Üdv . Információt szeretnék alap bázisokkal kapcsolatban . A kérdésem az lenne hogy mi a különbség az 50-50 ( egyensúly ) és a 70-30 ( füstbajnok között ? Én kész nikotinos alapot így veszek nem kevergetem . Érdekelne hogy ízvisszaadásban miben különbözik esetleg keverésnél mennyi aroma szükséges hozzá . Mtl és Dl készülékekbe egyaránt használom de valamikor annyira ízhiányos hogy az élvezhetetlen . Eddig 50-50 , 6mg nikotinos alapot használtam . Keverésem 60 ml alap + 10 ml aroma ( dohányos ) berserker v2 be olyan mintha vizet szívnék , a tekeréssel nem hiszem hogy baj lett volna sem a vattázással lehet hogy az alappal van valami amit rosszúl csinálok . Köszönöm a segítségeteket előre is
Szia. A Vg többletű bázisba picivel több aroma kell mint az egyensúly alapba. Az 50/50 megfelelő gőzképzésben illetve jobb íz vissza adású mint pl. A 70/30. Viszont utóbbinak nagyobb a gőzképzése a többlet glicerin miatt. Ki kell tapasztalni hogy neked mi az ami beválik. Nincs kőbe vésve hogy neked pl a solub vanilía aromája 10%-ban ízlik lehet hogy több kell a bázisba belőle vagy adott esetben kevesebb. Amit a gyártó előír az csak egy támpont.
Köszönöm ! Akkor tesztelem .
Szia
Először is üdv a Közösségben!
Az alapfolyadék két összetevője a PG ( Propilén Glikol ) és a VG ( Növényi Glicerin). E két összetevő arányára vonatkozik az 50/50 vagy a 70/30.
Az egyensúly 50/50 azt jelenti, hogy azonos arányban található benne PG és VG.
A füstbajnok vagy én jobban szeretem a gőzbajnok elnevezést azt jelenti, hogy 70% VG és 30% PG található benne.
A PG felelős az ízvisszaadásért. A VG pedig a gőzmennyiségért. Így értelemszerűen ha nagyobb arányban található benne PG erősödni fog az íze a liquidnek de kevesebb gőze lesz.
Az, hogy mennyi aroma kell bele, milyen százalékban, illetve, hogy mennyi az ajánlott, a gyártó javaslata alapján megtalálható a webshopban ahonnan rendeled vagy az aromakoncentrátumon. Nagy általánosságban elmondható, hogy 10% elegendő, de persze ha a gyártó javaslata nagyban eltér akkor érdemes ahhoz igazítani.
Ami még fontos, hogy az aromákat általában PG-ben higítják tehát ha pontos keverési arányt szeretnél elérni ezt bele kell kalkulálni.
Szia . Köszönöm hogy a közösség tagja lehetek . Nemolyan rég írták nekem , nem itt , hogy a gőzbajnok opciót próbáljam meg mert hogy annak az alapnak nincs olyan édes íze és az aromát máshogy fogom érezni . Gondoltam informálodok innen mert itt biztos lesz info evvel kapcsolatban . Jobb lesz tényleg ha kipróbálom
Köszönöm a segítséget
Még egy kérdésem lenne , ha mondjuk füstbajnokba emelem a nikotin tartalmat 12 mgre akkor azt érezni fogom ?
Természetesen érezni fogod A nikotinon ne változtass, ha eddig a 6-os jó volt akkor a PG/VG arány változtatásával is jó lesz. A kettő nem függ össze, kivéve ha más lesz a felhasználás módja.
MTL felhasználásra több nikotin kell valószínű, hogy meglegyen a kellő nikotinbevitel. Ugye az Mtl kevesebbet porlaszt, mint a DL.
Általában, legalábbis én fele erősségű nikotintartalmú liquidet használtam DL -ben, mint MTL -ben. De természetesen ez is szubjektív. A lényeg, hogy a DL sokkal több liquidet porlaszt el így kevesebb nikotinnal viszed be azt amit MTL -nél magasabb nikotintartalmon. Hu remélem érthető
Köszönöm
Szia,Donát és Sándor nagyon jól le írta előttem.csak ki egészíteném hogy DL-be 6mg/ml-9mg/ml nikotin max amit tanácsolnak annál nagyobat ne,de MTL-be mehet a nagyobb azt nem tudom mennyit lehet az MTL-hez nem értek.DL-es vagyok.én Vg/Pg 80/20 vagy 100% Vg-t használok mert a nikotin és az aromától hígabb lesz.de ez csak az én véleményem.Ja igen.És köszöntünk a közösségben.
Fentebb rosszul tettem fel a kérdést . Egyensúly , 6mg nikotin alapot szívok mtl-be . Átlag 60 ml alap a keverés mikor hogy plusz az aroma . Ha mondjuk lecserélem 9 mg nikotin füstbajnok alapra és 10-20 mlvel kevesebb az alap akkor marad ugyanolyan az íze ? Meg persze a torokhatása ? Ne haragudjatok a hülye kérdésekért meg azért se ha érthetetlen , kicsit nekem is az mert új dolog ez nekem
Köszönöm
Nálunk nincs buta kérdés Örülünk neki, ha minél többen és minél többet kérdeztek mert akik hasonló problémába futnak, remélhetően tanulni fognak ezekből.
Visszatérve a kérdésre. Mostmár azt hiszem értem mire gondolsz Tehát ha jól értem attól tartasz, hogy a 70/30 -ba nem lesz olyan az íz mint 50/50 -be és ezért szeretnéd csökkenteni az alap mennyiségét viszont ugyanannyi aromával, mint 50/50 -be.
Tehát tulajdonképpen kicsit túlaromáznád az alapot, hogy megmaradjon az íz. Ezzel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy pl én nem éreztem szignifikáns különbséget ízben 50/50 és 70/30 között, de ez nálam annak is betudható, hogy DL -ben szinte csak 70/30 -at szívtam. MTL -ben pedig csak 50/50 -et. A DL -nél RDA -ról beszélek aminek azért az ízvisszaadása sokkal jobb.
Ha jól emlékszem @Andras_Barton említette valamelyik Live-ban, hogy 70/30 -at szív MTL -ben talán ő jobban tud segíteni milyen ízek várhatók illetve mi az ajánlott keverés esetleg kis túlaromázás stb.
Ha ezért szeretnél variálni az arányon, akkor csak annyi, hogy a VG többlettől csak édesebb lesz az alap. Inkább a VG édesebb mint a PG.
Ettől függetlenül ha a 6mg nikotin elég az 50/50-be akkor 70/30-ba is elég. Mint már korábban írtam az nem függ össze. Mivel a nikotint mg / ml -ben számoljuk így teljesen mindegy milyen az alapfolyadék PG/VG aránya. Ugyanúgy erős lenne mintha 50/50 -be emelnéd a nikotinmennyiséget.
Köszönöm mostmár tudom amit tudni akartam:)
Üdv . Köszönöm .
Snv-t nagyon ritkán szívok ,nekem nagyon édesítőszeres ( al carlo ) a dohányosok ( bastard tobacco ) az egy fokkal jobb . Ha az alapommal nem lesz gond meg a tekeréssel akkor a tankkal lesz a baj , próbáltam berserker v2 , brunhilde , vapefly galaxies mtl rdta-t , az utóbbi vált be legjobban de most tervezem hogy benevezek egy dvarw mtl-re . Hátha jobb
Eleinte poddal kezdtem ( vinci x ) ebbe jók voltak a gyümölcsös ízek de a dohány az nagyon rossz volt… Olvastam hogy a dl az jobb , főleg az építgetős jobb íz jobb gőz , nem is volt semmi baj velük , tekerés is jó volt , liquid is jó volt . Gondoltam leszokok a cigarettáról de a dl nem lesz 100% nem adja azt az élményt és mi van ha hiányozni fog… Ekkor jött az mtl , sikeres leszokás csak az ízével vannak bajok de nem adtam fel nem is fogom . Nem hiszem h minden mtl tank ennyire ízhiányos lenne .
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.