Hát ha úgy alakul beülünk a Dominance-be és irány France shoppingolni. Majd mindenkitől összegyűjtjük kinek mi kell egy évre
Meg is jött az értesítés, hogy a DHL vámolja. Ha ezt nem szeretném, akkor 6 órán belül kattintsak a mellékelt linkre. Gondolkoztam. Ha nem szeretném és én intézném olcsóbb lenne, de hosszabb és macerásabb. Ha igen, akkor gyorsabb, de drágább. Ha jól tudom 5990ft a DHL-nél + áfa. Ha nem így van javítsatok ki légyszi!
ez változó én 16000 ft fizettem.
Akkor telibe rakják azt akire gondolok! 52 font volt a csomag DHL-el együtt. Erre ha még lehuznának ennyivel annak nem örülnék. Nagyon nem!
én sem örültem…de ha kell…
Mondjuk nagyon akciósan és nagy kiszereléseket vettem. Itthon egy kisebb fajta vagyon lenne.
Unicornvape literes pumpás kiszerelésénél is nagyobb?
Ám nem volt más opció szállításra a DHL-en kívűl? Ecigone DPD-vel küldi és ott nagyon alacsony volt most a vámköltség.
Azért attól nem nagyobb, cserébe kisebb . Sajnos csak HDL volt. Legfeljebb a jövőben nem innen rendelek. Meglátjuk…
Hova ,minek,miért?
Ha jó minőségű az út ez csak egy alap tempó…
Munkába… soha nem sietnék…
Jól értem? Itt a 90 helyett a 175 a lényeg?
Sajnos a DHL már évek óta nagyon szeret vámolgatni. Ezzel erősen növelik a bevételüket. Nálam ezért is esett ki minden ilyen szállítás a vámhatárokon túlról, mert mások már régen panaszkodtak ilyesmiről.
Elvileg holnap kapom. De összegről még egy szót sem írtak.
Remélem nem kaszálnak le nagyon. Majd írd meg. Én az angliai rendeléseket azóta off-olom, hogy egy 5 fontos rendelést 36.000 forintért hoztak volna ide…
Megjött az email, miszerint:
"Tájékoztatjuk, hogy a DHL Express Magyaroszág Kft. hálózatában feladott xxxx fuvarlevélszámú küldeménye a mai napon, 2023.05.24, megérkezett Magyarországra és ezzel a tényleges vámkezelése megkezdődött.
Kérem, amennyiben még nem küldte meg a vámkezeléshez szükséges adatokat, dokumentumokat,úgy azt a legrövidebb időn belül pótolja, hogy a küldemény kiszállítása minél előbb megtörténjen."
Ez tök jó, de milyen dokumentumokat kér tőlem, honnan kéne letöltenem és hova kéne elküldenem? Mert egy megveszekedett link sincs a levelében, nemhogy valami részletesebb tájékoztatás. Aztán meg jött a következő, immár angol nyelvű levél amiben azt írják, hogy ha én vagyok az importőr, akkor lépjek velük kapcsolatba. A nyomkövetés szerint még már elindul a budapesti raktárból és holnap kiszállitják a nap végéig. Akkor most mi a fene is van?
Ismerkedjünk a fogalommal…
Ezt most miért is tetted ide?
Jo reggelt. Mostanaban nem sok idom van kommentelni. Vagy itt lenni. Kuuu va sok a munka.
Unión kívüli a rendelés vagy unióból jön?