Nem 100%, de elvileg '22 vége. Ha pontosat tudok azonnal írom ide hsz-be.
Kommenteket is olvasva itt említették hogy néhol a likvideket is csak dohány ízben lehet majd árulni … ez kábé olyan mint ha csak kóla ízű üdítő létezhetne Tisszta hülye aki nem normális
Egy ideig a heets-et szívtam (két év) és nemrég kezdtem vapelni.
A problémám csupán annyi hogy már az analóg ciginél és a heets-eknél is elég sok minőségi kifogással lehetne élni a PM felé.De mivel állami felügyelet alá tartoznak a dohányboltok , így nem tudom mennyire lenne érdeme a fogyasztóvédelmet hívni emiatt.
Az e-cigi-re való átállásommal ezt kikerültem, ha valami szutyok löttyöm van azt tudom hogy mit honnan ne rendeljek többé és kész.A dohányboltok meg ugye ugyanazt a szutyok cigit , heets-et árulják.
Valaki tud arról valamit, hogy a Finneknél milyen szabályozás van? Mit takar ez a “tiltva van”?
Azt jelenti, hogy Finnországban úgy eltörlik, mintha soha nem is létezett volna… És gyanítom, hogy a felhasználók is büntit kapnak a birtoklásért. Bár utóbbi csak feltételezés.
Ez bizony eleg rossz hir. Probaltam finn es angolnyelvu forrast talalni ahhol errol bovebben irnak de nem sikerult. Varok amig bejelentik es addig is remenykedek. A beszerzest a tiltas ellenere sikerulne megoldani. De maga az a lehetoseg, hogy a felhasznalokat is buntetik majd eleg rosszul erint.
Ez egyenlőre csak “mende-monda”, de állítólag hasonló a szitu mint a drogokkal. Kivárjuk mi lesz.
Köszönjük az infót!
Gondolataim:
- ki dönti el, mi a dohányíz? Sok vaper évekig keresi, de nem találja komolyan, ez vicc.
- miért van egyre szemetebb világ, nyerészkedő szarháziakkal és “agrárollóval”?
- dohánylobby, gyógyszerlobby, energialobby…sorolhatnám. Csak az emberiség 98 százaléka van hülyére véve.
- 8 éve a nikotinos alaplé sorsa izgatott. Szerintem aroma mint olyan, megmarad. Párat kell még hülyébben elnevezni.
- kijelölt, engedélyezett helyen gőzölésért csak nem igazoltat a rendőr? Nincs kapacitásuk a forgalom ellenőrzésére, a csalások visszaszorítására, semmire
- a mai torz világkép. Vallhatom magam nőnek, hogy nyerjek akár az olimpián. Elvehetek feleségül egy sajtreszelőt. De vapernek nem vallhatom magam.
- csóri alkohol és néhány kábszi meg köszöni, de jól van?
- aki most szokna át, tényleg egyre nehezebb a dolga.
Szép új világ.
A heets minosege egyre rosszabb. De miota fos szinu a csomagolas, az analoggal se tudom mit csináltak…a dunh pl kifordult magábol. Teljesen masak még a dobozban levő szalak is. Ocsmanysag ez az egesz, es csak a penzrol szol…
Sziasztok!
egy németországi webáruházban már megjelentek konkrétumok arról, hogy Németországban milyen ütemben és mértékben vezetik be az adókat az alaplére és az aromákra is. Itt hagyom, ízlelgessük.
Na akkor majd szívni fogom a cukrászdiszkontos glicerint.
Inkább a floravitás borászati az legalább jó
Közbe már elkezdtem nézegetni az IQOS - eket. Na nem azért, de a visszaszokáshoz képest az mennyibe fájna? Az nem mostohagyerek, mert a Philip Morrisnak nagy befolyása van Amerikában. Meg talán minálunk is. A vapelés meg azért is az ördög műve szerintük, mert nem tudják ellenőrizni, hogy te mit öntesz bele. Sajnos egyedül Angliában látják úgy, hogy jó segítség lehet a leszokáshoz.
Venni kell kis fagyasztót?
De egy kifordult retek világ van most amúgy is
Jobban jársz a Floravita webáruházzal olcsóbban jössz ki mint az iqu izével .
Napi 2dobozzal biztos ellőnék abból
Körülbelül 4-5 éve vettem észre a dohányáruk minőségének drasztikus romlását.
Ekkor kapóra jött az IQOS , talán akkor vezették be és nemsokra rá vettem is egy készüléket.
Egész jó volt és az első használattól kezdve nem is gyújtottam rá a sima cigire (talán két év alatt néhány alkalommal és a maradékot meg általában elkínáltam vagy elajándékoztam).
Aztán jöttek a készülékhibák , vettem a 3.0 mellé egy 2.4 -et.
Rendszeres pucolás , kokszoló vagy épp csontszáraz heets-ek néha és eltömődő kupak.Miután mindkét készülékem piros ledes hibára szaladt, cseréltettem és vettem egy duo-t is … nemsokra rá elcseréltem a duo-t egy e-cigire , majd eladtam a 3.0-át és a 2.4-et is.
A 3.0-át cserélték eladás elött is kompletten - ezzel is tele lett a hócipőm , mert elötte csak a pen-t voltak hajlandóak cserélni, holott szóltam hogy az nem lesz elég … (akksi baja volt már mindegyiknek)
Azóta vépelek és minő meglepetés , az aromák közt felleltem a willow-ot - T-Juice Green Kelly
Szóval a heetsekben nem más van mint likvid valamilyen aromával és egy barna itatós anyag.
Csak gondolom a marketing ezt nemigen engedné
Tudunk már valami újat ?
Nincs új, minden úgy rossz ahogy volt.
Csend van. A rendes EU jogalkotási ütemtervnek megfelelően ez év közepére elkészült a bizottság jelentése a dohányzás (e-cigi) helyzetéről. A jelentést első körben, nyáron társadalmi egyeztetésre bocsátották, minden EU állampolgár elmondhatta véleményét a jelentésben foglaltakról. A második körben szakértői vitára bocsátják, ennek keretében fejthetik ki álláspontjukat a dohánygyártó cégek (!), kereskedők, forgalmazók. A tapasztalatokat összegzik, majd 2023-ban terjesztik a döntéshozó elé (ez szerepel az előkészítő anyagban). Tehát jó esetben 2023-ban várható az EU-s új szabályok megjelenése.
Megjegyzem, hogy 2022-ben el kellett volna törölni az óraállítgatást, erről is korábban megjelent az EU rendelkezés. A COVID-háború-inflláció-energiaválság-stb. miatt azonban a részletszabályozás elmaradt, így “csak” kitolták a végrehajtás időpontját.
Mindezen okulva előfordulhat, hogy a 2023-as TPD3 csúszása is. Mivel csak további szigorítás várható, addig használjuk ki a jelenlegi jó/rossz helyzet lehetőségeit.