Sziasztok
Az elmúlt helyzetjelentés óta rengeteg változás történt. Ezeket a változásokat már többnyire észlelhettétek, de azért most bemutatom.
Nézzük mik ezek a változások
1. Új vagy olvasatlan téma értesítő
Ez a sáv jelzi ha új bejegyzés vagy téma érhető el a téma listázás oldalakon. Eddig ennek a sávnak fix helye volt a témák felett, most azonban változtattunk ezen.
Asztali nézetben, ragadós: ez a sáv mostantól követi a görgetést az oldalon és végig a fejléc alatt marad. Rákattintva felvisz az oldal tetejére és betölti az új, olvasatlan bejegyzések témáit.
Mobilon ez a sáv fixen alul helyezkedik el a könnyebb kezelhetőség érdekében.
2. Címkék
Nagyobb figyelmet fordítottunk a címkékre is. Minden címke elé ikont helyeztünk el és jobban kiemeltük a téma listázás oldalakon.
Hirdetésnél a címkéket egyszerűsítettük.
3. Kategória jelölések igazítása
Többször előfordult, hogy a hosszú felhasználónév és ugyancsak hosszú kategórianév összeért illetve a felhasználónév félretolta a kategória jelölő címkét. Ugyanis ezek eddig egy sorban voltak. Több lehetséges megoldást végigjártam és végül, hogy biztosan elegendő hely legyen, hiszen mindkettő fontos információ így külön sorba helyeztem őket.
4. Privát üzenetek
Privát üzeneteknél, két üzenet közti helyet csökkentettük le azáltal, hogy a bejegyzés navigációs gombokat betettük a buborékba.
5. Ajánlott témák kibővítése
A témákon belül található ajánlott témák résznél eddig csak a téma címe volt látható. Mostantól ugyanabban a formában kibővítve láthatjátok mint a téma listázás oldalakon, szöveggel és képpel.
6. Mobilon történt változások
Itt a két legfontosabb változás
- Az oldal legtöbb részét kitoltuk teljes képernyőszélességre. Az oldal tetején, a fejléc alatt csökkentettük a helyet így az oldal váltások lágyabbak mert fix ponthoz viszonyulnak.
- Az első pontból kifolyólag a legtöbb helyen a lekerekítések használatát is mellőzzük mobilon.
Ezek a változások inkább dizájn és ebből kifolyólag a jobb használhatóságot segítik elő. Kisebb kijelzőkön nagyobb helyünk van. Mobilon más a prioritás, mint asztali gépen.
Ezeken kívül még számtalan javítás, csiszolás, finomítás az oldal egészén.
7. Hirdetések megjelölése elkeltként …
A hirdetések jelölései közé betettük a Visszavonom opciót is, ha esetleg mégsem szeretnéd eladni, meggondoltad magad akkor lehetőséged van visszavonni.
A gombok helyzetén is módosítottunk.
Asztali nézetben: Jobb oldalt lentre kerültek a gombok.
Mobilon alul teljes szélességben található.
8. Masonry képgaléria
Számtalanszor előfordul, hogy egy bejegyzésben a rengeteg feltöltött képet jó ideig görgettük, hogy a végére érjünk Ennek most vége. Masonry azaz nem tudom, hogy van magyarul, de talán ez a falazásnál használatos tégla elrendezés a legjobb kifejezés erre
Ez 3 képtől aktiválódik, amennyiben nincs köztük írás vagy kihagyott sor. Így asztali nézetben 3, mobilon 2 oszlopot készítünk a képekből és egymás alá helyezzük masonry elrendezéssel. A kisebb képméret miatt a betöltés is gyorsabb sok kép esetén is.
Demo
9. További hibajavítások…módosítások …stb
Ha esetleg valamit kihagytam itt fogom pótolni…és ha bármi hibát tapasztalsz az oldalon, kérlek jelezd
Köszönöm Szép napot!