Sziasztok!
1 hete volt a legutóbbi helyzetjelentés, most meg megint van
Nézzük sorba a változásokat:
1. Kedvenc kitüntetések
Mostantól a kitüntetések oldalon lehetőséged van megjelölni a 2 legkedvencebb kitüntetésed, amelyek a felhasználói kártyádon biztosan meg fognak jelenni.
2. Címkék összevonása
Összevontuk a Kérdések és a Társalgó kategória címkéit. Így mostantól mindkét helyen használhatóak. Ennek oka az, hogy sok olyan téma volt pl.: a kérdések kategóriában ami inkább a társalgóban lett volna csak ott nem volt található pl.: a keverés címke. Ezt áthidalva most használható itt is ott is…
Ezen kívül eddig a szerkesztőben az adott címkecsoporton belül 5 címke közül lehetett választani viszont mostantól az összes címke megjelenik.
Ez egyébként a kategória választásnál is probléma volt: Egy adott kategóriában indított témánál, kategória választásnál csak az a kategória és alkategóriák voltak láthatóak ahol éppen indítva volt a téma. Itt már megjelenik az összes kategória és lehet akár könnyedén váltani is köztük.
3. Képek (2k)
A képek minőségén is szükségesnek éreztem javítani. Így mostantól 2K -ban azaz PC-n 2048px szélességben, mobilon pedig 1080px szélességben jelennek meg.
4. Szerkesztési folyamat gyorsítása
Ha eddig a bejegyzésed szerkesztetted 2 dolog történt: 1. lefrissítette a teljes oldalt (a témát) és 2. megkereste a szerkesztett bejegyzésed és oda ugrott. Most a bejegyzés szerkesztési folyamata azonnali.
5. Gyorsmenü áthelyezése
A főoldalon helyet kapó gyorsmenüt
áthelyeztük ide
A profilképre kattintás után a második hely (extrák)
A fő szempont itt is az volt, hogy gördülékenyebb legyen az oldal betöltése és leminimalizáljuk az esetleges ugrálást, amelyet a gyorsmenü későbbi betöltődése okozott.
6. Asztali nézet alakítása
Akik PC-ről használják az oldalt, bizonyára észrevették a változásokat. Leginkább témán belül változtattam. Egy letisztult és jobban a tartalomra fókuszált átalakítás lett.
A keresés kisebb módosításokkal egy letisztultabb, könnyebben áttekinthető designt kapott. Bal oldalt témák, jobb oldalt felhasználók / csoportok / kategóriák / címkék.
7. Optimalizálás
Rengeteg elavult / nem szükséges kódsort töröltem, modernizáltam. Folyamatosan más és más, jobb megoldásokat keresek. Ez természetesen észrevehető az oldalon is, stabilabb, gyorsabb és gördülékenyebb a használata. Egyszóval felhasználóbarátabb.
8. További hibajavítás stb…
Törlésnél a felesleges szöveg eltávolítása
Eddig ha a Szerző törölte a bejegyzését akkor egy feleslegesen hosszú szöveget írtunk ki. a bejegyzést a szerző visszavonta, 24 óra után törlődik amennyiben nincs jelentve stb…
Bőven elég az, hogy (a szerző törölte a bejegyzést) vagy (a szerző törölte a témát)
Azt hiszem ennyi
Szép napot Mindnekinek!