Smok Novo GT Pod

Smok Novo GT Pod

Jellemzői:

• Mérete: 11525,517,3mm

• Beépített 1300 mAh-s újratölthető akkumulátor

• Kimeneti tartomány: 5-30W

• Súly 83g

• Fokozatmentes légáramlás szabályozás

• C típusú gyorstöltés

• Kompatibilis a SMOK Novo/Novo 2/Novo 2X kazettával

• 2 ml kapacitás

Csomag tartalma:

1 x SMOK Novo GT Pod System Kit

1 x SMOK Novo Pod M kazetta (0,8 ohm)

1 x SMOK Novo Pod M kazetta (0,6 ohm)

1 x Type-C kábel

1 x Felhasználói kézikönyv

A sourcemore jóvoltából lehetőségem nyílt kipróbálni egy pod készüléket, amelyet egy nyereményjátékon nyertem meg. A készülék hét különböző színben elérhető, hozzám a kék változat került, amely kimondottan “férfias” megjelenésű. A dobozban minden megtalálható, amire a használat során szükség lehet: egy előre behelyezett 0,8Ω-os podfej, egy 0,6Ω-os tartalék fej, USB-C kábel a töltéshez, valamint a használati útmutató és egyéb dokumentumok.

Külső: A készülék fogása rendkívül kényelmes, lekerekített szélei tökéletesen illeszkednek a tenyérbe. Stabilan tartható, nem csúszik ki, és a súlya is pont megfelelő – érezhetően fémházzal rendelkezik. Az alján egy műanyag betét található, amit elsőre gumírozottnak gondoltam, hogy stabilabbá tegye az álló helyzetet, de sajnos ez nem így van. Kissé billeg, ha állítva helyezzük el, így praktikusabb fekvő helyzetben tárolni. Bal oldalt egy levegő szabályozó csúszka található, mely igen nehezen csúszik fel és le, ezért kevés az esély arra, hogy a zsebünkben tartva az elmozduljon. Az USB-C csatlakozó a baloldalon található, alatta pedig a fel-le szabályozó gomb helyezkedik el. Ez a gomb kétállású, nem lötyög, csendes, és kényelmesen elérhető. Középen található a „tűz” gomb, ami kissé süllyesztett a kijelző borításába, így nem akad bele sem zsebben, sem használat közben. A készülék hátulját egy „Novo GT” felirat díszíti, ezüstös színnel, ami még elegánsabb megjelenést kölcsönöz. A podfej két erős mágnessel rögzül, így szorosan illeszkedik, nincs kilazulás vagy mozgás. Töltése a pod felső kupakjának lepattintásával történik – eleinte kissé nehezen, de valószínűleg könnyebbé válik a használat során. A gyártó szerint a készülék védelmet kapott karcolások és leejtések ellen, bár pontos részleteket nem közöltek erről.

A menüt a tűzgomb ötszöri gyors megnyomásával lehet aktiválni, ami számomra egy kisebb meglepetést tartogatott. Ahogy a képen is látható, a kijelző mintha két részre lenne osztva /dual kijelző/. A felső rész mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, a wattértéket, valamint a használt podfej ellenállását. Az alsó rész pedig a slukk számlálót, a gőzölési időt, valamint a feszültségadatokat jeleníti meg. Minden információ jól olvasható, a karakterek mérete megfelelő, így szemüveg nélkül is könnyedén látható:blush:. Bár jól néz ki, véleményem szerint a kijelző felére is elég lenne ennyi adat. A menü kinézete három különböző stílus közül választható, amit a fel- és a tűzgomb együttes lenyomásával lehet váltani. Emellett különösen hasznos funkció a gombnyomásos és szívásos aktiválási mód kombinációja, ami kétféle használati lehetőséget biztosít.

Gomb variációk:

• 5x tűzgom – készülék bekapcsolása

• 4x tűzgomb – tűzgomb aktiválása – ilyenkor a szívás és a tűzgomb is aktiválódik

• 3x tűzgom – szívás mód aktiválása, ilyenkor csak a szívás mód aktív

• tűzgomb + fel egyszerre – menü kinézete

• tűzgomb + le egyszerre – slukk szám törlése

• fel + le gomb egyszerre – gombok lezárása

A teszt során az előre telepített 0,8 ohm-os podfejet használtam, de már a behelyezéskor kisebb nehézségekkel szembesültem. Bár a gyártó azt ígéri, hogy a chip automatikusan felismeri az ellenállást és beállítja a megfelelő kimeneti teljesítményt, ez nálam nem így történt. Arra számítottam, hogy a készülék automatikusan a gyártó által javasolt wattértékek tartományába állítja be magát /smart funció/– de ez sajnos elmaradt. Nem tudom, hogy csak az én eszközöm esetében áll fenn ez a probléma, vagy általános hiba, de egy kezdő vaper számára ez okozhat némi fejtörést. Mivel a podfejen sem tüntették fel az ajánlott teljesítményt, hosszas keresgélés után találtam meg a neten, hogy az optimális érték 14W. Remélem, ezt a hiányosságot a jövőben orvosolják.

Használat: A mesh fejeknek köszönhetően kellemes, tiszta ízeket kapunk, és még a 14W-on is meglepően nagy gőzfelhőt lehet vele produkálni. A készülék gyorsan reagál mind a szívásra, mind a tűzgomb használatára, az energia erőteljesen és azonnal áramlik. Szívás közben egy kis animáció jelenik meg a kijelzőn, amit feleslegesnek tartok, mivel a használat során nem látható. Az 1300mAh-s beépített akkumulátorral egy egész napot kibír a készülék. A 2 ml-es podfejet a nap folyamán viszonylag gyakran kell tölteni – részben az alacsony űrtartalom, részben a folyadék gyors fogyása miatt. Szivárgás nem tapasztalható, bár a hideg-meleg hőmérséklet-ingadozás hatására néha előfordulhat kondenzvíz megjelenése.

Előnyök:

• kedvező ár

• masszív fém ház test

• szép dual kijelző

• prémium fogás érzés

• gyors tűzgomb reakció

• 2db podfej

• nagy kijelző/ minden látszik rajta

Hátrányok:

• állított helyzetben billeg/elborul

• podfej berakása után nem áll be az ajánlott Watt tartományba

Összegzés: Desszert ízesítésű liquiddel használva a készülék gazdag, ízes gőzt nyújtott, és napi használat során is kiválóan teljesített. Bár a gyártó akár négy napos működést is ígér, ezt inkább marketingfogásnak tartom. Az anyaghasználat kiváló, nagyon kellemes a kézben tartani, és a podfej is szivárgásmentesen működik. Az említett kisebb hibák ellenére elégedett vagyok a készülékkel és a mellékelt tartozékokkal is.

10 kedvelés