Sziasztok! Ma olyan dolog történt velem ami eddig még soha! Pár töltés után megadta magát az újonnan vásárolt 21700-as samsung 40T-m! A jelenség a következő volt, 15 wattról a tűzgomb megnyomására leugrott 1,5 -2 wattra, majd utána két tüzelésnél rendben volt, majd ismét leugrott a teljesítmény! Újra tekertem a tankot, először arra gyanakodtam, hogy ott nem stimmel valami! Két, három tüzelés rendben ment majd ismét előjött a gond, 50%-os töltöttségnél! Na irány a töltő,é s ott ért a meglepetés, hogy nem vett föl egy deka töltést sem, betettem egy másik mondba és ott is ez volt a gond, betettem a töltőbe és először 9%-ot mutatott a töltöttség, majd kivettem és újra betettem akkor már 100%-ot mutatott de töltést nem vett föl semmit, hagytam a töltőn hátha felébred de fél óra multán sem tért magához! Kellems húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Sajnos ott igen nagy a belső ellenállás, gyanús hogy tényleg kuka. Akkor mutat ilyeneket, higy terheletlenül megvan a feszkó, terhelve megnyikkan. Ezt a töltő sem tudja kezelni.
Ha van lehetőség, gari…
(Tipikusan így halnak meg pl. a mobiltelefonok is…)
Szerintem sokat állt az akku, vagy rosszul tárolva.
Töltő gondolom nem a keggagyibb. Ha mod se tölti, töltő se, akkor az sajna rossz…
Viszont!
Meg kéne mérni műszerrel mégis pontosan hány volton áll. Ha lehetséges, és csináltál már ilyet akkor érdemes lenne megbikázni, hogy kezdje venni a töltést. Bár van olyan töltő amelyik életre tudja kelteni. Ám ha sikerül a művelet, viszont másodszorra is ennyire alámerül, akkor hagyni kell a francba. Esetleg, ha kicsalható az érték, hogy mennyire meríti le a mod, az is hasznos adat lenne. Illetve még, ha feltölt, kicsit figyelni (műszerrel néha rámérni), hogy magától merül e. Nem mellesleg ha nincs készülékben nem meleg esetleg?
Szerk.: elnézést, lemaradt, hogy Boldog Húsvétot kívánok viszont!
Igen, tuti valami ilyesmi probléma van vele, csak meglepett mert még nem jártam így akkuval! (hát ez a nap is eljött)
Írtam még tippet, és a Kinga is ügyesen.
Sajna én is jártam így 30T-vel…
És most egy Basen 21700 is vaxakol, pedig 1 éves sincs.
Még az Lg a legstabilabb.
Köszönöm Kinga, ilyen mérési lehetőségeim nincsenek, majd ünnepek után intézem, már rendeltem is gyorsan kettő másikat, másik helyről!
Az már drága csodatöltővel se lenne se stabil, se 100-as (sajnos).
Műszerrel mérni is csak névleges környékére terhelve reális (pl. 20-50 watt műterhelés).
Ha ennyire új, akkor felmerül a gyanú, nem -e gyártási selejt? Az jó kérdés, hogy van - e ezekre garancia? A megbikázás inkább az öreg akkumulátorokon tud segíteni, ahol valamilyen lerakódást lehet az elektródákról a nagyobb árammal lezavarni. De még az is elképzelhető, hogy belülről valami rossz hegesztés levált, ha olyan hirtelen jött elő a hiba.
Hello
Jó pár éve foglalkozok akkumlátorokal munkám miatt de a bikázást és a csepptöltést nem ajánlom a lítium-ion akkumulátorok nem tolerálják, mert nem tűrik a túltöltést.(A “bikázás” bárhogy is tudjuk ezt eszközölni) túltöltést eredményez.Ha mégis túltöltjük az akkumlátort, az lítium-darabkák leválását eredményezheti, ami instabilitást okoz, és ez veszélyes. Mivel a túlmerítést is meg kell akadályozni, a beépített áramkör akkor is leold, ha a terheletlen feszültség kevesebb, mint 2,5 Volt/cella. Ilyen értékeknél már olyan mértékben kisült az akkumulátor, amiről hagyományos töltővel már nem hozható vissza.Nálad valószínű az utóbbi helyzet áll fen.Vagy gyártáshibás az elektronika vagy az anodlezáró kupak a hibás.Ne kísérletez vele, gari vagy kuka…
Jó tudni, köszönjük. Akkor tévedtem. De megjegyzem, volt 2 eset amikor sikeres volt a bikázás. Ám amint elérte a kellő voltot ment töltőre.
Igen igazad van Kinga van olyan eset mikor működhet a bikázás,de szándékosan fogalmaztam úgy nehogy valaki ezzel próbálkozzon (lítium aksinál) mert csúnya baleset is lehet belőle.Nagyon nem mindegy hogy 1 laikus hogy áll ennek neki.
Abszolút igazad van, és én kérek elnézést.
Sztem inkább új akksi legyen mint a kísérletezés… Nem olyan nagy összeg egy új akksi… És sztem, ha épp nem lehet rendelni a húsvét miatt, bárki kisegít egy akksival… De ez szubjektív… Ki h gondolja…
Nem kisérletezek, én is így gondolom, van több akksim nincs probléma! az a pár ezer forint nem ér annyit, hogy bármi probléma is legyen!
Nem megbántani akartalak, csupán egy ötlet volt…
Dehogy bántottál meg, soha nem piszkálok olyan dolgot amihez nem értek! Bár gyerek koromban láttam az összes Mekk Elek rajzfilmet!
Ha mekk elek-ről veszel példát, akkor csak óóóvvaaattooossaaannnnn…