Gyártó: Eliquid France
Ízvilág: Dohánykeverék citrusokkal
Keverési arány: 10-15 %
Érlelési idő: 15 nap
Mélyen tisztelt Vaperinák és Vaperek!
Számomra megint egy kedves aromát helyezek górcső alá. Párszor említettem, hogy meg vagyok veszve a citrusos dohány kombókért, így elővettem Csipkerózsika-álmából a Classic American Blendet.
Első körben le kell szögezzek két fontos dolgot:
- Nem kispályás aromáról van szó, semmiképpen sem kezdőknek ajánlanám.
- Elfogult leszek, mivel az átok franciáknak sikerült nálam véghezvinniük egy számomra eddig lehetetlennek tűnő dolgot.
Mindkettőt kifejtem részletesebben, de nézzük is, hogy mit kínál alanyunk. Citrusos dohánymixtúra. Elég egyszerűnek hangzik, mégsem az, egy roppantul komplex íz. Alaphelyzetben a dohány egy keverék, próbáltam utánaolvasni különböző oldalakon, hogy még is mi lehet a blendben, aztán hagytam a francba, mert mindenhol mást írnak. Az alapja a dohánykombónak a Cavendish. Ez egy számomra édeskés testes dohány, önmagában mégsem szeretem, számomra illatra-ízre is a “műhely sarkában álló 10 éve be nem indított E400-as esztergagép” ami előszőr eszembe jut. Azonban érezni benne a Virginiát, ami számomra kissé selymesebbé, még édeskésebbé teszi az egészet. Erre van ráültetve a citrus mix, hivatalosan narancs-citrom-lime-grapefruit. Én ebből a grapefruit frissességét érzem, illetve nagyon minimálisan kifelé fújáskor egy kis kesernyét. Tökre nem összepasszoló kombónak tűnik, testes édeskés dohány, savankás friss, kesernyés grapefruit beütéssel… Viszont azt kell hogy mondjam, hogy az elképzelés mégis működik, nem is akárhogy, rendesen rácsavarodtam, fantasztikus! 10%-ban kevertem, nekem teljesen megfelelő így.
Miért nem ajánlom kezdőknek?
Ki kell bizony várni a 15 nap érlelési időt. Nálam ez legalább két hónap volt. Ez nem egy shake-and-vape cuccos, rákóstóltam két hónapja frissen, nagyon nem ilyen volt, inkább egy alkoholos dohányos maszlag. Tehát, türelem és türelem. És még valószínűleg így is megosztó íz lesz.
Franica barátainknak sikerült olyan környezetbe rakni Cavendisht, amiért én is rajongani kezdtem, pedig annakelőtte nem szerettem.
Szetáp:
Szokás szerint Törpe, 1,7 ohm microcoil, Bpmods vatta, Innokin Collfire IV - 11 Watt, szűk MTL.
Köszönöm, hogy elolvastad írásomat!
Arpee