Túl vagyunk a választáson. Tudjuk, hogy vannak köztetek, akik ünnepelnek, és olyanok is, akik aggódnak vagy csalódottak. De ne feledjétek: ide azért járunk, hogy kikapcsolódjunk, segítsünk egymásnak, és megosszuk a tapasztalatainkat.
Vaperina mindig is a béke szigete volt, egy hely, ahol a közös szenvedélyünk köt össze minket, nem pedig a politikai nézeteink.
Arra kérünk mindenkit, hogy ma is legyetek türelmesek és tiszteletteljesek egymással. A vitákat hagyjuk meg más platformokra, itt pedig fókuszáljunk arra, amiről valóban szól a Közösség!
Teljesen egyetértek!
Számomra a politika generálta harag az egyik legelszomorítóbb dolog. Apaként borzasztóan szívszorító dolog azt látni, hogy két kis apróság akik szeretik egymást és jó barátságban vannak azért szomorúak, mert az egyik születésnapi zsúrjára nem hívják el a másik gyerkőcöt csak azért, mert a szülők utálják egymást politikai ellentéteik miatt. Sajnos ezek valós tapasztalatok és ez ellen mindig és mindenhol kimondom a véleményam ha szóba kerül a politika és az ellentétek, reménykedve abban, hogy hátha néhányan észreveszik magukon a tüneteket és elgondolkodnak rajta.
Én is így vagyok. Eddig sem érdekelt, ki milyen “vallású”, ha itt méltó tag és ember. (A nagyüzemi lopást és az igazságtalan, illetve blőd dolgokat viselem nehezen ezt le kellett írnom, mert szintén nem érdekel, milyen színekben könnyítik a zsebem.)
Azért annyit megjegyeznék: örülnék pozitív változásoknak a vape, a hobbink területén, kapott eleget…..
Tudjátok mi a szomorú, hogy ebben a témában Donátnak egy posztot kellett nyitni. Hogy fel kell hívnia a figyelmet, miért vagyunk itt a Vaperina-n.
Bocs, ez így kijött.
Elnézést.
Oké, de akkor pl a vape hányatott helyzete miatt se szidja majd itt senki a politikát/ törvényhozókat…ahogy eddig Mert azt is rossz hallgatni.
Meg kell szépen enni csöndben ami most (is) főzve lett.
Nem akarok gerjeszteni semmit, de ennél a mondatnál erősebb politikai kinyilatkozást sosem tettem. És azért a vape ügyét sem lehet teljesen a kontextusából kiragadva, “lebegtetve" nézni.
Mellesleg hülyén hangzana az is, hogy tizenévig más menzáját kellett egyem, most főztem én is, vagy vice versa.
Amúgy meg eszik itt mindenki folyamatosan. Nem tiszta a szakácsok és a főszakács mibenléte.
Jaj, csakhát ezt a 16 év “hülyézést” már egy csomóan magától értetődőnek, alaphelyzetnek gondolták. Merthogy más dolog már “elképzelhetetlen”….
Pártállástól függetlenül mindig rühellni fogom a nyerészkedőket, tolvajokat, megélhetési celebritás megmondókat, mások hátán okoskodókat, kitartottakat, indokolatlanul gazdagokat, és inkább nem sorolom tovább.
Persze hogy BÉKE, és legyen úgy, de a felelősséget és a következményeket is vállalni kell.
Nem raknám a “vicc” rovatba, mert most pont idevág:
K.L. kúlturális közszereplőt megkérdezték egy előadásán: "Olyan jó meglátásai vannak, nem gondolkozott még el azon, hogy politikai szerepet vállaljon? Mire egy viccel válaszolt…remélem röviden, de jól idézem!
A zsidó, a hindu és a politikus kirándulnak és estére egy fogadóhoz érnek. A fogadós beinvitálja őket, de közli, hogy csak két ágy van, a harmadiknak az istállóban kéne aludnia…
Mondja a zsidó: Uraim, mi mindannyian úriemeberek vagyunk és én felajánlom magam, majd kimegyek én aludni az istállóba…
Kimegy, lefekszenek, de egy óra múlva felébreszti a házban alvókat és megáll az ajtóban.
Uraim! Szívesen aludnék én az istállóban, de ott egy disznó is van, ugye megtudnak érteni?
Mire a hindu: Mindannyian úriemberek vagyunk, megteszek mindent a csapatért, ez természetes, majd én kimegyek aludni az istállóba…
Kimegy, lefekszenek, de egy óra múlva felébreszti a házban alvókat és megáll az ajtóban:
Uraim! Szívesen aludnék én az istállóban, de ott egy tehén is van, ugye megtudnak érteni?
Semmi gond - mondja a politikus - mi mindannyian úriemeberek vagyunk, akkor majd én megyek ki és alszom az istállóban…
Egy óra múlva megáll az ajtóban a disznó és a tehén…