Stubby MNCH raw silver project

Sziasztok! Itt az új szerzeményem, ami tartogat némi munkát és kihívást.

Kaptam hozzá 2 board-ot, egy dna60-ast és egy dna60c, egyik sem probléma mentes. Kijelző egyiken sem müködik.

Terv: Stubby ház csiszolás, polírozás (ez lesz a könnyebbik része). A kijelző csere (ez sem annyira bonyesz), esetleg ha szükséges és lehetséges, akkor a dna board-ok javítása, vagy cseréje, de legalább az egyik működjön (ez már kihívás számomra). A dna60 board-on egy 6 lábas fekete biz-baz mintha meg lenne olvadva, és a fehér vezeték kicsit megtört, bár ez utóbbi a kisebb probléma. Ja és ugyanezen a boardon véletlenül sikerült leszednem a képernyő szalagkábel csatlakozót is, úgyhogy ez is javításra vár, ha érdemes foglalkozni vele a korábban említett 6 lábas biz-baz miatt.

Cél: Stubby MNCH raw silver :backhand_index_pointing_down:

18 Likes

Kíváncsi leszek szerintem a deszkák kuka…de én szurkolok neked. :+1:

5 Likes

Nekem is gyanús…de hajrá.

5 Likes

Dna60-ra én is hasonlóan tippelek, a Dna60c-t meglátjuk, ha megjön a kijelző.

5 Likes

Izgalmas projektnek hangzik, én is szurkolok neked :slight_smile:

Bár lehet kuka az a dna60 board, mert kép alapján szerintem is több gondja is lehet, de esetleg egy támpont a “6 lábas fekete biz-baz”-hoz (ezek szerint eseted nem egyedi) és azért a környékén lévő alkatrészeket is megnézném vagy cserélném

6 Likes

Ú kemény meló . De ha azonosítani tudod az adott tranzisztort (6 lábas az általában az NPN kivitel) akkor csak hajrá. Cseréje filléres , munkája opós minden másra ott a MasterCard . :grin:

Hő fúvóka és ón pasztát ajánlok. A szallagcsatlakozó ellentétes oldalon ugyan olyan sor kapcsos minden esetben .

5 Likes

Köszönöm az infókat @Tyutyika és @Zsee :+1::ok_hand:
Írtam az Evolv-nak a gyanús, cserére váró alkatrészek pontos beazonosítására, amiket színes pöttyökkel jelöltem a képen. Szemrevételezés alapján ezek amik problémásak lehetnek.

A 6 lábú biz-baz száma akkor már megvan (piros), a szalagkábel csatlakozó (cián) talán még visszaforrasztható.

Ezt meg nem teljesen értem.

@Tyutyika tudnál ajánlani hőfúvókát, hőpasztát?

Ennek a dna60-as deszkának nem biztos, hogy neki fogok állni, ha a dna60c deszka kijelzőcserével működni fog, mert amúgy működik, csak nincs kép. De addig is tájékozódok amíg a kijelző meg nem érkezik.

4 Likes

Ón paszta az mindegy milyen márka már . Hőre olvad rendeződik . Hőfúvó olyan kell aminek van szűkítő feje vagy a kis kivitel. Valami hasonló bőven elég ilyen munkához.

5 Likes

Ez MTL? :roll_eyes::open_mouth::scream:

.

.

:grin:

5 Likes

Persze, hogy az, nem látod milyen szűk a nyílása!?

5 Likes

Tetszik, hogy nem beépített akkus​:heart_eyes:…csak ha bemegyek a belvárosba, össze ne gubancolódjon a 4500 méteres hosszabbító… :roll_eyes:

5 Likes

Ez sajnos vele járó dolog.
Esetleg mobil, hátra vehető aggregátor jöhet még szóba.

4 Likes

Vannak akkus kivitelek is .

5 Likes

Jogos​:hugs:

7 Likes

A dna60-as deszka csak 0.24 V-on ketyeg. Ez a max feszültség, amit tud jelenleg. Talán a 6 lábas biz-baz tranzisztor miatt? :thinking:

2 Likes

Igen mivel egy tranzisztort alapvető feladata a gyenge elektromos jelek erősítése, a kapcsolás (áramkörök be- és kikapcsolása), valamint feszültségszabályozás.

Amit sargával jelöltél az is nagyban beleszólhat. Általaban kapacitátor ha tranzisztor van mellette.

3 Likes

Te nagyon vágod ezt @Tyutyika . Én teljesen “alfabéta” :rofl: vagyok ezen a téren.

5 Likes

@Zoli76 is megmondta volna miatt ha itt lett volna.

3 Likes

Még jó, hogy Ti képben vagytok, legalább van kitől segítséget, tanácsot kérni. :+1::ok_hand:

3 Likes

Engem meg se kérdezz ilyenekről :joy::joy::joy:

5 Likes