Már kb 1 hete fennáll egy probléma az oldallal. Ez a hiba eléggé kiszámíthatatlan és az is lehetséges, hogy nem mindenki észlelte ugyanis teljesen random történik. A lényege, hogy egyik pillanatról a másikra, egyes fájlok esetében nem tudunk kommunikálni a szerverrel. Ez azt eredményezi, hogy nem jelennek meg megfelelően a fájlok mivel nem tudjuk betölteni.
A dolog mögött az áll, hogy a szerveren tárolt fájlokat nem a megfelelő fájlformátumnak érzékeli és utána ezt a fájlt ebben a nem megfelelő formátumban próbálja menteni a cache -be.
Felvettem a kapcsolatot az összes szolgáltatóval, mivel én úgy gondolom nem nálunk van a hiba. Hiszen bármiféle módosítás, változtatás nélkül is megtörténik a probléma. Szóval ezért is problémás a dolog.
A CDN szolgáltató közölte, hogy feltehetően nem náluk van a hiba mert az origin szerverről tehát a főszerverről hozzájuk már a rossz fájl érkezik. A főszerver szolgáltatója (Vultr) közölte, hogy nem áll módjukban segítséget nyújtani.
Úgy gondolom, hogy valamiféle limit lehet a rendszerükben, amelyet nem tudunk felülírni. Arra a döntésre jutottam, hogy sajnos csak úgy tudunk további hibakeresést folytatni ez ügyben, hogy folyamatosan kizárunk dolgokat. Jelen esetben a főszervert fogjuk lecserélni mert ez a legvalószínűbb, hogy a hiba forrása.
Tehát ma illetve holnap hajnalban megkísérlünk egy költözést Vultr -ról UpCloud -ra. Nem szeretném, hogy a továbbiakban is ez az állapot a felhasználói élmény rovására menjen. Szóval hajnalban megint költözünk, ha minden jól megy! ~00:15 -től részlegesen vagy nem lesz elérhető az oldal!
Elnézést kérek mindenkitől az eddigi kellemetlenségekért! Remélem nem lesz több…
Sikeresen átköltöztünk az UpCloud szerverére! Meglátjuk milyen lesz…remélhetőleg gyorsaságban és stabilitásban is megfelelő. Ha itt is jelentkezne a hiba, (remélem nem fog) akkor megyünk tovább…
Ezért nem volt elérhető az oldal és természetesen engem is kizártak. Mivel tudom, hogy ilyen esetben teljesen felesleges írni nekik és kb csak az időt húznám vele, így inkább azt a döntést hoztam, hogy ismét át illetve visszaköltöztetem az oldalt a Vultr -ra. Így a legutóbbi biztonsági mentéssel, ami minden nap hajnali 3-kor készül visszaállítottam. Tehát ~5 óra kiesés van… Elnézést kérek azoktól akik esetleg ebben az időben tettek közzé az oldalon… Ez volt a legjobb megoldás ebben az esetben tekintve, hogy az ilyen tiltások még napokig elhúzódhatnak. Természetesen felveszem velük a kapcsolatot ez ügyben is.
Elnézést a kellemetlenségért Jó reggel volt az biztos
A másik hiba jó eséllyel a másik szerverünkön, illetve mint utólag kiderült valószínű globális problémáról volt szó annál a szolgáltatónál. Először azt írták nincs semmi aztán írtam, hogy de van megnézték a másik szemükkel is… Tegnapelőtt este csináltak egy javítást és a tegnapi nap, illetve azóta nem jelentkezett a probléma sehol. Remélem, hogy ezzel azt elfelejthetjük!
Ez valószínű azért van mert az előző szerveren volt még akkor az oldal és ma reggel ahogy költöztettem nálad a cache-ben mentette a kijelentkezett állapotot. Így amikor megnyitod mindig arról a pontról indul így mindig szükséges a bejelentkezés.
Ha nem azt a lapot nyitod meg, hanem egy újat és ott nyitod meg a Vaperinát akkor a bejelentkezett állapotot kell mutatnia. Ha így van ahogy gondolom. Akkor annyit csinálj zárd be azt az oldalt és nyiss egy újat.