Sziasztok!
Egy keverős kérdésem lenne.
Hány százalékban érdemes eltérni az egyes weblapokon aromához fűzött ajánlástól?
Valahol olvastam, hogy DL felhasználásnál kevésbé jönnek elő az ízek. Most így jártam. Általában jómagam 70vg/30pg aránnyal operálok. Aromából a 10ml-t készbe bekeverem. Intenzív íz elérés a cél.
Szia. VG többlet esetén eleve 2-3%-al több aroma kell, mivel a VG a gőzért felel, a PG pedig az ízért. Szerintem előbb ezt tedd próbára, mert a gyártók általában az egyensúly alaphoz való higítási arányt tüntetik fel. Abból kiindulva pedig VG többlet esetén +2%-ot kell hozzáadni, PG többlet esetén pedig 2%-al kevesebbet beletenni.
Sajnos az se mindegy milyen aroma , a kedvenc mogyorós dohány ízemből sajnos a plusz 2%kevés lett .
Viszont a süti és kávé aromák nagyon intenzívek , így azokkal meg besokaltam kissé.
Igaz semmi nincs veszve , módosítás utólag is működik szerencsére.
Szia István! Solub esetén a gyári ajánlás teljesen jó. Ha felmérte a gyártó oldalára fel vannak sorolva az adott íz a kívánt alappal mekkora %-ot kíván. Inawera esetén az ajánlott 3-4% a magasabb értéket válaszd.