Amúgy egyik teszt dobom ami nem igazán sikerült jól. Stabfa lett volna a végén. Sajna nem lehetett impregnalni a grafit folyadékot normálisan a fába . Elképzelésem fa az egyik oldal stab a másik oldala pedig anodizálásal átalakítot fa anyag .
A grafit volt a szar, vagy a fa anyaga?
Ja csak hogy még legyen egy kis felfelé kerekítés anyag terén . Van a tölgyfából készült magas minőségű szén . Majdnem olyan mint a fém de porózus anyag . Tiszta izzású , jellegzetes illata van és fémes szerkezete . Na azt szeretném stabilizálni . Előállítása kicsit érdekes .
Mennyire marad az egyben?
A grafit nem volt elég viszkózus hogy beszívódjon a farostjaiba. Utána meg az anodizálas volt a másik probléma illetve a szarítás hogy stabilizálni lehessen a fa maradékát .
Ó ezt vágni kell és igen csak kell hozzá erő. Nyers formában. Megjegyzem több időt baszok el kísérletezéssel mint tényleges db kivitellel.
Akartam kérdezni épp, hogy így elsőre a lehetetlennel próbálkoztál?
Kemény felületi bevonatot tudok képezni stabfán . Csak úgy nyersen nem sok értelme . Ugye ha meunkálod le pattant , leugrik. De ha benne van a fában vagy átvan alakítva akkor ugye más a helyzet. Magában eladható megmunkálas nélkül.
Gepetto meg vág itt-ott rajta egy kicsit, és milliomos…
Ha technológiai szempontból én tudom megoldani a dolgokat . Az nem azt jelenti hogy nem fogok vele dolgozni. Valamiből nekem is kell építkezni és beszerezni alkatrészeket. Így kénytelen vagyok eladni az olcsóbb bükk darabokat amiket stabilizáltam . @Janos_Groszeibl való beszélgetés keretében mutattam mik jöttek most . A festék volt az egyik lényeg majd a kés készlet. Alap elhatározás minden csak a black shop és a stabfaból teremtsem elő . Így nem a fizetésemből finaszírozom ezt . Azt kell mondjam lassan de haladok . Fél éven belül vagyok szerintem .
21700-as Danihoz van ház sémád?
Ha gondolod keresek neten . Pik Pak valószínű 3d nyomtatási fájl lesz de importálható cnc ruter-e. Lehet fargtatni stabfaból , ABS 3-4 , szappan múanyagból.
Tessék 4 típus
Egy stabfáról beszéljünk majd a nem túl távoli jövőben, lehet arra vevő lennék, valami szürkésebb színben.
Van pár fain szürke pigment festékem . De ahogy mondtam Jánosnak is az is kisérleti idő .
Hopsz a szürkének van 50 árnyalata . De tegyük félre . Van egy német cég ami többször vákuum alatti temporálassal éri el hogy a fa időt álló legyen . Azok olyan szép szürkék lesznek tölgy kb 1-1,5% zsugorodása.
Beszélhetünk “késnyélről” is…
Várok egy régi ismerősömtől egy Damaszk santokut…
Ú ú ú az hosszú meló . Hány lap ?
88, plusz létrás mintázatot rak rá. Nyár eleje óta megy a project, csak hobbiszinten csinálja. Az alap koncepció az a markolatnak szarvas agancs…
Szarvas agancs tuti de azt is ki kell stabilizálni . Kb 2-3 hónapja fogtam zsiráf csontos kést . Nagyon brutál volt egyben volt dolgozva . A tok és a nyél közt csak egy bronz keresztvas volt . Kipolírozva úgy hogy láttam magam benne . A penge nem is érdekelt