Terv: Stubby ház csiszolás, polírozás (ez lesz a könnyebbik része). A kijelző csere (ez sem annyira bonyesz), esetleg ha szükséges és lehetséges, akkor a dna board-ok javítása, vagy cseréje, de legalább az egyik működjön (ez már kihívás számomra). A dna60 board-on egy 6 lábas fekete biz-baz mintha meg lenne olvadva, és a fehér vezeték kicsit megtört, bár ez utóbbi a kisebb probléma. Ja és ugyanezen a boardon véletlenül sikerült leszednem a képernyő szalagkábel csatlakozót is, úgyhogy ez is javításra vár, ha érdemes foglalkozni vele a korábban említett 6 lábas biz-baz miatt.
Izgalmas projektnek hangzik, én is szurkolok neked
Bár lehet kuka az a dna60 board, mert kép alapján szerintem is több gondja is lehet, de esetleg egy támpont a “6 lábas fekete biz-baz”-hoz (ezek szerint eseted nem egyedi) és azért a környékén lévő alkatrészeket is megnézném vagy cserélném
Ú kemény meló . De ha azonosítani tudod az adott tranzisztort (6 lábas az általában az NPN kivitel) akkor csak hajrá. Cseréje filléres , munkája opós minden másra ott a MasterCard .
Hő fúvóka és ón pasztát ajánlok. A szallagcsatlakozó ellentétes oldalon ugyan olyan sor kapcsos minden esetben .
Köszönöm az infókat @Tyutyika és @Zsee
Írtam az Evolv-nak a gyanús, cserére váró alkatrészek pontos beazonosítására, amiket színes pöttyökkel jelöltem a képen. Szemrevételezés alapján ezek amik problémásak lehetnek.
Ennek a dna60-as deszkának nem biztos, hogy neki fogok állni, ha a dna60c deszka kijelzőcserével működni fog, mert amúgy működik, csak nincs kép. De addig is tájékozódok amíg a kijelző meg nem érkezik.
Ón paszta az mindegy milyen márka már . Hőre olvad rendeződik . Hőfúvó olyan kell aminek van szűkítő feje vagy a kis kivitel. Valami hasonló bőven elég ilyen munkához.
Igen mivel egy tranzisztort alapvető feladata a gyenge elektromos jelek erősítése, a kapcsolás (áramkörök be- és kikapcsolása), valamint feszültségszabályozás.
Amit sargával jelöltél az is nagyban beleszólhat. Általaban kapacitátor ha tranzisztor van mellette.