Azért kerestem rá erre, mivel ma teszteltem. Alkoholteszterre fújtam rá a liquid gőzt, és hát kimutatta az alkoholt benne.
Ezt követően a neten is rákerestem , ahol azt írják:
“A propilénglikol kémiailag kétértékű alkohol, és színtelen, enyhén olajos, édes ízű és szinte szagtalan folyadék, amely könnyen oldódik vízben.”
Kipróbáltam azt is, hogy gőz beszív, kifúj, majd tiszta levegő a tüdőbe és ismét a szondába fújok. Ekkor már nem mutatta ki. Tehát nem para.
Csak érdekességként írtam, hogy ha a liquid gőzt fújod közvetlen a szondába, akkor az érzékeli.
Pl. a Lidl-ben vettem 3 szilvás pur-pur batyut. Bekajáltam, és éreztem, hogy enyhén erjedt a szivalekvár. Amúgy nem volt rossz íze. Leteszteltem és ott is kimutatta az alkohol jelenlétét. Pár perc múlva már nem volt semmi.
Munkatársam ilyen 30.000 slukkos cuccot szív és egy ellenőrzésnél a szonda bejelzett. A rend éber őre kérdezte töle hogy ivott e, mondta hogy nem. Használt ablakmosót mert az is bejelezhet. Mondta hogy nem. Majd elővette a 30.000 slukkos 3 ízü cuccot és kérdezte a rendőrtöl hogy ez bejelezhet? Annyit mondott hogy na azt nagyon gyorsan tegye el! Majd elengedte. Akkor ezek szerint adhatnak ezek a *bárok meg *solo-k fals jelzéseket?
Ne aggódj. Retkes szélvédővel úgyse mész sehova. Ha meg piásan vezetsz mosd le a rendőr elött a szélvádőt. Mondjuk ha harcolsz vele 72 órára bevihet bármiért is
Azokba a szarokba bármit tölthetnek…a naivak meg bármit leszívnak a tüdejükbe. Én még a kapszulás kávéban sem bízom, ezekből a szarokból pedig végkép nem szívnék semmit be.