Új szolgáltatóhoz költöztünk! 🎉

Sziasztok :slightly_smiling_face:

Ma hajnalban új szolgáltatóhoz költöztünk! :tada: :sparkles:

Korábbi szolgáltató: :arrow_down:

DigitalOcean

A DigitalOcean a világ egyik legnagyobb és legelterjedtebb szolgáltatója. Több, mint egy évig használtuk és tényleg egy megbízható, jól működő rendszer. Mindenkinek ajánlanom őket, de ezen az áron sajnos nem tudja garantálni, nem tudja hozni azt a teljesítményt ami nekünk kell. Igaz egy fokkal jobb volt az AMD processzor, a korábban használt Intelnél, de sajnos nem volt elég.

Szerettem volna áthelyezni Vaperinát egy gyorsabb szerverre. Ti ugyan nem biztos, hogy észleltétek, de én folyamatosan figyelemmel követem a különböző statisztikákat amik azt jelezték, hogy sajnos ez nem lesz nekünk elég. Pl.: a processzor folyamatosan 40-50% körüli terheltséget mutatott. Ehhez ha még hozzájön valamilyen folyamat (pl.: képek optimalizálása) még inkább terhelt lesz ami a többi felhasználónál okoz lassabb működést. A másik probléma a server latency volt. Egyszerűen fogalmazva a latency az az út amit megtesz a böngészőből indított kérés a szerverig ezredmásodpercben (ms) kifejezve. Értelemszerűen ez az érték minél közelebb van a 0 -hoz annál jobb a reakcióidő és gyorsabb az oldal. Ez kb 3-4x több volt náluk a mostaninál.

Keresés, kutatás: :arrow_down:

Első körben próbáltam ár / érték arányban a legjobbat megtalálni. Így jött képbe a korábban már említett HETZNER. Ők rendkívül jó ár / érték arányban kínálnak szervert. Ami megmondom őszintén elsőre nagyon megfogott engem is. :slightly_smiling_face: Azonban jobban utána járva a dolgoknak kiderültek a dolog esetleges buktatói.

Ilyenek pl.:

• Random tiltanak le fiókokat vagy “véletlen” törlik a szerverek tartalmát.
  • A szerver uptime, tehát a szerver elérhetősége (amikor a weboldal elérhető) eléggé rossz. Tehát elég sokszor romlik el valami és van karbantartás.
  • Hétvégén nem dolgoznak, munkanapokon is csak a Németországban hivatalos munkaidőben. Ha pl.: hétvégén adja be valami a kulcsot akkor leghamarabb csak hétfőn intézkednek ésatöbbi.

A fentieket mérlegelve végül elengedtem ezt a lehetőséget. Hiába a jónak tűnő szerver ha megbízhatatlan. Persze vannak akik évek óta minden gond nélkül használják őket és teljes mértékig meg vannak elégedve, de sajnos elég sokan vannak azok is akik ennek ellenkezőjéről számolnak be.

Szóval mentem tovább… Ami még belefért a jelenlegi költségvetésbe, a Linode és az Upcloud azonban sajnos ezek sem hozták a várt teljesítményt. Az Upcloud még esélyes lehet a jövőben.

Jelenlegi szolgáltató: :arrow_down:

Vultr

A végére maradt a Vultr, ami azt hiszem egyenlőre marad is! :slightly_smiling_face: Európában az egyik legjobb server latency-t biztosítják, ez átlag ~40-60ms jelent a frankfurti szerverükön. A szerver teljesítménye is jónak, jobbnak mondható. Ezen kívül 100% szerver uptime -ot elérhetőséget garantálnak!

Korábban használt szerver:
DigitalOcean

• Processzor: AMD EPYC 2nd gen 2vCPU 1987 MHz
  • Memória: 4096 MB
  • Tárhely: 80GB NVMe SSD

Jelenlegi szerver:
Vultr

• Processzor: Intel Core Processor (Skylake, IBRS) 2vCPU 3792MHz
  • Memória: 4096 MB
  • Tárhely: 128GB NVMe SSD

Nektek eddig mik a tapasztalataitok? :slight_smile:
Én azt hiszem eddig elégedett vagyok az eredménnyel! :slight_smile:

16 kedvelés

Ő, hát ízé, szerintem, ja. :rofl:

5 kedvelés

Köszi az infót @Donat ! Ma nem sokat voltam fent, de amikor igen, akkor nagyon jól működött minden! :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Sziasztok!
Nekem gyorsabbnak tűnik android-on a betöltés.
Köszönjük!

6 kedvelés

Új vagyok itt, ezért sokat kattintgatok a Tudástér-re.Feltűnt,hogy elég lassan töltötte be ezelőtt a témákat,5-15 másodperc volt amíg az összes látható lett ,most kb 2 másodperc egy megtorpanással.

6 kedvelés

Szervusz Donát ! Szervusztok !

Érezhetően sokkal gyorsabb ez a szerver ! :+1:

Köszönjük ! :blush:

7 kedvelés