Blendfeel - Yellow Tobac
Régóta gondolkodom rajta, hogy erről az aromáról írok valamit, mert az utóbbi 4 évben a K Flavour-ök, és a White King mellett ez volt az egyik állandó résztvevő nálam, szerintem egy litert bőven elpöffentettem belőle. Hiba lett volna korábban megírnom, ugyanis eléggé csalafinta egy jószág. Ezt lejjebb kifejtem részletesen.
Olasz aromáról lévén szó, nálam plusz ponttal indult annó, desszert dohányról lévén szó, plusz kettővel.
Az ízháromság dohány (valamilyen selymesebb blend lehet) - citrom és bajor krém.
Valamiért meg vagyok bolondulva a citromos dohányokért, számomra ez a tökéletes négyévszakos kategória.
Annó Liquidcityről vettem meg az elsőt longfillben, majd később itt, és a Master of vape-en is az aroma lett a befutó. Jelenleg Olaszországban kb bármelyik igényesebb webshopban beszerezhető.
Ajánlott keverési arány: 10%, én mindig 60/40-es VG többletű levest kevertem belőle, ez ízlés kérdése, a 10% viszont bőven finom ízeket hoz ki. Próbáltam Kayfun Lite Plusban, és Dvarwban is, szűk MTL párti vagyok.
És akkor a csalafinta része… Elméletileg 48 óra az érési ideje. Gyakorlatilag ehhez álljunk hozzá (olasz aromáról lévén továbbra is szó) rugalmasabban. Hogy mi volt nálam a “probléma”? Ahogy megkevertem, és beleillatoltam, két nap után zuttyant is be a tankba… és kb egy-másfél hónap alatt el is fogyott a 100 milli. Ugyanis, ennek az átoknak frissibe bekeverve túró-rudi íze van. De rendesen, semmi dohány, csak a túró-rudi, abból is a citromosabb (Cserpes Trudi) fajta. Valamiért viszont egy fél éve egy 50 millit behűtőztem egy K Flavour üveg üvegbe. Ma este fióksöprés közben leltem rá. És hát gondoltam, mivel is tesztelném, mással mint az itt rangidős aroma rivjúvőr Tivadar Úr licites Dvarw klónjával. A színe itt már jól látszik a kazánban, gyönyörűszép letisztult narancsos. Az íze viszont… Itt már nincs kéremszépen túrórudolf. Megjött a dohány, ráfeküdt a citromra, és a krémre, és elhálták fél éves házasságukat, aminek az eredménye egy olyan fantasztikusan összeérett selymes édeskés citrusos dohány kombó, ami a White Note hasonszőrű sorstársát az első menetben kétvállra fekteti.
Bátran ajánlom az ezt szeretőknek, ha olaszból rendeltek egy próbát megér, ha max nem jön be, átveszem…
Személyes véleményem, hogy mindkét fázisában finom, de ha adsz neki egy 3-4 hónapot legalább, akkor rá fogsz jönni, hogy mire gondolhatott az olasz.
Mestermunka!