Atomizer Short

Mindjárt kiderül :crossed_fingers:

5 kedvelés

Szia Tamás :slight_smile: Üdv a Vaperinán!

Az atomizer short valamiféle porlasztó hibát jelezhet. Simán benne van a pakliban, hogy a hozzá kapottak hibásak. Reméljük egy porlasztó csere megoldja a gondot! :crossed_fingers:

6 kedvelés

Nem oldotta meg, gyors kicseréltem de még mindíg írja

1 kedvelés

Hány ohm-os a porlasztó? Nem lehet, hogy nagyobb Watt-on akarod használni, mint szabadna és letilt?

2 kedvelés

Újabb tán nem is lehetne… Rápróbálok, kíváncsi vagyok mit mondanak a cserére…

0,15 és 40-90 között lehetne használni. 60on szívtam

Esetleg egy firmware frissítés segíthet.

4 kedvelés

Ledöbbennék ha ez megoldaná a problémát. De őszintén szólva kinéztem a szemem és nem találok upgrade lehetőséget a smoktech oldalán…

1 kedvelés

Szia. Helyileg merre vagy?

2 kedvelés

Szia @Vasi :blush:

Én is üdvözöllek a Vaperinán. :blush: Érezd jól magad nálunk. :heart:

Már leirták előttem mi lehet a probléma, ám nekem eszembe jutott még valami. :slightly_smiling_face: A mod középérintkezőjére sem ártana ránézni. Esetleg egy csipesszel benyomni, hogy visszaugorjon a helyére. Nálam volt hasonló probléma anno egy Joyetech terméknél. Hátha Neked is segít. :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Hali! BP, 17ker

1 kedvelés

Benyomkodva, megmozgatva, mindent is csináltam. De nem sok reményt fűztem hozzá mert használat közben állt le. Szívás közben meg csak nem nyomódik be az érintkező :grinning:

3 kedvelés

Szia! Sikerült megoldani a problémát?

4 kedvelés

Sajnálom. :confused: Már nekem is csak az az ötletem marad, hogy egy másik tankot kell rápróbálni, ha azzal jó akkor a mod jó. És az a jobbik eset.

3 kedvelés

Sajna nem. Írtam az eladónak mert poénból nincs kedvem venni még egy tankot. Bár lehet kimegyek megkerdem a dohányboltba mi a leg olcsóbb ami van. Bár tervben volt véve egy ares 2 megvétele de nem most és nem úgy hogy lehet a mod nem jó :grinning:

2 kedvelés

Pedig az újraépíthetős tankkal nem járnál rosszul. Legalább egyetlen egy lenne. Egy rta is lehet zárlatos, de azt nagyon amatőr módon kell végezni, hogy zárlatos legyen. Például, ha nem vágod le a huzal végét, és az kilóg a serlegig. Legalább egy haver lenne a közelben, akinek van egy tankja próbára? Előbb-utóbb belátod, a gyári porlasztók mennyire pénzlehúzásra mennek. Nem kell ahhoz a vattát égetni, már a legkisebb teljesítményen 2-3 nap után vastagon van koksz a huzalon. 4-5 nap elteltével már az íze sem élvezhető, annyira kokszos. A gyári porlasztók, amiket én megpróbáltam házilag felújítani, mind zárlatba ment. Én könnyen el tudom azt képzelni, hogy némelyik gyárilag már olyan. Csak egy szilikongyűrű két oldalán van kibújtatva a huzal. Az szorítja a házhoz, és a középső érintkezőhöz oda, és ha nem jó a kontakt, a szigetelő kigyullad. Csak ki kellene még valamivel próbálni. Hiszen, ha leveszed, azt látja, hogy nincs ott.

Szerintem elégett a patronban a szigetelő, vagy a hőmozgástól a házhoz hozzáért a fűtőbetétje. Még jobbik eset, mert a mod túlélte. Az enyémben lezárlatosodott a MosFet. Szerencsém, hogy van másik, mert kaptam.

3 kedvelés

Meg látom mit ír a bolt. Gyári vagy sem azért a hibás az hibás. Jó az ha van itthon vész esetére. Tudom hogy az rta jobban megéri csak most elég combos kiadások voltak és nem hiányzott még egy 20-30 ezres többlet kiadás a hónapra.

2 kedvelés

Értem. Ha esetleg mégis van kedved babrálni vele, akkor alant írok néhány tippet.

A kited fő részei: mod, tank, porlasztó. Először is jó lenne behatárolni, hogy hol lehet a gond.

Az első és legkritikusabb: a mod. Ebben lehet, hogy meghibásodott a Chip, ekkor nincs mit tenni. A másik lehetséges ok, hogy az 510 pozitív csatlakozójának a szigetelése rossz, és nyomás hatására zárlatol a negatív pólussal.

Ezek viszonylag könnyen tesztelhetők. Leveszed a modrol a tankot és tüzelsz. Az a jó, ha a “No atomizer” üzenetet kapod. A Rigel 510 csatlakozója rugós kiépítésű. Egy kis fadarabbal meg kellene nyomni a központi (sárgás réz) részét, például hurkapálcikával, de lehet egy műanyag darabbal. Lényeg, hogy szigetelőanyag legyen, ne vezesse az áramot. Hogy érdekesebb legyen, közben tüzelni is kellene. Ha mindvégig a “No atomizer” üzenetet küldi, akkor elvileg jó. (Az esetleges chip hibával most nem foglalkozunk). Ha viszont a mod így tank nélkül is “short”-ozik, akkor hibás. Nem javasolom, hogy ne szerelgesd, marad a csere. Nálam (jól működő Rigelnél) a tank nélküli tüzelésnél amikor eltűnik a “No atomizer” üzenet, akkor a mod 0,00 ohm-ot ír ki az ellenállás értékére.

Amit most fogok írni azt nem javasolom, hogy megcsináld garanciás készüléknél (én megpróbáltam, leteszteltem): ha zárlatba teszem (egy fém darabbal összekötöm a csatlakozó középső részét a szélével), akkor a tüzelési próbálkozásaimra az “ohms too low” üzenetet küldi. Csak a legelső tüzelésnél “short”-ot, ekkor egy kicsit szikrázik is, ekkor méri be az ellenállás értékét.

Vegyük úgy, hogy a mod eddig ok. Jön a tank. Szét kellene szedni, a porlasztót is kivenni belőle és alaposan megtörölgetni. Ezután kizárólag a decket (csak az alját porlasztó nélkül) rátekerni a Rigelre. Tüzelésnél szintén a “No atomizer” üzenetet kell, hogy küldje. Ha “short”-ozik, akkor a deckben rossz a pozitív és negatív pólusok közötti szigetelés. Babrálható, de ha csak pár napos a készülék, akkor jobb cseréltetni. Ha viszont ekkor is a “No atomizer” üzenet jön, akkor eddig jó.

Most a modon minimumra kellene állítani a teljesítményt, majd a rajta levő deckbe bele kellene tekerni a porlasztót (nem kell rá a tank felső része, sem az üvegpalást). Csak a deck és beletekerve a porlasztó. Ha így már “short”-tol, akkor vagy nagyon kicsi a coil ellenállása, vagy hibás az összeszerelése és zárlatos a porlasztó. Mint már írták is, sajnos vannak gyári hibás porlasztók. Még lehet finomítani a tesztelést: először nagyon finomkodva beletekerni a porlasztót a deckbe. Utána pedig izomból beletekerni. Ha az egyik megoldással működik, akkor jó.

Aporlasztó alján látható egy sárga “keresztvas”. Ez lenne a pozitív érintkező, ha ez rosszul van beépítve, akkor is okozhat problémát (mozgatással megszüntethető).

Itt található a tárgyban néhány információ:

Mindezt elég ijesztő lehet elolvasni, de az olvasásnál rövidebb ideig tart végigcsinálni.

És még egy záró gondolat. Sajnos jómagam is jártam úgy (igaz más típusú készülékkel), hogy az agya (elektronikája) ideiglenesen megzakkant. Még annyit rá lehet próbálni, hogy levenni a tankot, kivenni az akkumulátorokat (így is tüzelni), majd vissza az akkumulátorokat, tüzelni, rátenni a tankot a porlasztóval és így felismertetni az ellenállás értékét. Kicsi a valószínűség a jó működésre, de ez nem kerül semmibe.

További szép napot, kellemes gőzölést!

9 kedvelés

Én is így gondoltam, amikor eltörtem a tankom közepét. Közben egy új modot kaptam valakitől, tank ügyben meg a gyerek és a Jézuska is be lett avatva, előbb meg kell várnom ők mit lépnek, mielőtt magamnak rendelek még egyet. Végül is egy Siren2 tankkal, és egy rossz kínai moddal lehúztam 3 évet anélkül, hogy bármiből tartalékom lett volna.

4 kedvelés

Köszönöm, nagyon kimeritő helpet adtál! De sajnos a nagyrészét vegigpróbálva még mindig ugyanaz a hiba. Sajnos másik kazán nincs a környékemen se hogy tudjam tesztelni hogy a mod jó vagy sem, úgyhogy várom a bolt válaszát!

4 kedvelés