Származási hely: Olaszország
Keverési arány: 6-12%
Ízvilág: Sumatra Seco dohány indonéz Kaigula teával párosítva
A vape mellett a másik nagy szerelmem a teázás. Kb.: 25 fajta szálas teám van itthon a zöldtől a feketén át az fehérig, sima, gyümölcsös, füstölt, mindenfajta. Gondoltam legyen ez a teszt hangulatos, elvégre nem egy gyümölcsös agyonhűsített példányt tesztelünk, hanem egy eléggé kifinomult, mondhatni már-már művészi ízt. Így a választásom, a mai teszt mellé egy kínai zöld teára esett, így estére.
A párosítás mesterien sikerült, a kombináció tökéletes összhangot alkot. A hangulat tehát adott, hogy a szerző leírja tapasztalatait.
Nézzük mit kínál ez az aroma: az alapja a Sumatra Seco dohány, amiben én egy szárazabb dohányfajtát vélek felfedezni, kissé a Burley-re hajaz, nekem az volt ilyen ízvilág a La Tabaccheriából. Namármost ezt az olasz megspékelte egy kis indonéz teával, ami, ha türelmesek vagyunk, és hagyjuk érni legalább egy hónapot (én négyet hagytam, színén látszik is…), akkor tökéletesen belesimul a dohányba, kiegészítve azt nagyon enyhén virágos zöldteás jegyekkel. Nem egy harsány íz, nem is egy hamutálas, inkább selymesebb szárazabb. Nem szakítja le a torkot, az ízek finoman megbújnak, kifújáskor lesz teljes az ízélmény, a tea ott köszön vissza leginkább.
A színéről távolról meg lehet mondani téli ködben is, hogy ez bizony kokszolni fog, dea letisztult dohány ízek kedvelőinek egész napos lehet, viszont ha a mindennapi reggeli vagy esti teádhoz (amit nem cukrozol, meg citromlevezel) keresel egy hozzá passzoló ízt, hogy a rituálédat teljessé tedd, akkor van egy jó hírem: megtaláltad!
Csillagos ötös!
Szetáp: Kayfun Lite Plus - 1,67 ohm, sima microcoil, BPmods vatta, Dicodes Dániel Micro 12 watt