Én azt hallottam , hogy már nem a grál ..max az ára maradt meg a régi fényében.. de nem vagyok klímás , viszont rengeteg építkezésen fordulok meg .. és ezek a hírek terjengenek
Plussz 1 a Greenek. Nálam is Greek üzemelnek. Mindenre is jó. Ráadásul a szerelők és telepítők 90%-a ezt ajánlja ha eljuttok addig a pontig, hogy csinálják. Amíg csak érdeklődsz minden más a tuti. Amin hatalmasat tudnak kaszálni. Amikor tényként közlöd neked mi kell akkor meg mondják, hogy a legjobb választás. Már sajna nincs Japán klíma. Mind kínai.
Köszi!Magam választottam…
Igen igen. Réges rég egy messzi… Daikin, Fischer, Mitsu, Nord taroltak a piacon. Közben bentragadtak a rajtnál. Az ára megmaradt a minőséget felváltotta a haszon realizálása. Jött a Gree meg Aux meg lehetne sorolni amik már akkor is voltak, csak épp Euba lehúzták őket mert Kínai meg olcsó. És most egy Mitsut, Daikint nem tudsz javíttatni mert nincs alkatrész hozzá. Mert nem volt jó az Aux+a Gree belseje mert az már drága így egy egész más gyártónál gyártattják a klímáikat. Viszont, hogy szar lett a minőség ráadásul drága is, kevés az eladott darabszám. Ebből adódóan kevés az alkatrész. Van úgy, hogy a garanciális javításra várni kell 3-6 hónapot. Míg megjön az alkatrész. Egy forgalmazó ill. szerelő szavait idéztem.
Megnéztem, az inverter-vezérlése kiváló, csendes, takarékos darab lesz 1 Hz-ig lemegy, ez 4 éve még luxus kategória volt.
Köszi Zoli!
A topmodelleket (Daikin, Gree) itthon árulják csak ilyen durva árakon. Környező 2-3 országból behozza magának, aki élelmes, majdnem féláron - ezt mostanában olvashatták, klíma csoportban, ahol azerelők is előfordulnak. Persze ilyenkor kell szaki, aki felteszi.