár van rá példa!! PL: Sokan mondták egy mozgalomra, hogy veletek értünk egyet ,de nem szavazunk rátok mert kevesen vagytok!!! Mindenesetre ha nekem van egy életformám,(Nekem a vape az) Több éve tagja lehetek egy jó kis fórumnak, közöségnek! Amikor alapítóink, adminaink, a munkájukat idejüket nem sajnálva elkezdenek egy jó dolgot, próbálnak tenni érte, hogy jóbb legyen a vaper élet. Készítenek egy petíciót és akkor egy régebbi fórumtag nem az elsőként írja alá, hanem azt írja, akkor írja alá ha lát komolyabb támogatást, én szégyenleném magam!!! KB szvsz az ország is az ilyen felfogás véget van ,volt itt!!
A vape helyzete összefügg a politikával!..akarod vagy sem, nem lehet külön kezelni. Engedtessék meg nekem is a más vélemény…ahogy nemrég le kell/kellett nyelnem nekem is többségét. Addig nem lesz pozitív változás amíg a szart fosra cserélted…ezt értsd meg. Itt rinyál éveken át mindenki (jogosan), hogy milyen rossz a vape helyzete és mikor egy harmatnyi esély lehet arra, hogy változtassunk, akkor bedől a nép a még globalistább gyűlöletuszításnak. Aztán várjuk a csodát vape terén?
Most írjam neked emiatt én is, hogy szégyelld magad?! Nem írom, csak annyit, hogy emlékezz a szavaimra évek múlva is.
És ebből az következik,hogy a vape közösségért amihez tartozol se teszel semmit mert más emberek írányitják az országunk.Szép gondolatok.
Ha elolvasod amit írtam akkor láthatod, hogy ha úgy van természetesen aláírom…de nem állhatok az élére annak aminek a változásában jelenleg nem hiszek.
elolvastam. Az viszont érdekelne,amerikában van valami vape korlátozás?Mondhatnál róla egy két szót milyenek a boltok?
Egy hozzászólásom jóváhagyásra vár - csak én kapok cenzúrát, vagy vacakol a Vaperina?
Te listás vagy… ![]()
Szia!
Valóban létezik pozitív és negatív gyarmatosítás.
A Deák Ferenc kiegyezése a Habsburgokkal, azért hazánk szerintem nem járt olyan nagyon rosszul. Giga beruházások, épületek és infrastruktúra építése, többek között pl. a Turai kastély mit ad isten most kinek a tulajdona, valami Tiborcz…?
Sokak által érthetetlen módon visszasíró vezetőink meghonosítottak egy sajátosan új fogalmat hazánkba a belterjes gyarmatosítást…
Hazánk méreteiből adódóan nem lehet katonai, vagy gazdasági nagyhatalom.
És most idézek a nagyoktól, mert korábban még ekképpen gondolkodtak… A Magyar emberekbe rejlő szürkeállomány (elhagyták hazájukat) az ország természeti kincsei a termál, ivó és gyógyvizek a turizmusba rejlő lehetőségek (egy igen egyirányba mutató szűk köré lett)
Európa legnagyobb természetes gáztározói megtöltve a több évtizedre titkosított áron vásárolt gázzal. Majd egy teljesíthetetlen limitet kitalálva, ezt követően kizsákmányolva az ország polgárait, világpiaci ár feletti árszinten a bértárolás költségeivel növelve megvásárolhatóvá teszik jelezve a szociális érzékenységet a jóságot…
Ezek után felmerül a kérdés kinek a gyarmatosításától kell tartani?
Az én véleményem ebben is az, hogy elindult végre pár olyan pozitívnak látszó változás, amibe a vape helyzete és státuszának tisztázása is beleférhetne - ebbe bele kell vonni az új eü vezetés megszólítását, és akkor talán…én pár éve már mindent látok itt, csak bárminek a (saját magamra, társadalmi helyzetemre, környezetemre, családomra és ismerettségi körömre) pozitív megváltozását nem. Ismétlem, én. Nem mindenkit érint egyformán semmilyen változás sem. És nem látok a jövőbe. És be is cophatom, igen. De ha változást lehetne kieszközölni végre a “hobbink” megítélésében és kategorizálásában, szétválaszta a milliószám becsencselt manórúd témától - a közeljövőben ennek valami esélyét látom. De ehhez meg kell szólítani valamilyen módszerrel a megfelelő ember(eke)t. Vagy megmarad drágább réteghobbinak, téves megítéléssel a társadalom részéről, (mert itthon alaposan beleverték mindenki fejébe ezt IS, hogy a VAPE rósssssz, tripla vehemenciával ezt is, mint a környező/nem környező országokban. Az agymosás politikai rendszertől függetlenül is egy retek dolog, megdöbbenve tapasztaltam hogy mégis működik).
Vannak boltok (nem csak online), de a kínálat kb zéró a jobb EUs boltokhoz képest. A fű legalizálva lett NYC-ben ezért ott sokan arra váltottak a vape helyett. A hevített dohány is elterjedt emellett. Aki vapert látok az szinte mind eldobhatóst szív, de leginkább a fű szagát érzem mindenhol.
Viszont sosem szólt be vagy nézett rosszallóan rám senki a vape miatt…pl megállóban sem.
Benne volt az “M” betűs szó… ![]()