Bontatlan koncentrátum tárolás

Üdv és szép napot minden Gőztársnak :waving_hand:

Az lenne a kérdésem, hogy körülbelül 600ml bontatlan koncentrátumom maradt, változó a rendelési idejük, kb 1,5 éves a legidősebb. Eddig zárt, sötített dobozban tároltam őket, szobahőmérsékleten (18-20 C között). Mivel még egy jó darabig el leszek velük (a legrégebbiből kevertem és semmi baja nincs) Érdemes-e lefagyasztani? Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm. Szép napot nektek :victory_hand:

7 kedvelés

Hali!
Nézd ezt meg légyszives :saluting_face::

10 kedvelés

Az én tanácsom,ha fogy,keverd be nyugodtan.

Ami első kóstolás után (persze beérés után) nem adja,akkor kuka.

Aroma az van mindíg,az erősítő az amit manapság gázosabb megvenni hivatalosan.

7 kedvelés

Mindennemű hűtés végülis meghosszabbítja az “életét”, szóval én is így járok el. Nic fagyasztva, aroma, levesek egy része hűtő :slightly_smiling_face: ha fér, ártani nem fog….

(Szóval léhűtő :star_struck:)

8 kedvelés

Szia! Nekem is vannak olyan aromáim amik már 3 éve az ágynemütartóban vannak!:slight_smile: (Inséges időkre mint amik most vannak) Fagyasztásról nem tudok sajna nekem ez új.. Viszont a régi “ lejárt” aromákat már nem annyi alaplével töltöm fel mint új korukban! pl: : Ha eddig teletöltöttem a 120 as flakont, akkor ezeket már csak 3/4-ig,(90-100 milli) Nálam így is működik komolyabb ízvesztés nélkül! De gondolom itt is aromafüggő a dolog hogy melyik hogy viselkedik! (nálam a TNT dohányosai egész jól bírják lejárati idő után is.)

2 kedvelés