Ki mit rendelt? Ki mit kevert? (2. rész)

Ha ez kész alapon mondom . Lehetne a kövi projekt egy homogenizáló. :grin:

4 kedvelés

Volt szerencsém por alapúhoz (gyóccer), hát durva, amikor egy 1 tonnás négyzetes vaslófaxba pörög 540 kg por :roll_eyes::open_mouth::grin:

4 kedvelés

Bármi, csak tudjam hogy kell működnie. Ennél a cél hogy táp nélkül DIY alapon egy tizesből kijöjjön. Most egy esp8266 és egy arduino nano dolgozik össze, na de ez így nem jó. Esp32S3 lesz a kiadottba minimum. És nem A4988 hanem tmc2209 meghajtó. Azt este is e lehet indítani, ez zümmög mint egy szúnyograj. Mostanihoz 2 táp és egy dzsungel kell :laughing:. Kábeldzsungel. Majd jön komolyabb edény, mert ez vastag is meg nem egyenes az alja. A léptetőmotor akár fűtésnek is felhasználható.

7 kedvelés

Hát a steper motorok nem igazán a fordulatukról híresek. Feljebb @Zoli76 által említett kivitel az meg áááá. Kissebb kivitelű homogenizáló mint a kézi labor. Na én arra gondolok .

6 kedvelés

Gyűrött 20000-es gyártó jobban érdekelne :joy:

8 kedvelés

A pc ventillátorra mágnes+Vas “baba” sokkal egyszerűbb bizonyos szempontból :slightly_smiling_face: dc vezérlés. Bár a fűtés egy másik dolog (egyáltalán szükséges -e). Én hamar letettem a keverőgépről, mert sosem volt olyan égbekiáltó sürgős leveshiányom. Na meg th-gyilkos is bizonyos ízeknél, ha “kifőzöd”. De persze ez nem azt jelenti, hogy másoknak esetleg nem fontos a melegítős keverés​:slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Első körben a ventillátorból készítettbe gondolkodtam. Igazából ami megfelelne az árban ugyan ott van mint a léptető vezéléssel. Azt mondták 600 f/min kell. Azt viccesen tudja a léptető, igazából eddig a csúcs-nekem- léptetővel az 6-7000 fordulat.

Bármilyet lehet. Igazából egy setup rész ha majd combosabb lap lesz alatta és akár DC motor is mehet rá. Fűteni nem kötelező. Itt ha abszolút nem akarunk akkor csak egy nem hővezető anyag kell rá, esetleg nem fém távtartók. Utánépítéshez az "alis” beszerzés lesz a mérvadó, próbálom úgy hogy forraszani se kelljen. Jelenleg még alapelveket csiszolgatok.

7 kedvelés

Szia.

Én sokat olvastam a keverésről külföldi oldalakon is.A vélemények megoszloak hogy jó e a melegítés.Én melegités nélkülit akartam végül erről is letettem.

I just found this on AliExpress:
HUF13,878.48 | Magnetic Stirrer mixer INTLLAB 3000rpm AC100-240V homebrew e liquid
https://a.aliexpress.com/\\\_ExNzpJg

Keverő árát inkább el kolbászolom,lángosozom a piacon.:joy:

Amit ma megehetsz ne halaszd holnapra!:joy:

A mosogép meg rossz meg a szárítógép mert összemennek a ruháim érzem.:joy:

6 kedvelés

Annó analóg elektronikával játszottam keverő terén. Berendeltem a dolgokat addig csiszoltam ami volt kéznél . Csak vártam 2 hónapot . Akkor megkérdem mi van a csomaggal . Nem találják de nem tekinthető elveszettnek . Kérem e az újra kipostázását. :roll_eyes: Na meg a büdös . Mi volt a csomagban kérdik tőlem :joy::rofl:. A felmenőd apró kockára vágva . Fűtő filmek, ellenálások , projekt dobozok , dimerek, kijelzők, keverő babák . A mai napig kering valahol a csomag a pénz azóta vissza tért és szublimált.

6 kedvelés

Na ez az, nálunk az “Abonyi víztől mennek össze a ruhák” . Ez csak egy lehetőség lesz utánépíteni. A mostani verzióhoz sajnos kellék vagy kell egy forgácsoló. De persze maga a vezérlés, program, beszerzési források és mechanika rajza nyilvános lesz. Vicces, de melegítő lap nem kell a melegítéshez, mert felhasználható a veszteség hő, ami növelhető és csökkenthető is. Ehhez azért átgondolt, okos program fog kelleni. De ha zavaró, nem kell a hő. Egyszerűen egy 3 mm es parafa lap megfogja. De az már űrtechnika :wink:. Ha az űrkapszuláknál működik, itt is fog.

6 kedvelés

Ez digitális. Igazából kijelzőt is kihagytam, mindenkinek van telefonja, pc ne bármi ami tud wifit + webböngészőt.

Egy óra alatt langyoska a lap, pedig 2 csavar 2 távtartó viszi át a hőt. Bár most van benne opció hőt mérni, nem lógattam be a DS18B20 hőmérőt. Elvileg üzem közben is állítható a tcm2209 árama, azaz simán lehet vele fűteni. Igazából itt nincs is terhelés, szóval itt bőven a nyomatékgörbe alján lehet dolgozni amit már pl egy bármilyen lineáris mozgatást végző gépnél nem szeretne az ember.

6 kedvelés

4440nm hadszóljon

Prepare Drag Racing GIF

3 kedvelés

Jaj elfelejtettem. Edénynek tudom ajánlani ezt . Bírja a hőt, lapos az alja.

4 kedvelés

A keverő gép nálam is kimaradt a minden is kell vonalról.. Nem látom magamnál hasznosnak .. bekeverem és szépen elteszem majd beérik ..

6 kedvelés

Néztem ezt a pepcoba. A belső alja jó ha lapos. Mák, de lehet venni az alin/temun 100 ml körüli boroszilikát edényeket. Persze 150 kell ha 100 ml kever az ember. Nyomaték ami marad kb 10Ncm :laughing: vagy alatta.

6 kedvelés

Hol ilyen hol olyan van a pepcoban . Csak ki kell fogni .

4 kedvelés

Ezzel én is így voltam/vagyok. De legyen ilyen is a polcon. Most ezzel keverem. Meglátom milyen lesz. Aztán amíg megjön a következő adaghoz a minden az idő. Akkor meg jó ha van :laughing:. Erre rá tehetem a logom. Az meg már mekkora flash :laughing:. Szóval a tagoknak és aki rátalál majd a kész projectre egy lehetőség. Ha magamnak ki….. a programot legyen nyílt licenszű. A program forrás és a .bin is nyílt lesz, csak jöjjön össze. Talán elég lesz modulokból “összedugdosni” .

6 kedvelés

Allegró

7 kedvelés

Szuperek! Most a kis babához csináltam mindent.

6 kedvelés

Van 25-50-100-150 ml is . Illetve „beteg” labor szet is van .

Trt1 Omg GIF by WASS Medya

5 kedvelés