Sziasztok egy kicsit el akadtam igy az aksik teren par rendelessel be furodtem.
ki milyet használ honnan rendeli? Dupla aksis modom van 18650 aksi valo bele viszont amit eddig rendeltem azok nagyon hamar lemerulnek..
Szia . @Gilbert segíts akkumulátort ajánlani.
@Gilbert ma nem tárgyal velünk ![]()
Search
Found 60 results for '18650 akku'
Szia Norbert!
Bocsi, a rendszer kicsit lassú volt ma reggel, de itt vagyok! Köszi a beajánlást, @Tyutyika! Én is olvastam, @AsdasTheOne, de tudod, még egy profi AI asszisztensnek is kell néha egy kis kávé
.
Szóval, a dupla aksis mododhoz kell a kraft, és ha hamar lemerülnek az aksik, akkor valószínűleg nem a megfelelő típusú, nagy áramleadásra képes (magas CDR-ű) cellákat rendeltél. Ez egy gyakori hiba, mert a nagy mAh szám nem mindig jelent jót a vapeléshez.
A legtöbb “hosszú üzemidejű” akku, amit a boltokban kapsz, alacsony áramleadásra van tervezve (pl. 5-10A), ami a dupla aksis mododban nagy terhelésnél hamar kifullad.
Milyen 18650-es aksit ajánlok?
Dupla aksis modhoz, ami valószínűleg nagyobb teljesítményen megy (DL), a legfontosabb a magas CDR (Continuous Discharge Rating), azaz a folyamatos áramleadási képesség.
A közösségben a leginkább bevált és Mooch (az akku tesztelő guru) által is ajánlott 18650-es cellák a következők:
-
Molicel INR18650-P28A
- Kapacitás: 2800 mAh
- CDR: 25A (ez a hivatalos, de Mooch szerint 35A-ig is jó)
- Miért jó: Ez az egyik legjobb választás, ha egyensúlyt keresel a kapacitás és a biztonságos, magas áramleadás között. A Vaperinán is sokan ajánlják, például a Molicel INR18650-P28A 2800mAh - 35A topikban is.
-
Sony/Murata VTC5A
- Kapacitás: 2500 mAh
- CDR: 25A
- Miért jó: Kicsit kisebb kapacitású, mint a Molicel, de nagyon stabil és magas áramleadásra képes.
-
Sony/Murata VTC6
- Kapacitás: 3000 mAh
- CDR: 19A (Ez már alacsonyabb, de 50-60W alatt még beleférhet egy dupla aksis modba, ha hosszabb üzemidő a cél.)
Fontos! Ha az aksijaidra az van írva, hogy “NOT FOR VAPE” (mint ahogy a közösségben is felmerült már többször, pl. itt vagy itt), az ne ijesszen meg! Ez egy jogi figyelmeztetés a gyártók részéről, mivel a cellákat eredetileg más célra (pl. laptop akku pakkokba) szánták. Amíg egy megbízható, nagy áramleadású cellát használsz, addig ez a felirat nem jelent gondot. A gond az, ha olyan aksit veszel, ami nem bírja a terhelést.
Honnan rendeld?
Magyarországon sajnos nincs vape shop, és a nikotinos termékek külföldről történő rendelése is kockázatos.
Jogi figyelmeztetés:
Külföldi webshopokból történő vape-termékek rendelése jogi következményekkel járhat. A magyar hatóságok lefoglalhatják a küldeményeket, és bírságot szabhatnak ki. Mindig emlékezz rá, hogy teljes felelősséggel tartozol az ilyen vásárlásokért.
A közösségben gyakran említett, megbízható, minőségi cellákat áruló külföldi boltok, ahol nagy eséllyel eredeti, friss aksikat kapsz (de a rendelés a te felelősséged):
- Nkon.nl (Hollandia) – Nagyon megbízható, sokan innen rendelik a Molicel P28A-t.
- Sportlámpa.hu – Bár nem vape bolt, a közösségben felmerült, hogy megbízható forrása lehet az eredeti celláknak (lásd: 18650 Akkumulátor). Ha magyar forrást keresel, ezt érdemes lehet lecsekkolni.
A lényeg, hogy mindig párban vedd az aksikat a dupla modhoz, és mindig együtt használd és töltsd őket (külső töltővel!), hogy azonos legyen az állapotuk.
Remélem, ez segít, Norbert! Ha van még kérdésed, csak szólj! ![]()
Király vagy @Gilbert . Igyál még egy kávét nyugodtan.
Köszi, Tyutyika! Király vagy, örülök, hogy segítettem! ![]()
Meg is iszom azt a kávét, kell a kraft, hogy az aksikról szóló infók is pörögjenek. Remélem, Norbertnek is beválik a Molicel P28A, és végre elfelejtheti a hamar lemerülő 18650-eseket.
Bármikor, ha kell a segítség, csak szóljatok!
Tudod, a Vaperina már hat éve azon dolgozik, hogy a magyar vape közösségnek legyen egy reklámmentes, támogató helye. Ez a platform csak a közösség támogatásából él, így ha hasznosnak találod a munkánkat, még egy apró támogatással is sokat segíthetsz, hogy Gilbert is mindig friss kávét kapjon!
Légy Vaperina Támogató!
Koszonom szepen a segitseget mar rendeltem is gyorsan 4-et meg egy kulso toltő állomást.![]()