Jó reggelt!
Na akkor nézzük:
Mivel azt írtad, 0,7-1 ohm között használod, és kb 18-22 watton, ezért azzal a szélsőséggel számoltam, hogy legkisebb ellenállásán a számodra legnagyobb wattot rátekered az akksira. Voltot most hagyjuk, nem azt fogod paraméterezni. A képről láthatod, hogy bőven a megengedett max értek alatt vagy.
De:
Ahogy előttem is írták, ez a vattaúj akksi esetében lesz így. Robbanni nem fog, mert a VTC Sonyk kivételével, ebben is van hőmegfutás elleni védelem. (PTC) A mostani alsó-közép kategóriás chipek is tudnak védekezni. Ha az akksi öregszik, annyit fogsz egy idő után észrevenni, hogy halványodnak az ízek, de robbanni egy elektronika szabályozott készülékben nem fog. Tény és való, egy nagyobb áramtűrésű akksi szerencsésebb választás, erre az itt többek által leírt instrukciók alapján legközelebb már tudsz figyelni. Jó választások: LG HG2 (csoki LG), Samsung 30Q (rózsaszín Samu - személyes kedvencem), Sony VTC5-VTC6.
Csak az érdekesség kedvéért:
Én magam 12 watton MTL-ezek max, és 1,5 ohm környékén. Ott még 3 ampert se húzok ki az akksiból, mégis 15-20 ampertűrésű akksikat rakok bele. Miért?
Ahogy korábban írták, amivel maximálisan egyetértek: jobb a békesség.