ezek a bácsik már nem nagyon jáccccanak holmi KANTÁR huzallal amiket láttam
de máshol is olvasgattam régebben
A nikkel tekerésénél ügyelni kell, hogy a menetek nem érhetnek egymáshoz, mert a kanthallal ellentétben nem lehet izzítani vagy leoxidálni és az egymáshoz érő menetek zárlatot okozhatnak!
Ezer éve vapel nem mondok semmit úgy csínálja ahogy akarja…nem vagyok én senki.
Én meg lazán kiolvastam a zinternetttttet nem sok betű van már a guglin ilyen témában
Én is tanulok az nem szégyen…
Titán és nikkel huzal, csak TC re jó, nem izzítható mert igencsak mérgező fém oxidok keletkeznek, emlékeim szerintk kb 4-500 fok felett. Használja egészséggel akinek ez jött be.
Mai technológiával már egy sima mezei SS huzallal tökéletes TC-t lehet produkálni. Főleg ha DNA vagy Dicodes chipset van a gépház alatt, de egy artic fox Pico is hozta már a minőségi TC-t… 30 dollárból.
Mentségemre szóljon, hogy titán huzal sosem volt nálam igazán képben ezért el is feledkeztem róla…mármint, hogy pont nem egészséges izzítani.
Szóval köszi neked …és Janinak is.
Ni-t használsz az ugyan olyan.Nem jó azt sem ízzitani.
Az Ni80at 2-3 pörköléssel izzítottam…más nikkeltartalmú huzalt viszont nem használtam.
Ni80-at elméletileg lehet, az már ötvözet, Ni200 néven fut a tiszta nikkel huzal, de egyébként van egy millió féle huzal amit még ki tudja ma még használnak e vaperek… Biztos mindre van 1-2 die hard fan. Kedvencem amiről eddig halottam az a platina… Egy Dani modot még megértek, vagy akár drágább modokat/kazánokat de huzalra annyit költeni
Ha itt legörget ed a “material” opciókat akkor lehet egy elképzelésed hogy mennyi mindent belepakoltak az évek során az emberek a kazánjukba feléről nem is halottam soha, háromnegyedét nem láttam shop-ban sehol.
És van köztük arany is
Na, húzok inkább aludni…
Most vettem elöszőr de jó…
Megértem…nálam is előjön néha ez a mogyoró dolog. Volt egy keverésem 6 hónapja, gyártót így melóból nem tudom. A neve Snick Erino. Isteni snickers. Volt. 6 hónap alatt “elért” az íze sajnos. Már dohos leárazott ízt hoz az volt eddig a top mogyoró.
(A saját próbálkozásom meg hasonlít inkább az égett csizmaszárhoz, vagy mintha versenybicikli gumikülsőt rágnék…)
Csepel sprint,még a gyári van rajta 1986-ból érdekel ?
Ha még szavatol, sssimán (28"-os?) mindegy, szóval a legstabilabb még mindig a paksimogyoró
Az Istenek eledele?
Sok a “cigiszünet” ! Kitartás Jani! Veled vagyunk!
Kuglisan veszem,de annyit tudok róla hogy nem egy könnyű meló
Ja,és szép így is
Fázni nem fogsz-fogtok, ahogy elnézem.