Ez mind megvolt, kékes a huzal, gőz van, íz is, és vissza is esett 0.6ra…muszaj lesz tényleg egy másik módon megnezni azt hiszem…
A bishop hajlamos arra hogy a csavar nem fogja meg rendesen a claptonokat húzzál rá …+mivel ebbe a tankba alacsonyan van a tekerés ízitás előtt fúj bele egy kicsit …
Sajnos hamarosan meló de holnap ranezek újra, mind a csavarra, hozzateszem 3ik huzal próba. Tudom jók a régiek is valszeg, de ne ezen múljon alapon vagyok. Esetleg teszek majd fel képet is, hátha nagyon benézek vmit. Addig is köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget is!
Sziasztok ismét. Nos éjjel még sokat próbálgattam, és ugye ez a mod úgy mér újra ha kazánt tekerek le-fel. Így már volt hogy 0.7ohm volt, vagy 0.68. Viszont pár másodperc és leeesett minden esetben magától 0.62-re.
Külföldi fórumokon high resistance hiba szerepel főleg, és a nagytesónál főként. Onnan egy videó első resze, ahogy láttam szabad linkelni.
Itt magas resistance-t okoz a laza csavar majd később egy forrasztás az egyik csavaron úgymond, rögzítés gyanánt. És, máris pontosan annyit mér mint a másik modon…
Tudom ez távgyógyítas és az érintkezési hiba magasabb ellenállást okozhat ami logikus, de vajon alacsonyat is? Érdemes lehet szetszedni?
Én amondó vagyok, ha értesz hozzá és tudod mit csinálsz akkor megpróbálhagod szétszedni, de csak óvatosan.
Update
Ha csak épp összér az 510s csati, tényleg csak épp, akk van egy pici kerregő hang, és kattog egy darabig és 0.74-0.79 között mér. Amint betekerem teljesen, kB 5 sec vagy egy izzitas és leesik. Van olyan higy a kazanon pozicionalni kellene az érintkezőt? Belül nem ér a coilhoz ez tuti. Vagy a kazán alja letestelne valahogy?
A módon csati mozog, nem ragad be vagy hasonló amúgy. Egy képet teszek h milyen állásban jó, hátha én vagyok a bena tényleg, vagy nemtom
Ha teljesen beljebb tekered a tank középérintkezőjét akkor jó lehet. Mert a hézagból ítélve nagyon kint van. Persze, ha lehetséges betekerni. Véleményem szerint nagyon benyomja a csatit és úgy testel le, házon belül.
Így van, nincs rátekerve, hanem éppen h érezni hogy összeér a csati, és igy mér jól. Illusztrálni akartam a képpel h ilyen állásban mér “pontosan”. Amint betekerem telejsen, úgy rövid időn belül leesik az ellenállás
Erre gondolnék én is. A tank alján a csatin van lapos csavarhúzó hely, masnem a coilt kell majd figyelni hogy utána pedig nehogy az érjen a középérinkezőhöz
Közben megtudtam, hogy a coilogy előre tekert huzal másnak sem hozza amit kell, szintén bishop, és ott egy Dani alatt. Szóval azt hiszem mgnyugodhatok így, nincs nagy baj.
Hálásan köszönök midnen segítséget, na meg a rengeteg olvasnivalót amiből tanulhatok itt!
Sziasztok,
Néhány év kihagyással most tértem vissza és meglepően sok az újdonság. Kicsit el vagyok veszve.
Korábban Kayfun tank volt a kedvencem, illetve votl mellette több kicsi is. 0,2-es és 0,25mm-es Kanthal huzalt használtam, de ahogy láttam most már 0,3 alatt semmi nem kapható.
Mi lenne számomra az ideális választás, ha szeretnék maradni a régi jól bevált 1,5ohm körüli tekerésnél? Inkább az íz a lényeg, mint a nagy gőz.
Szia @szabo.gabor23 üdv köztünk!
Ezeket a szálhuzalokat ajánlom!
2,5 vagy 3 magon, 6-7 karikára
Köszönöm!
Szívesen, ha lesz még kérdésed, ne habozz segítünk